Το μεγάλο «αγκάθι» των αποχωρήσεων

Το μεγάλο «αγκάθι» των αποχωρήσεων

Το μεγάλο «αγκάθι» των αποχωρήσεων

bet365

Σε σκληρό πόκερ εξελίσσονται οι συζητήσεις του Άρη με τους Κώστα Μήτρογλου και Λερίν Ντουάρτε για τις λύσεις των συμβολαίων τους καθώς οι δύο ποδοσφαιριστές είναι αρνητικοί στις προτάσεις που τους κατέθεσε η ΠΑΕ Άρης.

Το επίπεδο δυσκολίας των δύο υποθέσεων αναδεικνύεται κάθε φορά που οι δύο πλευρές μπαίνουν σε διαδικασία επαφών για τη λύση των συνεργασιών. Στην πραγματικότητα, αυτή του Λεριν Ντουάρτε έχει διαχρονικό χαρακτήρα καθώς το λάθος αυτής της επιλογής διαπιστώθηκε από τους πρώτους μήνες της συνεργασίας και από τον χειμώνα του 2019 οι «κίτρινοι» ανεπιτυχώς προσπαθούν να απεμπλακούν από το συμβόλαιο του (περίπου) 1.000.000 ευρώ, συνολικά. Σε αυτά τα 2½ χρόνια παρουσίας του στον Άρη, ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός χρησιμοποιήθηκε μόλις σε τρεις αγώνες, δεν πάτησε στο χορτάρι περισσότερα από 88 αγωνιστικά λεπτά, του προέκυψε και ο σοβαρός τραυματισμός στα Playoffs 2020 στον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Στη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού έδωσε την εντύπωση της πρόθεσης για μια νέα αρχή, προϊόντος του χρόνου αποδείχθηκε όμως ότι επρόκειτο περισσότερο για ψευδαίσθηση καθώς μετά από εκείνο το φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΛ στο «Κλ. Βικελίδης» μήτε που ξαναεμφανίστηκε. Κι έτσι επέστρεψε στην κατάσταση απενεργοποίησης στην οποία ήταν και νωρίτερα.

Για να φτάσουμε στην πληροφορία που διέρρευσε στις τελευταίες ώρες σύμφωνα με την οποία ο Ντουάρτε έδωσε εντολή στους δικηγόρους του να προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες κατά της ΠΑΕ Άρης για τη διασφάλιση των οφειλόμενων. Αυτή η πληροφορία διαψεύδεται από τους «κίτρινους» οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι παραμένουν σε διαδικασία σκληρής διαπραγμάτευσης μαζί του για μια συναινετική λύση. Βέβαια, αυτή δεν βρέθηκε στις προηγούμενες απόπειρες. Η διαφορά του… τότε με το τώρα είναι ότι το συμβόλαιο του παίκτη λήγει το καλοκαίρι του 2022.

Οι άκαρπες επαφές με τον Κώστα Μήτρογλου

Η υπόθεση του Κώστα Μήτρογλου είναι διαφορετική καθώς μοναδικός κοινός παρονομαστής είναι οι οφειλές που υπάρχουν απέναντί του. Διαφέρει διότι ο έμπειρος επιθετικός θεωρεί ότι θα έπρεπε να του είχαν δοθεί ευκαιρίες (στο γήπεδο), εκτιμά ότι τις άξιζε και αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίον έχει στυλώσει τα πόδια και εμφανίζεται αρνητικός σε κάθε σενάριο αποχώρησής του από την ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα χαμένο αγωνιστικό στοίχημα, ίσως γιατί δεν ταίριαξε στην ομάδα, προφανέστατα (σε επίπεδο αγωνιστικής κατάστασης) δεν θύμισε τον παίκτη των περασμένων χρόνων με συνέπεια να χαθεί η πίστη στο πρόσωπό του. Κι αυτό φάνηκε από το περασμένο καλοκαίρι όταν οι Θεσσαλονικείς προχώρησαν σε μια επένδυση άνω των 6.000.000 ευρώ για την απόκτηση του Αμπουμπακάρ Καμαρά. Από τότε ξέρει ο παίκτης ότι δεν ήταν στο πλάνο του προπονητή, τότε έγινε και η πρώτη επαφή για τη λύση του συμβολαίου του αλλά ήταν αρνητικός.

Πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι από την τελευταία του εμφάνιση σε επίσημο αγώνα (απέναντι στην Αστάνα τον περασμένο Αύγουστο) έως και πρόσφατα, παρουσιάστηκαν δύο ενδιαφερόμενες ομάδες αλλά ο 33χρονος επιθετικός τις απέρριψε. Σύμφωνα με τον Άρη, οι δύο πλευρές παραμένουν σε διαδικασία επαφών με την προσδοκία ότι θα βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Ο Μήτρογλου

Εν τέλει, αυτή η υπόθεση θα εξαρτηθεί α) από τον τρόπο σκέψης του ποδοσφαιριστή ο οποίος εμφανίζεται αρνητικός στην προοπτική διαζυγίου παρότι γνωρίζει ότι δεν υπολογίζεται από τον Άκη Μάντζιο και β) από το οικονομικό σκέλος της πρότασης που θα του καταθέσει ο Άρης.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην περίπτωση του Ιζέτ Χαΐροβιτς καθώς στην πρόταση του Άρη για πρόωρη λύση του τριετούς συμβολαίου έδωσε αρνητική απάντηση. Για την ακρίβεια, ο ατζέντης του Βόσνιου επιθετικού σημείωσε ότι δεν έχει στα χέρια του ενδιαφέρον από άλλες ομάδες καθώς επίσης και ότι θεωρεί εξαιρετικά δύσκολο να προκύψουν στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του χειμώνα.

@Photo credits: Intime

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα