Θα λείψουν πολύ από τον Ολυμπιακό Σισέ κι Αγκιμπού

Θα λείψουν πολύ από τον Ολυμπιακό Σισέ κι Αγκιμπού

Θα λείψουν πολύ από τον Ολυμπιακό Σισέ κι Αγκιμπού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta τις κλήσεις και τους αποκλεισμούς των Αφρικάνων διεθνών του Ολυμπιακού.

Ολοκληρώθηκαν λοιπόν οι κλήσεις των Εθνικών ομάδων για το Κόπα Άφρικα κι ο Ολυμπιακός, αριθμητικά, μάλλον ευχαριστημένος είναι, αφού από τους οκτώ υποψήφιους Αφρικάνους διεθνείς του, θα χάσει τους τέσσερις.

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, οι κλήσεις για το Κόπα Άφρικα σε σχέση με τον Ολυμπιακό ήταν νορμάλ. Η απόδοση στη φετινή σεζόν των Μαντί, Ονιεκουρού, Μπα δεν ήταν για να πάνε. Αντίθετα, η απόδοση των Σισέ κι Αγκιμπού ήταν για να πάνε. Θα πάει κι ο Ροντρίγκες, που επίσης θεωρητικά ήταν για να μην πάει, αλλά στο Πράσινο Ακρωτήρι ούτως η, άλλως είναι λιγοστές οι επιλογές. Ο Κούντε, κι αυτός με εμφανίσεις για να μην κληθεί, πάει περισσότερο γιατί είναι χρόνια διεθνής στο Καμερούν. Ο δε Ελ Αραμπί αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση: βάσει φόρμας ήταν για να πάει, αλλά νομίζω ότι κι ο ίδιος δεν είχε καμία ιδιαίτερη διάθεση, καταλαβαίνοντας ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής του Μαρόκου δεν θα τον είχε παρά για δευτερότριτη λύση στην επίθεση.

Αριθμητικά οι εξελίξεις ήταν καλές για τον Ολυμπιακό, καθώς συνεχίζει από την αρχή του 2022 με 20 παίκτες, βγάζοντας έξω τους γκολκίπερ και τον υπό παραχώρηση Σεμέδο: Λαλά, Ανδρούτσο, Καρμπόβνικ, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Μπα, Αβραάμ, Μάρκοβιτς, Εμβιλά, Μαντί, Μπουχαλάκη, Σουρλή, Βαλμπουενά, Μασούρα, Βρουσάι, Λόπες, Ονιεκουρού, Ελ Αραμπί, Τικίνιο. Κι ο Μάρκοβιτς να δοθεί δανεικός, θα υπάρχουν τέσσερις στόπερ. Για τον Καρμπόβνικ: η παραχώρηση του δεν είναι τόσο απλή, γιατί έχει παίξει φέτος και στην Μπράιτον, οπότε δεν μπορεί να αγωνιστεί και σε τρίτη ομάδα μέσα στην ίδια σεζόν, άρα αν ήταν να φύγει, θα είναι πίσω στην Μπράιτον, που αμφιβάλλω όμως αν θα τον θέλει τη δεδομένη στιγμή. Τέλος πάντων, είτε θα μείνει ο Καρμπόβνικ, είτε θα αποκτηθεί ακραίος μπακ, θα καλυφθεί η θέση πίσω από τον Ρέαμπτσιουκ.

Πάμε, όμως, στο ουσιαστικό κομμάτι: μην κρυβόμαστε. Ο Σισέ κι ο Αγκιμπού θα είναι μεγάλες απώλειες για τον Ολυμπιακό. θεωρητικά τουλάχιστον αυτό είμαι υποχρεωμένος να καταγράψω ως εικόνα. Μπορεί ο Μανωλάς να βρεθεί σε χρόνο ρεκόρ σε κατάσταση 100% ετοιμότητας και να πάει και καλύτερα από τον Σενεγαλέζο. Μπορεί το κενό του νεαρού άσου από τη Γουϊνέα να υπερκαλυφθεί από τους Βαλμπουενά, Μασούρα, Μαντί. Αλλά με όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, θα λείψουν πολύ από τον Ολυμπιακό.

olympiacos

Ο Σισέ με τις όποιες επιπολαιότητες παρουσιάζει ακόμη το παιχνίδι του ήταν ένας «βράχος» για την άμυνα του πρωταθλητή. Από τα μέσα Αυγούστου, ο Μαρτίνς δεν τον έβγαζε από την ενδεκάδα ούτε…λεπτό! Στόπερ που πραγματικά έβαζε…στοπ στις αντίπαλες επιθέσεις, ψηλά και χαμηλά. Με τεράστια βελτίωση και στις πάσες του-και με την αυτοπεποίθηση πια στα ύψη, να προωθείται κιόλας με την μπάλα έως τις παρυφές της αντίπαλης περιοχής. Και με πέντε γκολ από κόρνερ και φάουλ! Δύσκολα θα μπορούσαμε να ζητήσουμε περισσότερα από ένα κεντρικό αμυντικό, που όποτε δεν έπαιξε λόγω καρτών (στο 1-2 με την Άιντραχτ) η, ροτέισον (στο 2-1 στο Αγρίνιο και στο 2-3 στη Λιβαδειά), η απουσία του ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή.

Ο Αγκιμπού παρότι ακόμη άγουρος ήταν μία τεράστια πηγή ενέργειας επιθετικά για τον Ολυμπιακό. Άλλωστε κι αυτόν ο Μαρτίνς δεν τον άλλαζε με τίποτα! Από μήνα σε μήνα βελτιωνόταν θεαματικά, καθώς δεν έκανε απλά καλό πρεσάρισμα μπροστά, αλλά βοηθούσε πολύ στην γρήγορη και καλή κυκλοφορία, σκόραρε (πέντε φορές) και ήταν μέσα σε πάρα πολλές φάσεις (τρεις ασίστ, ένα πέναλτι και συμμετοχή σε άλλα τέσσερα γκολ). για όποιον δεν το ξέρει, ο Αγκιμπού είναι μέσα σε 13 γκολ του Ολυμπιακού, ο Ελ Αραμπί σε 14 κι ο (τρίτος στον σχετικό άτυπο πίνακα) Μασούρας σε 10.

Ακόμη και την Τετάρτη, απέναντι στο Λεβαδειακό, ο Σισέ σε ολόκληρο το 90λεπτο κι ο Αγκιμπού στα τελευταία 30 λεπτά που έπαιξε, έδειξαν σε πολύ καλή κατάσταση και έκλεισαν το 2021 όπως τους άξιζε.

Ο Σισέ, έστω με δύο λαθάκια, ήταν ηγέτης στην άμυνα, σταμάτησε τις αντίπαλες επιθέσεις που έγιναν από την πλευρά του, έκανε ψηλά άμυνα, άλλαξε παιχνίδι με 30άρες πάσες, βγήκε μπροστά…

Ο Αγκιμπού πρόλαβε κι έκανε τέσσερα (!) κλεψίματα, πέρασε πολύ καλές πάσες, είχε καλές συνεργασίες και ήταν ολοφάνερο ότι άλλαξε όλο το παιχνίδι μπαίνοντας σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο ο Ολυμπιακός χαμήλωνε στροφές…

Τα δύο αυτά παιδιά πραγματικά θα είναι πολύ δύσκολο να μη λείψουν από τον Ολυμπιακό μέσα στο Γενάρη. Τουλάχιστον να γυρίσουν εκεί προς το τέλος του μήνα, υγιείς, γιατί ο Φλεβάρης έχει και Ευρώπη και ακόμη περισσότερα παιχνίδια από το Γενάρη!

Άσχετο: Η επιτροπή εφέσεων της ΟΥΕΦΑ απέρριψε την προσφυγή του ΠΑΟΚ και παραμένει έτσι η τιμωρία του με πρόστιμο συνολικού ύψους 82.000 Ευρώ για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κοπεγχάγη (άναμμα και ρίψη μεγάλου αριθμού καπνογόνων, χρήση λέιζερ, αντιαθλητική συμπεριφορά ομάδας).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.