Αρης - Ιωνικός 1-0: Πετάει ξανά ψηλά με Καμαρά

Αρης - Ιωνικός 1-0: Πετάει ξανά ψηλά με Καμαρά

bet365

Με πέναλτι του Αμπουμπακάρ Καμαρά στο 49' ο Αρης επικράτησε δύσκολα 1-0 του αξιόμαχου Ιωνικού και επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και την ισοπαλία με τον ΟΦΗ.

Ο Άρης είδε τον εαυτό του στον… καθρέπτη του «Κλ. Βικελίδης» καθώς παρουσίασε όλα τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Είχε δημιουργία, ένταση, ζωντάνια στο παιχνίδι του αλλά και τρομακτική δυσκολία στο γκολ. Τελικώς το βρήκε με εκτέλεση πέναλτι του Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ο Ιωνικός βυθίστηκε στα κύματα στα πρώτα 25 λεπτά, αναθάρρησε στη συνέχεια αλλά έφυγε με άδεια χέρια από τη Θεσσαλονίκη και η αλήθεια είναι ότι βάσει της εικόνας του αγώνα, δεν άξιζε να πάρει κάτι.

Έτσι έπαιξαν

Κατ’ ανάγκη και σε κάποιες περιπτώσεις κατ’ επιλογή, ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε αλλαγές στο βασικό σχήμα καθώς οι Ματίγια, Ιτούρμπε και Λούμορ ήταν στην 11αδα καθώς οι Ματέο Γκαρσία, Τζέγκο και Σούντγκρεν ήταν εκτός πλάνων. Παράλληλα, εκτιμήθηκε ότι ο Φακούντο Μπερτόγλιο δεν ήταν έτοιμος για να ξεκινήσει παιχνίδι κι έτσι ο Άρης παρατάχθηκε με διάταξη 4-3-3 και τον Ντιαγέ μπροστά από τους δύο κεντρικούς χαφ. Με απουσίες παρατάχθηκε και ο Ιωνικός καθώς ο Δημήτρης Σπανός δεν είχε στη διάθεσή του τους Άοσμαν, Τουράμ και επέλεξε σχήμα (4-5-1) με την προσδοκία του ελέγχου της μεσαίας γραμμής με τους Κάνιας, Ρομαό και Ντάλσιο.

Είχε κυριαρχία, του έλειψε η ουσία

Ο Άρης έκανε ένα από τα καλύτερα πρώτα 25πτα του στην Interwetten Superleague, μέτρησε επτά τελικές στην εστία αλλά δεν είχε ουσία καθώς αυτό που απελπισμένα αναζήτησε, δεν το βρήκε, λόγω και του Χουτεσιώτη καθώς ο τερματοφύλακας του Ιωνικού έκανε εκπληκτικό πρώτο 45πτο. Οι «κίτρινοι» επιτέθηκαν κυρίως από τον άξονα, είδαν τον Χουτεσιώτη να απομακρύνει με υπερένταση δύο «βολίδες» από τους Καμαρά, Εντιαγέ, ενώ στο 15’ ο Φαμπιάνο έστειλε την μπάλα λίγα χιλιοστά έξω από το δοκάρια της εστίας του Ιωνικού.

Η πίεση του Άρη υποχρέωσε την άμυνα του Ιωνικού να μπει στο δωμάτιο του πανικού (σ. σ. προηγήθηκε ένα σουτ του Μάναλη από πλάγια θέση) καθώς οι γηπεδούχοι μεγάλωσαν ακόμη περισσότερο τα επίπεδα κατοχής μπάλας (77%-23% έως το 25’), αλλά γκολ δεν βρήκαν. Γιατί στο 24’ ο Μαντσίνι – πήρε καθυστερημένα τη πάσα από τον δραστήριο Ντιαγέ – κι έκανε στραβοκλωτσιά μπροστά στον Χουτεσιώτη. Βγάζοντας ανώδυνα ένα τρομερά πιεστικό ημίωρο, ο Ιωνικός αναθάρρησε, απείλησε με τους Κάνιας, Καμπράλ στο 30’ και στο 32’, επί της ουσίας εκμεταλλεύτηκε ότι οι γηπεδούχοι χαμήλωσαν ταχύτητα καθώς δεν θα μπορούσαν να βγάλουν ολόκληρο ημίχρονο σε τόσο έντονο ρυθμό.

Ο Ιτούρμπε πήγε για το κάτι παραπάνω

Αυτό έγινε στο 41’ όταν μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα, ο Χουάν Ιτούρμπε δεν θέλησε να εκτελέσει σε πρώτο χρόνο τον Χουτεσιώτη, τον ντρίμπλαρε αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και σχεδόν επί της γραμμής της εστίας ο Μύγας γλίτωσε την ομάδα του, στη σπουδαιότερη φάση του αγώνα. Η τελευταία ανήκε στον Ιωνικό με τον πιο δραστήριο παίκτη των φιλοξενούμενων, τον Καμπράλ.

Η «γκέλα» του Μύγα και η εκτέλεση του Καμαρά

Αυτό που του στέρησε η τύχη στο πρώτο ημίχρονο, το πήρε ο Άρης στο δεύτερο στη φάση του πέναλτι στο 47’ καθώς ο Μύγας έκανε δύο λάθη μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με την ανατροπή του Ντάνιελ Μαντσίνι. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά εκτέλεσε εύστοχα και ο Άρης απέκτησε το προβάδισμα (1-0). Από εκείνο το σημείο άλλαξε και η εικόνα του αγώνα καθώς ο Άρης ήταν λιγότερο απαιτητικός, δεν είχε την ορμή στο παιχνίδι του (σ. σ. απείλησε μ’ ένα σουτ του Ντιαγέ στο 62’) κι έδωσε χώρο στον Ιωνικό. Αυτό προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι δεν έφτασαν σε επίπεδο τελικής προσπάθειας αλλά είχαν προϋποθέσεις.

Στο 70’ ο Φαμπιάνο ξόδεψε μια σπουδαία ευκαιρία καθώς ανενόχλητος (μετά από εκτέλεση κόρνερ) από τα πέντε μέτρα έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Ιωνικού. Δύο λεπτά αργότερα ο Άρης αναπτύχθηκε υποδειγματικά στο transition αλλά και πάλι ο Χουτεσιώτης αντέδρασε εξαιρετικά στο σουτ του Γκάμα.

Η διαχείριση έφερε τη νίκη

Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε αλλαγές ενόψει του τελευταίου δεκαλέπτου της κανονικής διάρκειας αλλάζοντας και τον σχηματισμό του με την είσοδο του Δημήτρη Μάνου καθώς περιόρισε τον επιθετικό ρόλο του Ντιαγέ. Στο 86’ ο Βεροιώτης επιθετικός δεν κατάφερε να βρει την μπάλα – έπειτα από εξαιρετική πάσα του Μπρούνο Γκάμα – προσθέτοντας μία ακόμη χαμένη ευκαιρία. Στο 87’ ο Ιωνικός απείλησε με τον Λένις σε μια φάση όπου ο Ντάλτσιο έκανε κούρσα 60 μέτρων και εξαιρετική ατομική προσπάθεια. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα καθώς ο Άρης διαχειρίστηκε τον εναπομείναντα χρόνο.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μαντσίνι, Λούμορ (Άρης), Καμπράλ.

MVP: Ο Ντάνιελ Μαντσίνι κέρδισε το πέναλτι, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, αλλά η πηγή δημιουργίας του Άρη ήταν ο Μπαντού Ντιαγέ.

Στο ύψος του: Ο Χουτεσιώτης κράτησε τον Ιωνικό στις σπουδαίες τελικές που είχε ο Άρης.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Ρομαό για τον Ιωνικό και σωστά αντικαταστάθηκε, ο Άρης δεν πήρε βοήθειες στην επίθεση από τα μπακ του.

Η «γκάφα»: Αυτή του Μύγα στη φάση του πέναλτι καθώς στο διώξιμο της μπάλας την έστειλε στο κεφάλι του Τσιγκρίνσκι, αυτή στρώθηκε στον Μαντσίνι και στη συνέχεια ο αμυντικός του Ιωνικού ανέτρεψε τον Αργεντίνο επιθετικό.

Το «στραγάλι»: Ο Διαμαντόπουλος έχασε αρκετές φάσεις, σωστά υπέδειξε το πέναλτι που έκρινε και το παιχνίδι.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης είδε τον εαυτό του στον καθρέπτη καθώς δημιούργησε κι έχασε ένα σωρό ευκαιρίες και τελικώς βρήκε το γκολ από εκτέλεση πέναλτι το οποίο προήλθε από μια καραμπόλα. Οι «κίτρινοι» θα πρέπει να μάθουν να είναι ουσιαστικοί. Ο Ιωνικός στάθηκε πολύ καλά στο «Κλ. Βικελίδης» με εξαίρεση το πρώτο 25πτο που θύμιζε καράβι σε τρικυμία.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ (78’ Γκάνεα), Ματίγια (78’ Μάνος), Σάσα, Ντιαγέ, Μαντσίνι (88’ Μπερτόγλιο), Ιτούρμπε (65’ Μπρούνο Γκάμα), Καμαρά (88’ Λόπεθ).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Ρομαό (46’ Κιάκος), Τσιγκρίνσκι, Σάντσεθ, Μύγας, (89' Βαφέας), Βαλεριάνος, Κάνιας (89’ Ματσούκας), Ντάλσιο, Καμπράλ, Λένις, Μάναλης.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα