Λέο Τίλικα στο Gazzetta: «Στο Europa League με τον Αστέρα, ψηφίζω Ριβάλντο»

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Λέο Τίλικα στο Gazzetta: «Στο Europa League με τον Αστέρα, ψηφίζω Ριβάλντο»

bet365

Ο Λέο Τίλικα, μέσω του Gazzetta, θυμάται τα παιδικά του χρόνια στο Σάο Λουίς, τη μπάλα όταν ακόμη ήταν στο νηπιαγωγείο, απαντάει στο ερώτημα «Ριβάλντο, Ζιοβάνι ή Ζιλμπέρτο Σίλβα;» και εύχεται το 2022 να φέρει τη θεραπεία για τον κορονοϊό.

Από το Σάο Λουίς στην Ακαδημία της Γκρέμιο και από εκεί στην Ελλάδα και στον Αστέρα. Ο Λέο Τίλικα, στο πρώτο του εγχείρημα εκτός Βραζιλίας, θέλει να αφήσει το δικό του στίγμα στους Αρκάδες και να παίξει στο Europa League με τους κιτρινομπλέ.

Ενας τραυματισμός το καλοκαίρι τον πήγε πολύ πίσω, αλλά πλέον είναι εδώ και μέσω του Gazzetta δηλώνει έτοιμος για εξελιχτεί βοηθώντας την ομάδα του.

Πώς ήταν τα παιδικά του χρόνιας, ποιος έπαιξε ρόλο στην καριέρα του, πώς είναι η ζωή στην Τρίπολη και ποιος είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχει βρει στην Ελλάδα;

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ των Αρκάδων δίνει απαντήσεις σε όλα και δεν διστάζει να επιλέξει ανάμεσα σε Ριβάλντο, Ζιοβάνι και Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια; Εχεις αδέρφια;

«Από τα παιδικά μου χρόνια οι πιο δυνατές αναμνήσεις μου έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο. Επαιζα μπάλα από πολύ μικρός. Εφυγα από το Σάο Λουίς όπου και γεννήθηκα σε ηλικία 8 ετών για να παίξω ποδόσφαιρο στη Γκοιάς, οπότε δεν έχω πολλές αναμνήσεις από τη γειτονιά μου. Ναι, έχω τέσσερα αδέρφια. Είμαστε μεγάλη οικογένεια (γέλια».

Πώς ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;

«Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στι νηπιαγωγείο. Στη συνέχεια με κάλεσαν από την Ακαδημία της Γκοιάς και εκεί με είδαν να παίζω από τη Γκρέμιο σ' ένα πρωτάθλημα. Οι άνθρωποι της ομάδας έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις και με απέκτησαν. Στην ουσία εκεί απέκτησε τις ποδοσφαιρικές μου βάσεις, υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο και έπαιξα και το πρώτο μου επίσημο παιχνίδι σε επίσης επαγγελματικό επίπεδο».

Ποιο ήταν το πιο σημαντικό πρόσωπο στην αρχή της καριέρας σου;

«Ο εκπρόσωπός μου, ο Γουέντσον, που πάντα με ενθάρρυνε από την αρχή της καριέρας μου».

Η χώρα σας έχει μεγάλη παράδοση στο ποδόσφαιρο. Ποιος παίκτης ήταν το είδωλό σου;

«Το είδωλό μου ήταν πάντα ο Ροναλντίνιο Γκαούτσο. Πραγματικά φανταστικός παίκτης. Ζει για το ποδόσφαιρο και εμπνέει τόσα παιδιά σε όλο τον πλανήτη».

Στην Ελλάδα έπαιξαν σπουδαίοι Βραζιλιάνοι παίκτες όπως ο Ριβάλντο, ο Ζιλμπέρτο ​​Σίλβα και ο Τζιοβάνι. Εσύ ποιον από τους τρεις επιλέγεις;

«Για μένα καλύτερος ήταν ο Ριβάλντο».

gio

Ο Αστέρας είναι η πρώτη σου ομάδα στην Ευρώπη. Γνώριζες κάτι για την Ελλάδα πριν σου προτείνουν να έρθεις στην Τρίπολη;

«Πάντα ήθελα να έρθω στην Ελλάδα και να ανακαλύψω τα ελληνικά νησιά. Δεν ήξερα κανέναν που να είχε παίξει στον Αστέρα, αλλά προσπάθησα να μάθω πλη για τον σύλλογο και το ελληνικό πρωτάθλημα, οπότε μου άρεσε εξ αρχής η ιδέα να έρθω εδώ».

Πώς είναι η ζωή στην Τρίπολη;

«Η ζωή στην Τρίπολη είναι πολύ ήρεμη, οι άνθρωποι είναι ευγενικοί και φιλόξενοι μαζί μας».

Ποιος είναι ο καλύτερος συμπαίκτης σου;

«Ο καλύτερος συμπαίκτης μου είναι ο Φεδερίκο Άλβαρες. Πολύ καλό παιδί και θεωρώ ότι είναι από τους καλύτερους μπακ στην Ελλάδα».

Ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχεις συναντήσει στην Ελλάδα;

«Εκτός από τον Ολυμπιακό, η πιο σκληρή ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει είναι ο Άρης».

Ήσουν εξαιρετικός στην προετοιμασία, αλλά ήρθε ο τραυματισμός. Πώς ένιωσες που έπρεπε να μείνεις τόσο καιρό εκτός γηπέδου;

«Ο τραυματισμός αυτός ήρθε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και ήταν πολύ δύσκολα για εμένα. Ημουν ενθουσιασμένος που τα είχα πάει τόσο καλά στην προετοιμασία και πίστευα ότι θα κάνω ένα καλό πρωτάθλημα. Όταν δεν παίζω πάντα μου είναι δύσκολο - το μόνο που θέλω είναι να είμαι στο γήπεδο. Μου αρέσει πολύ να παίζω και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα».

Πώς κρίνεις την πορεία της ομάδας τη φετινή σεζόν;

«Είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν και χάσαμε κάποιους βαθμούς που θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει. Πιστεύω όμως ότι τώρα είμαστε στο σωστό δρόμο και σύντομα θα καταφέρουμε να είμαστε εντός στόχων».

α

Το γκολ σου με τον Ιωνικό ήταν πραγματικά πολύ όμορφο...

Ναι, το γκολ με τον Ιωνικό ήταν το πιο σημαντικό για μένα στον Αστέρα. Εξάλλου, δεν έχω καταφέρει να βάλω περισσότερα τέρματα από τότε που ήρθα στην ομάδα, αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα μπορέσω να πετύχω πολλά γκολ και να φτάσω σε υψηλό επίπεδο στο γήπεδο».

Πώς ήταν το 2021 για σένα;

«Το 2021 σε προσωπικό επίπεδο ήταν μια καλή χρονιά. Ήλπιζα να είχα πετύχει περισσότερα τέρματα, κάτι που εύχομαι να καταφέρω το 2022. Θέλω να μπω σε ρυθμό αγώνων και να σκοράρω συχνά».

Μία ευχή για το νέο έτος;

«Η ευχή μου είναι να θεραπευτεί ο κορονοϊός. Όσο για τα επαγγελματικά μου, το όνειρό μου με τον Αστέρα είναι να μπούμε στο Europa League τη φετινή σεζόν».

Photo Credits: Intime, asterastripolis.gr

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα