Οι «άγνωστοι Χ» (πλην Big-5) που ξεχώρισαν (vids)

Newsroom
Οι «άγνωστοι Χ» (πλην Big-5) που ξεχώρισαν (vids)

bet365

Στους εκτός «μεγάλων» της Super League υπάρχουν περιπτώσεις καλοκαιρινών μεταγραφών που δεν μας ήταν «γνωστοί» και αποτελούσαν «ερωτηματικά», όμως με την απόδοσή του μας «ανάγκασαν» να τους... μάθουμε για τα καλά.


Η χρονιά φεύγει, στη Super League Interwetten έχουμε διανύσει κάτι περισσότερο από το μισό της κανονικής διάρκειας (15/26) και υπάρχει για όλες τις ομάδες, κατ' επέκταση και για τους ποδοσφαιριστές τους, ξεκάθαρη, σε μεγάλο βαθμό, εικόνα.

Ας σταθούμε λοιπόν στους... άγνωστους που «εισέβαλαν» το περασμένο καλοκαίρι στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα και μάλιστα όχι για λογαριασμό των κατά τεκμήριο «μεγάλων», αλλά έχουν ήδη κλέψει την παράσταση και αναγορεύονται σε πρωταγωνιστές.

Πρόκειται για 5 ποδοσφαιριστές που ελάχιστοι ως και κανείς μας δεν είχε ακούσει ξανά στην Ελλάδα, όμως στο γήπεδο αποδεικνύονται «λίρα εκατό».

Ντέιμπι Φλόρες

Ντέιμπι Φλόρες

Τόμας Φαν Βέερτ

Τόμας Φαν Βέερτ

Αίας Αοσμαν

Αίας Αοσμαν

Κέβιν Σόνι

Κέβιν Σόνι

Κρίστοφερ Νούνιες

Κρίστοφερ Νούνιες

Στα 25 του πέρασε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό για χάρη του Παναιτωλικού. Ο διεθνής χαφ από την Ονδούρα ήταν «όνομα» στην πατρίδα του όπου και έπαιζε στην πρωταθλήτρια Ολίμπια, αλλά στο Αγρίνιο ήταν οι μόνοι που τον ήξεραν και τον «πίστευαν» τόσο. Κακά τα ψέμματα.

Από την πρώτη στιγμή στο Emileon έδειχναν βέβαιοι πως είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά και δικαιώθηκαν. «Εξαρο-οκτάρι» που βοηθά ανασταλτικά και επιθετικά, διαθέτει «πνευμόνια» και σε 14 ματς έχει, μεταξύ άλλων, σημειώσει και 2 γκολ. Το πρώτο κομβικότατο στο 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης και το δεύτερο φανταστικό στο 2-1 επί του Ατρόμητου.

Επί χάρτου είχε τη δύσκολη αποστολή να αντικαταστήσει τον Τάσο Δουβίκα στην κορυφή της επίθεσης του Βόλου, αφού ο νεαρός πήρε μεταγραφή για την Ουτρέχτη. Ο Ολλανδός έπαιζε στην Ααλμποργκ χωρίς όμως να είναι βασικός και είχε μπει και στα 31 του χρόνια, όμως το γεγονός πως ήταν από τις πολύ πρώτες προσθήκες που έγιναν το καλοκαίρι στο Πανθεσσαλικό («έκλεισε» στα μέσα του Μαΐου), αποτυπώνει ανάγλυφα... πόσο σίγουροι ήταν για εκείνον και τελικά δικαιώθηκαν.

Ηδη σε 14 εμφανίσεις του έχει σημειώσει 8 γκολ (plus 1 ασίστ) και είναι από τις (πολύ) μεγάλες αποκαλύψεις της σεζόν.

Η πρώτη ημέρα του 2022 θα βρει τον Ιωνικό στο «+5» από την επικίνδυνη ζώνη και σε μεγάλο βαθμό το «χρωστά» τον 27χρονο μεσοεπιθετικό. Οσο «υπερβολικό» και αν φαντάζει αυτό, αφού η μπάλα είναι ομαδικό άθλημα.

Ο διεθνής Σύριος ήρθε στην Ελλάδα από τη 2η κατηγορία της Ρουμανίας (Χέρμανσταντ) και με το «καλημέρα» έγινε ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας του. Ηδη έχει 5 γκολ και 4 ασίστ σε 14 παιχνίδια της μεγάλης κατηγορίας και είναι «μέσα» στα 9 από τα 13 τέρματα των Νικαιωτών, δηλαδή σε ποσοστό 70%. Το νούμερο είναι τρομακτικά μεγάλο και αποτυπώνει τη σεζόν που «τρέχει».

Στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας ήταν πέρσι ο Κέβιν Σόνι, αρχικά στη Β' ομάδα της Βιγιαρεάλ και ύστερα στην αντίστοιχη της Θέλτα, σε αμφότερες μάλιστα ως δανεικός από τη Χιρόνα. Μέχρι που το καλοκαίρι ο Καμερουνέζος επιθετικός έφτασε στην Τρίπολη για λογαριασμό του Αστέρα και πλέον έχει αναγορευτεί σε ένα «hot» όνομα του εγχώριου football.

Με 5 γκολ σε 13 ματς εκ των οποίων τα 10 βασικός, δεν είναι τυχαίο πως βρέθηκε στην προεπιλογή του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος για το επερχόμενο Copa Africa. Μάλιστα το τέρμα που σημείωσε κόντρα στον Ατρόμητο είναι από τα κορυφαία της σεζόν στην κατηγορία.

Από τη «σχολή» της Κόστα Ρίκα ήρθε στην Ελλάδα ο Κρίστοφερ Νούνιες. Πρώτη φορά μακριά από τη χώρα του, ο 24χρονος χαφ κλήθηκε να μάθει νέα ήθη και έθιμα, ποδοσφαιρικά και μη. Η πρώτη... γεύση που αφήνει είναι πως μπορεί να «κολυμπήσει». Παρότι μάλιστα αποκτήθηκε ως μεσοεπιθετικός ανταποκρίνεται και στο «8» και στη συγκεκριμένη θέση έδωσε αρκετές λύσεις.

Το φινάλε του 2021 τον βρήκε με 12 συμμετοχές, ενώ παράλληλα μετρά 1 γκολ και ακόμη μία ασίστ.