ΑΕΚ: Η ανάγκη για μέσο(υς) και οι επαφές...

ΑΕΚ: Η ανάγκη για μέσο(υς) και οι επαφές...

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Η ανάγκη για μέσο(υς) και οι επαφές...

bet365

Όλα τα δεδομένα σχετικά με το ρεπορτάζ που αφορά στην ενίσχυση της Α.Ε.Κ. (ο Μπαρμπόσα και οι άλλοι) που έχει προχωρήσει στη δημιουργία λίστα των «εκλεκτών».

Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ ψάχνεται για την ενίσχυσή της στη μεσαία γραμμή, διότι ως συνήθως, πληρώνει και το... μάρμαρο της προηγούμενης τεχνικής ηγεσίας και της επιθυμίας της να παίξει κάτι άλλο. Αν δεν ήταν αυτή η απόφαση το περασμένο καλοκαίρι, που έφερε έναν σημαντικό ποδοσφαιριστή στην Ένωση όπως είναι ο Λε Ταλέκ, μάλλον θα αποκτούσε έναν παίκτη με άλλα χαρακτηριστικά η ομάδα. Ήταν όμως επιλογή του Μιλόγεβιτς που επιθυμούσε να χτίσει και να παίξει το 4-1-4-1...

Η νέα κατάσταση στην ΑΕΚ έχει φέρει το 4-2-3-1 σαν... απόλυτο τρόπο παιχνιδιού και μόνη αλλαγή υφίσταται στη διαχείριση του αγώνα σε επίπεδο προσώπων. Διάταξη αλλάζει έως τώρα αν κάτι στραβώσει, αν χρειαστεί να κρατήσουμε το αποτέλεσμα (στο λογικό βάση ρόστερ 4-3-3) και στο αν πρέπει να βρούμε γκολ, τότε πάμε σε 4-4-2, ή ακόμη και στο απόλυτα άναρχο και αδούλευτο 4-2-4 όπως με τον ΟΦΗ...

Σημασία δεν έχουν όμως τα παραπάνω σε τούτο το κείμενο αλλά το... ζουμί, η ουσία στο κομμάτι της ενίσχυσης της ΑΕΚ, το ρεπορτάζ κοινώς. Κι αυτό με τα έως τώρα δεδομένα που 'χουμε θέλει την Ένωση να ψάχνεται για μέσο(υς) και να 'χει προχωρήσει και κάποιες επαφές. Δεν είναι τυχαίο που σημειώνουμε ότι μπορεί να προκύψουν και δυο μέσοι, αλλά δεν είναι και εύκολο, όχι τουλάχιστον τούτη την περίοδο. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως ανάλογα με την εξέλιξη του Ντανίλο Μπαρμπόσα θα δείξει αν η ΑΕΚ πάει για δυο μέσους.

Κι αυτό διότι είναι ξεκάθαρο ότι στην Ένωση ψάχνουν για box to box χαφ και τέτοιος ΔΕΝ είναι τα τελευταία χρόνια σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση ο Μπαρμπόσα που έχει δανειστεί στην Παλμέιρας και παίζει στο έξι ή στόπερ... Αυτό σημαίνει ότι δεν αλλάζει τη βασική ανάγκη που 'χει η ΑΕΚ στο ενδεχόμενο (το οποίο είναι πολύ δύσκολο αν και δουλεύεται με την Νις όπου ανήκει ο ποδοσφαιριστής) προσθήκης ενός μέσου με διαφορετικά χαρακτηριστικά απ' αυτά που έχουν όσοι διαθέτει.

«Βροχή» τα ονόματα και οι υπάρχουσες λύσεις!

σα

Εννοείται πως στη διαδικασία αυτή, αναζήτησης ντε του ιδανικού μέσου, έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας πολλά ονόματα είτε έχουν προταθεί είτε έχουν προκύψει απ' το... κεφάλι κάποιων που έπρεπε να γράψουν. Το γνωρίζω και το αποδέχομαι διότι υπάρχει σα λογική το κι αν σου κάτσει. Στην Ένωση πλην Μπαρμπόσα έχουν προταθεί και ακουστεί πολλά ονόματα. Μπορώ και θα σημειώσω μερικά δίχως να σημαίνει ότι με αυτά έχουν υπάρξει επαφές, διότι με κάποιους υπάρχουν...

Ακούστηκαν για παράδειγμα ονόματα όπως ο Πρέμελ και ο Βασιλειάδης που δεν έπαιξαν ποτέ, ούτε σε επίπεδο να έφτασε το όνομά τους στην ΑΕΚ, γνωστοποιήθηκε από Μέσα, δεν γνωρίζω αν μπορεί να γίνει κάτι στο μέλλον με δαύτους αν δεν βρίσκει κάτι άλλο η ομάδα (έχει συμβεί και αυτό). Όμως δεν υπάρχουν αυτοί τούτη την περίοδο. Σε αντίθεση με τον Μπαρμπόσα του Παστορέλο αλλά και τον Λουσάμπα επίσης πελάτη του Ιταλού ατζέντη.

Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις στην πορεία. Εσκαλάντε, ο παλιός γνωστός (εποχή Λυμπερόπουλου) Φράνσον, ακόμη και ο Μπρούνο Ζουκουλίνι που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι υπό συνθήκες θα απασχολούσε και έγινε αναφορά στο όνομά του αφού είχε και όλα τα προαπαιτούμενα της θέσης. Και δη την ένταση στο παιχνίδι του... Κάτι που συνιστά τη βασική αρχή αναζήτησης ποδοσφαιριστών στην ΑΕΚ των Κονέ, Γιαννίκη.

Τσεκάρουν και περιπτώσεις από... παλιό διαθέσιμο υλικό όπως ο Έρικ Πούλγκαρ που είναι στην Φιορεντίνα αλλά δεν αγωνίζεται ιδιαίτερα και είχε απασχολήσει στο παρελθόν. Κι από λατινική Αμερική που πρόσφατα τσέκαρε παίκτες σε πολυήμερη διαμονή του εκεί ο Στάθης Ταυλαρίδης. Και άλλους Χιλιανούς μέσους (Πάμπλο Γαλδάμες και Τόμας Αλακρόν) αλλά τον Πολωνό Ράφαλ Αουγκουστίνιακ. Υπάρχουν κι άλλα ονόματα όπως είναι λογικό, οι επαφές γίνονται αλλά τελική δεν έχει προκύψει και θέλει υπομονή...

Δεν γίνεται να λαθέψει ΞΑΝΑ στα χαφ η ΑΕΚ τη στιγμή που αδικαιολόγητα δεν εκμεταλλεύεται και τις λύσεις που έχει αλλάζοντας αν χρειαστεί και σχηματισμό – τακτική. Διότι στα χαφ σε επίπεδο επιλογών υπάρχουν Σιμόες, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ, Σάκχοφ και στα πιτς ο Γαλανόπουλος. Με αυτά τα χαφ δύσκολα παίζει 4-2-3-1 στην ένταση και με τον τρόπο που το θέλει ο Γιαννίκης, αλλά εξυπηρετεί το 4-3-3 με γνήσιους κόφτες στο ρόστερ και παίκτες που μπορούν έστω να ανταποκριθούν καλύτερα ως εσωτερικά χαφ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα