Αντούνες, το πολυεργαλείο του Παναιτωλικού

Γιώργος Ντυμένος
Αντούνες, το πολυεργαλείο του Παναιτωλικού

bet365

Ο Γάλλος αποκτήθηκε για το rotation λόγω του τραυματισμού που υπέστη ο Περέιρα, αλλά μετατράπηκε σε «κολόνα» της ομάδας και έχει ήδη παίξει σε 3 διαφορετικές θέσεις.

Ηταν από τις καλοκαιρινές προσθήκες που πέρασαν στα... ψιλά, ενώ κακά τα ψέμματα ο Φαμπιάν Αντούνες υπέγραψε από το... πουθενά στον Παναιτωλικό.

Βλέπετε αποκτήθηκε στα τέλη Αυγούστου επειδή ο Ελίας Περέιρα υποβλήθηκε σε επέμβαση όταν υπέστη εξάρθρωση ώμου στο φιλικό των «Ζωσιμάδων» και θα έμενε για 2-3 μήνες εκτός δράσης, κάτι που σήμαινε πως τα «καναρίνια» έπρεπε να πάρουν έναν παίκτη για να πλαισιώσει τον Διαμαντή Χουχούμη στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Η επιλογή του 30χρονου έγινε με γνώμονα πως θα μπορούσε να παίξει, υπό προϋποθέσεις, και αλλού όπως π.χ. στον άξονα αλλά η ουσία δεν αλλάζει, ότι δηλαδή έγινε από το... παράθυρο κάτοικος Αγρινίου. Βέβαια στην μπάλα δεν μπορείς να κάνεις σχέδια και οι πολλοί τραυματισμοί που ταλαιπώρησαν και εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους «κυανοκίτρινους» τον μετέτρεψαν σε «κολόνα». Δεν είναι τυχαίο πως το φινάλε του 2021 τον βρήκε με 10 ενδεκαδάτες συμμετοχές στο πρωτάθλημα (12 μαζί με όσες ήρθε από τον πάγκο) σε συνολικά 15 ματς, ενώ η εικόνα του αποτυπώνει ανάγλυφα πως είναι «λίρα εκατό», ξέχωρα από το γεγονός πως προσφέρει σε περισσότερες από μία θέσεις.

Μάλιστα τυχαίο ή μη με εκείνον στο γήπεδο ο Παναιτωλικός έχει κάνει και τις 4 νίκες του στη χρονιά (σε Περιστέρι, Βόλο και εντός με Απόλλωνα Σμύρνης, Ατρόμητο).

Που έχουμε δει λοιπόν τον Αντούνες μέχρι στιγμής; Αριστερός μπακ ήταν με Ολυμπιακό, Αρη , ΟΦΗ, ΑΕΚ και στο δεύτερο ημίχρονο του Περιστερίου, όπου λίγο πριν την ανάπαυλα αντικατέστησε τον Χουχούμη. Το όλο σύνολο, 407 αγωνιστικά λεπτά!

Την ίδια στιγμή με την ιδιότητα του κεντρικού αμυντικού ξεκίνησε στα παιχνίδια με Βόλο, Παναθηναϊκό, ενώ στόπερ ήταν και στις καθυστερήσεις της Λαμίας όταν και πέρασε στην αναμέτρηση αντί του Ντίας. Αθροιστικά με τη συγκεκριμένη... ιδιότητα το «κοντέρ» του γράφει 198'.

Μέχρι που εσχάτως ο Γάλλος καθιερώθηκε στα «6αρο-8άρια» ως παρτενέρ του Φλόρες, αφού εκεί ήταν κόντρα με Ατρόμητο (στο Αγρίνιο), Ιωνικό, Απόλλωνα Σμύρνης και στην Τρίπολη, ενώ οι σχετικές προσθέσεις δείχνουν πως στον άξονα μετρά 364 λεπτά παρουσίας.

Ως κατά τεκμήριο καλύτερες εμφανίσεις του είναι εκείνες στα χαφ, αλλά η ουσία είναι πως ο Αντούνες διεκδικεί τον τίτλο ως μία από τις πλέον «αθόρυβες μεταγραφές της Super League για τη σεζόν 2020/21». Ηρθε για το rotation, έγινε κομβικότατος.

ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΑΝΤΟΥΝΕΣ
Αριστερός μπακ: 407'
Κεντρικός χαφ: 364'
Κεντρικός αμυντικός: 198'

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα