ΑΕΚ στη Λίγκα: «Να επιτραπεί στα γήπεδα η παρουσία όλων των κατόχων διαρκείας»

ΑΕΚ στη Λίγκα: «Να επιτραπεί στα γήπεδα η παρουσία όλων των κατόχων διαρκείας»

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ στη Λίγκα: «Να επιτραπεί στα γήπεδα η παρουσία όλων των κατόχων διαρκείας»

bet365

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς εξέφρασε τη θέση της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ στο ΔΣ της Λίγκας τονίζοντας πως η Ένωση προτείνει όλοι οι κάτοχοι διαρκείας των ομάδων να έχουν τη δυνατότητα να μπουν στο γήπεδο.

Έκτακτο ΔΣ έλαβε χώρα στη Λίγκα την Τρίτη (28/12) με τις ομάδες να είναι αντίθετες στην πρόταση της κυβέρνησης για πληρότητα 10% της χωρητικότητας των γηπέδων με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές.

Στην ΑΕΚ από χθες επικρατούσε έντονος προβληματισμός λόγω και των 16.000 διαρκείας που έχει διαθέσει τη φετινή σεζόν. Στο ΔΣ της Λίγκας μέσω του Γιώργου Κοσμά, η ΑΕΚ εξέφρασε την πλήρη διαφωνία της σχετικά με την πρόταση του 10% την οποία θεωρεί ανέφικτη και υποστήριξε πως η θέση της είναι να επιτραπεί η είσοδος στα γήπεδα σε όλους τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας κάθε ομάδας.

«Αυτό που σαν ΑΕΚ πιστεύουμε είναι ότι θα πρέπει καταρχήν να δείξουμε απόλυτη ενσυναίσθηση της συνολικής κατάστασης με τον κορονοϊό, που είναι δυναμική και συνεχώς εξελίσσεται. Να προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε πράγματα που είναι εφικτό να τα διεκδικήσουμε και να τα πετύχουμε και δεν είναι παράλογα μέσα στο συνολικό κοινωνικό πλαίσιο.
Με αυτό το σκεπτικό ως ΑΕΚ θεωρούμε ότι το πιο κρίσιμο είναι να διασφαλίσουμε την παρουσία στο γήπεδο όσων έχουν προαγοράσει τα εισιτήριά τους, ανεξαρτήτως ποσοστού.

Η πρότασή μας είναι να επιτραπεί στα γήπεδα η παρουσία σε όλους τους κατόχους διαρκείας, όσοι είναι αυτοί, να διασφαλίσουμε την είσοδο των κατόχων διαρκείας, που έχουν προπληρώσει την παρουσία τους σε όλους τους αγώνες της σεζόν. Υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι είναι εμβολιασμένοι, κάτι που ισχύει από την αρχή της σεζόν. Γιατί και η κυβέρνηση, αλλά και εμείς -και ως κίνητρο το κάναμε- ζητήσαμε από τον κόσμο το καλοκαίρι να εμβολιαστεί και μπήκαμε έτσι σε έναν καθόλου ευχάριστο διαχωρισμό των φιλάθλων μας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, κάτι που κανείς μας δεν τον ήθελε και δεν ήταν διόλου ευχάριστος», ανέφερε αρχικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ για να προσθέσει έπειτα:

«Αυτούς τους ανθρώπους, λοιπόν, οφείλουμε να τους προστατεύσουμε, να τους προασπίσουμε, να τους υπερασπιστούμε. Πρέπει αυτό να είναι ένα δικό μας πλαφόν απαράβατο. Το να έχουν στο γήπεδο δικαίωμα πρόσβασης οι εμβολιασμένοι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας. Ανεξαρτήτως αν αυτό το ποσοστό είναι το 50%, το 30 ή το 40, γιατί δεν είναι μετρήσιμο το μέγεθος σε κάθε γήπεδο. Στο ΟΑΚΑ μας καλύπτει το 25-30%, στο Καραϊσκάκη, για παράδειγμα, δεν καλύπτει τα διαρκείας του Ολυμπιακού».

Για την ΑΕΚ, λοιπόν, το κεντρικό νόημα της τοποθέτησης του Γιώργου Κοσμά είναι ότι δεν είναι δυνατό να διαχωριστούν οι 16.000 κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας της ομάδας. Μετά τη λήξη του ΔΣ η Super League εξέδωσε ανακοίνωση γνωστοποιώντας ότι επιτροπή που απαρτίζεται από τους Μποροβήλο, Κοξένογλου και τους εκπροσώπους των Ολυμπιακού και ΑΕΚ θα αιτηθεί άμεσα συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας και τους αρμόδιους φορείς για το θέμα του 10% στα γήπεδα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα