Παιδιά κουράγιο, φεύγει το «καταραμένο» 2021

Γιώργος Ντυμένος
Παιδιά κουράγιο, φεύγει το «καταραμένο» 2021

bet365

Ο χρόνος που θα μας «αποχαιρετήσει» σε μερικές ημέρες φέρθηκε πολύ σκληρά και άδικα σε ορισμένους παίκτες, που το 2022 τους περιμένουμε να επιστρέψουν γεροί και δυνατοί στα γήπεδα.


Για έναν ποδοσφαιριστή τα χρόνια καριέρας του είναι «βαριά» 15, χοντρικά πάντα, και κάθε ένα που «χάνεται» εύλογα τον επηρεάζει. Σε όλα τα επίπεδα.


Σύντομα όλοι μας θα πούμε «ευτυχισμένο το 2022» αλλά υπάρχουν και ορισμένοι που τα μεσάνυχτα της αλλαγής του χρόνου θα ψελλίσουν ανακουφισμένοι: «Επιτέλους 2021 έφυγες».

Είναι όσοι κατά τη μεγαλύτερη διάρκειά του στάθηκαν άτυχοι και λόγω τραυματισμών έπαιξαν λίγο ή και καθόλου στο ημερολογιακό έτος που διανύουμε, αλλά και εκείνοι που χτύπησαν σοβαρά πριν μας αποχαιρετήσει.

Για τους περισσότερους η επιστροφή τους στα γήπεδα της Super League Interwetten προσδιορίζεται για τους πρώτους μήνες του 2022 ή και σε ορισμένες περιπτώσεις την επόμενη αγωνιστική περίοδο, υπάρχουν και κάποιοι που ήδη έκαναν το came back αλλά δεν βρίσκονται στο 100% και παιδιά υπομονή... Η κατάρα φεύγει...

Δημήτρης Κουρμπέλης

Δημήτρης Κουρμπέλης

Κώστας Γαλανόπουλος

 Κώστας Γαλανόπουλος

Γιώργος Λιάβας

Γιώργος Λιάβας

Κώστας Φορτούνης

Κώστας Φορτούνης

Νέλσον Ολιβέιρα

Νέλσον Ολιβέιρα

Κοσμάς Τσιλιανίδης

 Κοσμάς Τσιλιανίδης

Σπύρος Φουρλάνος

Σπύρος Φουρλάνος

Αντίλ Ράιλι

Αντίλ Ράιλι

Πέδρο Κόντε

Πέδρο Κόντε

Νταν Ριένστρα

Νταν Ριένστρα

Μοχανάντ Αλι

Μοχανάντ Αλι

Ιβάν Βαρόνε

 Ιβάν Βαρόνε

Αντίλ Ναμπί

Αντίλ Ναμπί

Διεκδικεί και μάλλον κερδίζει τον τίτλο του μεγάλου άτυχου του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς παραμένει για περισσότερο από 1 χρόνο εκτός δράσης. Το πλήγμα από την απώλειά του για τον Παναθηναϊκό αλλά και την Εθνική μας ομάδα, μην το ξεχνάμε αυτό, προβάλει τεράστιο αφού πρόκειται για μία εξαιρετική λύση στον άξονα. Ξέχωρα από τα ηγετικά του χαρακτηριστικά.

Ο ««κάπτεν» του «τριφυλλιού» δεν έχει αγωνιστεί όλο το 2021 σε επίσημο ματς λόγω ενός προβλήματος στον προσαγωγό και η τελευταία του επίσημη συμμετοχή ήταν στις 12 Δεκεμβρίου του 2020, σε έναν αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 28χρονος ενδέχεται τον Ιανουάριο να μπει σε φουλ ρυθμούς, οπότε και είναι πιθανό σύντομα τον δούμε και πάλι εν δράση.

Ολοι λέμε πως αν ήταν υγιής θα διεκδικούσε θέση βασικού στην ΑΕΚ αλλά και την Εθνική μας ομάδα. Αλλωστε μέχρι να αρχίσει να ταλαιπωρείται από ένα οστικό οίδημα ήταν «κολόνα» και ο 24χρονος μέσος προέβαλε ως μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλλά δυστυχώς... συνέβη το κακό.

Στην τρέχουσα σεζόν έχει αγωνιστεί μόλις μία φορά (στο πρώτο ημίχρονο της πρεμιέρας με τον Ιωνικό), ενώ και στο δεύτερο μισό της περασμένης «έχασε» αρκετά παιχνίδια της Ενωσης.

Ενόψει του 2022 υπάρχει η εκτίμηση ότι μέχρι τον Μάρτιο θα έχει επιστρέψει και αν επιβεβαιωθεί θα λογίζεται αυτόματα ως «μεταγραφή» για τους «κιτρινόμαυρους». Το μέλλον είναι όλο μπροστά του.

Από που να το... πιάσεις με αυτό το παιδί, που είναι από τα πλέον ταλαντούχα της χώρας μας. Και μόνο ότι στα 21 του χρόνια μετρά ήδη 57 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία (αρκετά ως αρχηγός του Παναιτωλικού) παρότι έχει αγωνιστεί ελάχιστα το 2021, σημαίνει πάρα μα πάρα πολλά.

Ηταν λοιπόν 31 Ιανουαρίου όταν σε ένα ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα υπέστη ρήξη χιαστού και «έχασε» όλο το υπόλοιπο διάστημα της περασμένης σεζόν. Το καλοκαίρι ανέβασε ρυθμούς, όλα έδειχναν πως τον Οκτώβριο θα επέστρεφε στη δράση, αλλά τον Αύγουστο υπέστη εκ νέου ρήξη χιαστού (στο άλλο του πόδι) και φτου και από την αρχή.

Τώρα μετρά αντίστροφα να γυρίσει και δείχνει πιο πεισμωμένος από ποτέ.

Ηταν 26 Ιουνίου όταν ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Βόλφσμπεργκερ, στο πρώτο του φιλικό προετοιμασίας για την τρέχουσα σεζόν. Στο 27' της αναμέτρησης ο αρχηγός του αντικαταστάθηκε από τον Αποστολόπουλο και τα νέα, ύστερα από τη μαγνητική που υποβλήθηκε, «πάγωσαν» τους πάντες.

Ο 29χρονος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και έκτοτε παραμένει εκτός, με τις σχετικές εκτιμήσεις να αναφέρουν πως σε μερικούς μήνες θα επιστρέψει στη δράση. Το κενό του είναι πάρα πολύ μεγάλο τόσο για τους «ερυθρόλευκους» όσο φυσικά και για την Εθνική μας, αφού η ποιότητά του προβάλει και σαφώς είναι αδιαμφισβήτητη.

Η τελευταία του επίσημη εμφάνιση ήταν στις 22 Μαΐου, στον περσινό τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Ξεκίνησε «φουριόζος» τη σεζόν και μάλιστα σκόραρε στο επίσημο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ, όταν και βρήκε δίχτυα στον αγώνα της Ιρλανδίας με την Μποέμιανς. Ομως στη ρεβάνς με τους Ιρλανδούς στάθηκε άτυχος και τραυματίστηκε στον χιαστό (ρήξη). Αυτό ήταν.

Ο Πορτογάλος επιθετικός μετά από μόλις 2 συμμετοχές στο «Δικέφαλο του Βορρά» κλήθηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου και έκτοτε, από τον Αύγουστο δηλαδή, παραμένει νοκ άουτ.

Ετσι επιβεβαιώθηκε πως το 2021 είναι για εκείνον μία άκρως άτυχη χρονιά, αφού και στην ΑΕΚ που ήταν στο πρώτο του μισό ταλαιπωρήθηκε αρκετές φορές από τραυματισμούς και η τελευταία ημέρα του έτους τον βρίσκει με μόλις 15 ενδεκαδάτες συμμετοχές με τις δύο ομάδες σε όλες τις διοργανώσεις, εντός και εκτός συνόρων.

Οκ, το παλικάρι του ΟΦΗ με τόση «γκαντεμιά» που τον... κυνηγά δεν θα είναι υπερβολή αν αρχίζει να πιστεύει στα μεταφυσικά. Τον Μάιο του 2020 υπέστη ρήξη χιαστού, γύρισε τον Γενάρη του 2021 και έπαιξε σε λίγα ματς, αλλά τότε κλήθηκε να περάσει εκ νέου την πόρτα του χειρουργείου για αρθροσκόπηση και για αυτό μόλις πριν από μερικές εβδομάδες τον είδαμε ξανά στα γήπεδα, χωρίς ωστόσο να βρίσκεται, και λογικά, σοτο 100%.

Ολο τον χρόνο αγωνίστηκε «σκάρτα» 280 λεπτά και μόλις στις 23 Δεκεμβρίου στον αγώνα Κυπέλλου με τον Αρη ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός ύστερα από 21 μήνες!

Το 2022 ωστόσο τον βρίσκει έτοιμο για το μεγάλο come back, αφού μόλις στα 27 του ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα και μάλιστα το «κακό» συνέβη στο pick της καριέρας του και όταν ετοιμάζονταν να φορέσει τη φανέλα της «γαλανόλευκης».

Τη σεζόν 2020/21... μαδάγαμε τη μαργαρίτα αν θα γίνει η Super League 2, αφού με πρόσχημα την πανδημία η κατηγορία είχε κατεβάσει ρολά. Τελικά «κατάφεραν» να αρχίσουν τον Γενάρη και στις 31 του μηνός παίχθηκε η 5η αγωνιστική. Ηταν τότε που «έκλεισε» το δικό του ραντεβού με την ατυχία.

Ο 28χρονος χαφ του Ιωνικού υπέστη ρήξη χιαστού σε ένα ματς με τον ΟΦ Ιεράπετρας και έκτοτε παραμένει νοκ άουτ, αν και εσχάτως δείχνει καλύτερα και όλα φωτογραφίζουν πως σύντομα θα επιστρέψει στα γήπεδα.

Η ουσία όμως είναι ότι σε σύνολο 46 αναμετρήσεων που έδωσε φέτος η ομάδα του (SL1, SL2&Kύπελλο) έχει αγωνιστεί μόλις σε 5 και είναι ο μεγάλος απών για τους Νικαιώτες.

Από τις «δυνατές», επί χάρτου, περσινές προσθήκες του Απόλλωνα Σμύρνης ήταν ο Μαροκινός κεντρικός αμυντικός, ο οποίος όμως ουσιαστικά δεν έχει παίξει ποτέ στο διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ξεκίνησε στις 4 Οκτωβρίου του 2020 τις υποχρεώσεις της για την περασμένη σεζόν, σε έναν αγώνα κόντρα στην ΑΕΛ, και o 30χρονος υπέστη ρήξη χιαστού στο 33' της πρεμιέρας.

Η συγκεκριμένη μισή και κάτι ώρα παιχνιδιού είναι και η μόνη του επίσημη παρουσία στα γήπεδα της κατηγορίας, αφού μετά την επιστροφή του στη δράση, το καλοκαίρι αποφασίστηκε να μείνει στη Ριζούπολη, πέρασε ξανά την πόρτα του χειρουργείου λόγω ενός προβλήματος στο γόνατο.

Η επιστροφή του ή όχι στον ΠΑΣ Γιάννινα αποτέλεσε ένα από τα «σήριαλ» του καλοκαιριού και τελικά στις αρχές του Αυγούστου ο «Αγιαξ της Ηπείρου» έκανε επίσημα γνωστό πως ο Ισπανός στράικερ θα φορά και πάλι τη φανέλα του. Ομως στη μόλις 2η επίσημη εμφάνισή του συνέβη το «κακό». Πιο συγκεκριμένα στις 18 Σεπτεμβρίου υπέστη ρήξη χιαστού στο ματς με τον Παναθηναϊκό και έκτοτε παραμένει νοκ άουτ.


Ο 33χρονος φορ έχει αγωνιστεί τη σεζόν 2021/22 μόνο 132 λεπτά και υπολογίζεται πως τον Μάρτιο είναι πιθανό να τον δούμε και πάλι εν δράση.

Παράλληλα αν «προσθέσουμε» και την παρουσία του στην Σαμπάμπ του Ντουμπάι που έπαιζε μέχρι να βρεθεί ξανά στα Γιάννινα, τότε το 2021 εμφανίστηκε σε μόλις 14 επίσημα παιχνίδια και αυτόματα το «τρέχων» έτος μόνο ως «γούρικο» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για εκείνον. Κάθε άλλο.

Ηταν από τους πρώτους μεγάλους άτυχους του 2021/22, μακάρι να μην ήταν κανείς, αφού κλήθηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου λίγο μετά την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Πιο συγκεκριμένα στα τέλη του Ιουλίου έγιναν γνωστά από το Βόλο τα άσχημα μαντάτα και ότι ο Ολλανδός χαφ υπέστη ρήξη χιαστού.

Αυτόματα στην ομάδα του «έχασαν» έναν κομβικότατο ποδοσφαιριστή του άξονά τους που δεν έχει αγωνιστεί καθόλου την τρέχουσα σεζόν, αφού δεν είναι τυχαίο ότι ο 29χρονος έπαιξε πέρσι στα 35 από τα 38 παιχνίδια της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και ήταν από τις «κολώνες» του club, όπως και ένας από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές της κατηγορίας.

Ο χρόνος της επιστροφής του υπολογίζεται πριν το φινάλε της τρέχουσας περιόδου.

Ο Ιρακινός φορ ήταν από τις τελευταίες, χρονικά, προσθήκες του Αρη πριν την έναρξη της σεζόν αλλά και ο σούπερ άτυχος των «κίτρινων», αφού χτύπησε και μάλιστα σοβαρά πολύ νωρίς στη χρονιά, όπου αρχικά έπαιξε ως αλλαγή σε Νίκαια, Περιστέρι και το «κακό» συνέβη στην πρώτη του εμφάνιση στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Πιο συγκεκριμένα στις 2 Οκτωβρίου και στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης όταν στο 55' αντικατέστησε τον Χαϊροβιτς αλλά στο 68' έγινε αναγκαστική αλλαγή και τα νέα, από τις εξετάσεις που υποβλήθηκε, ήταν πολύ άσχημα.

Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματά τους έδειξαν πως ο 21χρονος υπέστη ρήξη χιαστού και έσω μηνίσκου, κάτι που σημαίνει πως είναι πιθανό να μην αγωνιστεί ξανά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ηταν από τους παίκτες που αποφάσισαν να «επενδύσουν» στο Αγρίνιο και ο Παναιτωλικός τον απέκτησε με μεταγραφή από τη Ρετζιάνα που αγωνίζονταν μέχρι πρότινος. Οι πρώτες του εμφανίσεις στα ελληνικά γήπεδα κατέδειξαν το δίκαιο της επιμονής τους, αφού ο 29χρονος έγινε με το «καλημέρα» καταλυτικός για τη μεσαία γραμμή των «κυανοκίτρινων».

Μέχρι που φτάσαμε στο παιχνίδι με τον Αρη της 24ης Οκτωβρίου του 2021, όπου στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και σε μία ανύποπτη φάση άρχισε να πιάνει το γόνατό του.

Αμέσως εγινε αλλαγή και τα αποτελέσματά των εξετάσεων που υποβλήθηκε ανέδειξαν το μέγεθος του «κακού», καθώς υπέστη ρήξη χιαστού. Εκτοτε ο Ιταλός παραμένει νοκ άουτ και είναι άγνωστο αν θα προλάβει να παίξει σε κάποια από τα εναπομείναντα παιχνίδια της αγωνιστικής χρονιάς.

Ηταν 25 Οκτωβρίου του 2020 όταν ο 27χρονος μεσοεπιθετικός υπέστη ρήξη χιαστού σε ένα παιχνίδι του ΟΦΗ στην Τρίπολη. Εκτοτε ο Αγγλος δεν έχει επανέλθει πλήρως και η Πρωτοχρονιά του 2022 θα τον βρει με «σκάρτα» 130 λεπτά παρουσίας στα γήπεδα σε όλο το 2021.

Περίπου 1 χρόνο μετά (1/10) από όταν συνέβη το «κακό» έπαιξε ξανά και μάλιστα σκόραρε (στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ) αλλά ακόμη δεν βρίσκεται στο 100%. Αλλωστε από τότε τον έχουμε δει για μικρό χρονικό διάστημα σε ορισμένα παιχνίδια και μετρά μόλις 1 ενδεκαδάτη παρουσία.

Επανέρχεται σταδιακά, δείχνει επηρεασμένος και μόλις μπει στο 100% θα είναι «μεταγραφή» για τους Κρητικούς.