ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 3-2: Αν έχεις Κούρτιτς διάβαινε!

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 3-2: Αν έχεις Κούρτιτς διάβαινε!

bet365

Κούρτιτς λαμπρός τον οδηγεί! Με δύο εύστοχα πέναλτι του Σλοβένου (το 2ο στο 90'), ο ΠΑΟΚ αν και δυσκολεύτηκε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης πήρε τη νίκη με 3-2 και θα περάσει ήρεμα Χριστούγεννα!

Στο θρίλερ της Τούμπας ο ΠΑΟΚ είχε τη δύναμη να γυρίσει το ματς απέναντι στον καλά στημένο Αστέρα και με πρωταγωνιστή τον Γιάσμιν Κούρτιτς να πάρει στο φινάλε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Αυτή τη φορά ο «Μπίσε» ήταν βασικός

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ πήρε ανάσες στα προηγούμενα παιχνίδια, όπου αγωνίστηκε ως αλλαγή, αλλά αυτή τη φορά ο Ραζβάν Λουτσέσκου επανάφερε τον Σουριναμέζο στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου» κι άφησε τον Τόμας Μουργκ στον πάγκο.

Φανέλα βασικού πήρε για τρίτο σερί παιχνίδι ο βελτιωμένος και με καλή ψυχολογία, Τσούμπα Άκπομ, ενώ ο Ρουμάνος τεχνικός άφησε την ίδια ενδεκάδα (με Λύρατζη, Τσιγγάρα βασικούς) με τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ (0-4) στους Ζωσιμάδες.

Εξι αλλαγές από τον Ράσταβατς

Σε σχέση με τον νικηφόρο αγώνα με τον Παναιτωλικό (1-0), ο Μίλαν Ράσταβατς προχώρησε σε έξι αλλαγές επαναφέροντας τον Τσιφτσή κάτω από τα δοκάρια και χρησιμοποιώντας τους Άλβαρεζ, Καστάνιο, Μουνάφο, Βαλιέντε, Ρεγκίς στο αρχικό σχήμα του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Τσούμπα Άκπομ στα 67 δευτερόλεπτα από την σέντρα της αναμέτρησης, θα μπορούσε να σκοράρει, όμως η κεφαλιά του Άγγλου φορ από το ένα μέτρο έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Τσιφτσή.

Με τον Σόνι μπήκε μπροστά ο Αστέρας

Ό,τι δεν έκανε ο Άκπομ, το έκανε και με πιο δύσκολο τρόπο ο Κέβιν Σόνι στο 12ο λεπτό στην πρώτη τελική προσπάθεια του Αστέρα. Η κούρσα του Καρμόνα έφερε τον Καμερουνέζο μεσοεπιθετικό σε θέση βολής έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ. Η αδυναμία των Μιχάι και Λύρατζη να βγουν γρήγορα στο μαρκάρισμα έδωσε τη δυνατότητα στον πρώτο σκόρερ των Αρκάδων (έφτασε τα 5 γκολ) να «εκτελέσει» τον Πασχαλάκη γράφοντας το 0-1.

Σαστισμένοι οι «ασπρόμαυροι» δεν είχαν απάντηση στο γρήγορο γκολ του Αστέρα. Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο (19 κατέγραψε η στατιστική στο 30’ για τον ΠΑΟΚ), ανούσια κατοχή της μπάλας (66%-34% στο πρώτο 45λεπτο) και πολλοί χώροι για τους φιλοξενούμενους, που με πρωταγωνιστή τον Ρεγκίς Κρεσπί σε δύο περιπτώσεις (29’ και 33’) άγγιξαν το δεύτερο γκολ.

Το γύρισε με Άκπομ και τον «συνήθη ύποπτο» Κούρτιτς

Με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ πιο… κρύο κι από τον καιρό στην παγωμένη Τούμπα, ο ΠΑΟΚ δεν παρουσίαζε κάποιο εναλλακτικό σχέδιο, κάποιες σποραδικές προσπάθειες και γεμίσματα από τη δεξιά πλευρά μέχρι που ήρθε ο Τσούμπα Άκπομ να δώσει τη λύση. Σ’ ένα κομβικό χρονικό σημείο (43’) ο Άγγλος φορ πήρε την πάσα από τον Αουγκούστο και με το δεξί έστειλε την μπάλα στη γωνία του Τσιφτσή ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο «Δικέφαλος» έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με γκολ και άρχισε το β’ μέρος με… γκολ! Η επιμονή του Αούγκουστο σε μια σχεδόν χαμένη μπάλα, έφερε την ανατροπή του Βραζιλιάνου από τον Μουνάφο. Ο Κουτσιαύτης και ο VAR (Κριστόφερσεν) «είπαν» πέναλτι και ο αλάνθαστος (4/4) από την «άσπρη βούλα» Γιάσμιν Κούρτιτς έγραψε το 2-1. Με το ένατο φετινό γκολ του Σλοβένου ο ΠΑΟΚ είχε «γυρίσει» το ματς χωρίς να κάνει και πολλά στην αναμέτρηση, καθώς αξιοποίησε τις δυο στιγμές που είχε μέχρι τότε.

Απάντηση του Αστέρα με Χριστόπουλο

Ο Αστέρας βγήκε μπροστά, άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα, με την παρουσία του Τιλίκα (πέρασε αντί του Σίτο) να αποδεικνύεται καθοριστική και τους Αρκάδες να φτάνουν στην ισοφάριση (2-2) με την συμπλήρωση μίας ώρας και την κεφαλιά του Χριστόπουλου.

Με τον Μπίσεσβαρ να μένει από δυνάμεις ο Λουτσέσκου πρόσθεσε και τον Μουργκ στην τριπλή αλλαγή που έκανε μπαίνοντας στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πήγε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Σβαμπ έδωσε πνοή στη μεσαία γραμμή με ζητούμενο το τρίτο γκολ.

Πίεσε και στο τέλος λυτρώθηκε από τον Κούρτιτς

Ο ΠΑΟΚ πίεσε αφόρητα, πολιόρκησε την εστία του Αστέρα, αλλά στάθηκε άτυχος στο σουτ του Σβαμπ (79’), ο Τσιφτσής είχε απάντηση στο σουτ του Αουγκούστο (80’), ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σίντκλεϊ αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Το σουτ του Ριέρα (85’) ήταν η απάντηση των φιλοξενούμενων στις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, που στο 88ο είδε τον Κρέσπο να κάνει την κούρσα της ζωής του και να κερδίζει το πέναλτι από το μαρκάρισμα του Γκαρσία. Ο Κούρτιτς έστησε την μπάλα στην «άσπρη βούλα» και από εκεί ως συνήθως (5/5 ο Σλοβένος) στα δίχτυα για το τελικό 3-2.

MVP: Και πάλι ο Γιάσμιν Κούρτιτς ήταν αυτός που έδωσε τις λύσεις και ουσιαστικά υπέγραψε τη νίκη του ΠΑΟΚ από την «άσπρη βούλα» φτάνοντας τα 10 γκολ στη σεζόν.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κέβιν Σόνι ήταν με διαφορά ο πιο ποιοτικός και καλύτερος παίκτης του Αστέρα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Από τη μία πλευρά ο Μιχάι είναι μέσα και στα δύο γκολ του Αστέρα, ενώ από την άλλη ο Σίτο δεν έδωσε το παραμικρό στην ομάδα.

Η «ΓΚΑΦΑ»: Ο Γκαρσία δεν υπολόγισε ότι μπροστά του είχε έναν στόπερ, που εκείνη την στιγμή έμοιαζε με… εξτρέμ, ανέτρεψε τον Κρέσπο στο 89’ λυτρώνοντας τον ΠΑΟΚ.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης με την συνδρομή του Δανού Κριστόφερσεν στο VAR έδειξε την άσπρη βούλα στο μαρκάρισμα του Μουνάφο πάνω στον Αουγκούστο. Στο δεύτερο κερδισμένο πέναλτι του ΠΑΟΚ από τον Κρέσπο δεν χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR, καθώς ήταν ξεκάθαρη η παράβαση του Γκαρσία.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ κλείνει το 2021 με νίκη, την τέταρτη στη σειρά, αλλά για να φτάσει στην κατάκτηση των τριών βαθμών χρειάστηκε να κοπιάσει πάρα πολύ, να βρει τα κουράγια να γυρίσει το ματς από το 0-1 σε 2-1 και να βρει τη λύση όταν ο Αστέρας ισοφάρισε σε 2-2 εκμεταλλευόμενος για άλλη μια φορά τα τραγικά αμυντικά λάθη των παικτών του Λουτσέσκου.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Μιχάι (71’ Ίνγκασον), Κρέσπο, Σίντκλεϊ (86’ Βιεϊρίνια), Κούρτιτς, Τσιγγάρας (71’ Σβαμπ), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (71’ Μουργκ), Ακπομ (86’ Σφιντέρσκι)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Καρμόνα (91' Μπενίτο), Άλβαρεζ, Μουνάφο, Βαλιέντε (91’ Ιγκλέσιας), Ρεγκίς (82’ Γκαρσία), Σίτο (46 Τιλίκα), Σόνι, Μπαράλες (68’ Ριέρα).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα