Ατρόμητος - Ολυμπιακός 0-3: Ο Ελ Αραμπί με χατ τρικ γιόρτασε τα 50 του!

Δημήτρης Σαμόλης
Ατρόμητος - Ολυμπιακός 0-3: Ο Ελ Αραμπί με χατ τρικ γιόρτασε τα 50 του!

bet365

Party του Ολυμπιακού στο Περιστέρι με «τριπλό μπαμ» από τον Ελ Αραμπί, ο οποίος στο 3-0 κόντρα στον Ατρόμητο έφτασε τα 50 γκολ με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 14η αγωνιστική της Super League Interwetten και διατήρησε το +11 από τη δεύτερη ΑΕΚ. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έκανε χατ τρικ και οδήγησε την ομάδα του στο 12ο τρίποντο.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε με διάταξη 3-5-2. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Πίριτς. Η τριάδα στην άμυνα απαρτιζόταν από Μαυρομμάτη, Χατζηισαΐα και Παπαδόπουλο. Τη δεξιά πλευρά κάλυψε ο Βασιλαντωνόπουλος, την αριστερή ο Καστεγιάνο, ενώ στον άξονα πήραν θέση οι Ντένιτς, Νάτσος και Χαρίσης. Στη γραμμή κρούσης έπαιξαν οι Σπιριντόνοβιτς και Κουλούρης.

O Ολυμπιακός παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Ο Βατσλίκ ξεκίνησε κάτω από τα γκολπόστ. Η τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά συγκροτήθηκε από Λαλά, Σωκράτη, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ. Μπουχαλάκης και Εμβιλά συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών μέσων. Στο δεξί φτερό ξεκίνησε ο Ρόνι Λόπες, στο αριστερό ο Μασούρας, ενώ ο Αγκιμπού Καμαρά ξεκίνησε πίσω από τον Αραμπί.

Η διπλή απειλή με Ρόνι Λόπες

Ο Πέδρο Μαρτίνς εξακολουθεί να στηρίζει τον Ρόνι Λόπες και τον χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι (είχαν προηγηθεί τα παιχνίδια με Βόλο, ΟΦΗ και Άρη). Εναντίον του Ατρόμητου ο Πορτογάλος ξεκίνησε στο δεξί φτερό και ήταν αρκετά δραστήριος. Στο 12' ο Εμβιλά επιχείρησε να τον βρει με κάθετη μπαλιά, αλλά ο Πίριτς βγήκε και μπλόκαρε. Στο 19' ακολούθησε το μακρινό σουτ του Νάτσου που δεν είχε τύχη και ο Λόπες απάντησε με δύο καλοτραβηγμένα σουτ. Αρχικά στο 23', όταν το δεξί σουτ έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 28' το αριστερό του σουτ πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο ημίωρο η κατοχή ήταν στο 62% υπέρ των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι δεν έβρισκαν εύκολα χώρους απέναντι στην οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων.

Το πέναλτι του Παπαδόπουλου στον Αγκιμπού

Η ομάδα του Παράσχου δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα, προσπαθούσε να κρατήσει τους παίκτες του Ολυμπιακού μακριά από την εστία του Πίριτς, αλλά στο 34' έγινε η φάση που η άμυνά της ξεκλείδωσε. Ο Κένι Λαλά έκανε υπέροχη κάθετη πάσα, ο Μαυρομμάτης κάλυπτε τον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Πίριτς, αλλά προτού εκτελέσει, ανατράπηκε από τον Παπαδόπουλο. Ο διαιτητής Καραντώνης (Ημαθίας) καταλόγισε πέναλτι και ο Αραμπί από την άσπρη βούλα έγραψε το 0-1 στο 36', με εκτέλεση α λα Πανένκα. Ήταν το πέμπτο που εκτελούσε εφέτος και το πέμπτο που κατέληγε στα δίχτυα. Στο 42' ο Λαλά έκανε νέα εξαιρετική κάθετη πάσα, για τον Μασούρα, του οποίου το γύρισμα από δεξιά μπλόκαρε ο Πίριτς. Ο Μαρτίνς κατά τη διάρκεια του 45λέπτου πέρασε τον Αγκιμπού αριστερά και τον Μασούρα κοντά στον Αραμπί.

Το χατ τρικ του Αραμπί

Ο Γιώργος Παράσχος αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Ντένιτς με τον Μουνίθ με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και να κάνει τη διάταξη πιο επιθετική. Στο 48' ήταν η πρώτη φορά που απείλησε σημαντικά η ομάδα του Περιστερίου. Αρχικά την κεφαλιά του Παπαδόπουλου απομάκρυνε ο Εμβιλά σχεδόν πάνω στη γραμμή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Κουλούρη πέρασε πάνω από το δοκάρι. Στο 50', όμως, ο Ολυμπιακός έφτασε σε δεύτερο τέρμα, αξιοποιώντας την ποιότητα που έχει ο Αγκιμπού και ο Αραμπί. Ο πρώτος έκανε κάθετη, ο δεύτερος με αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι είχαν να ανέβουν έναν Γολγοθά. Τους πήρε από κάτω και λίγο αργότερα θα δέχονταν τρίτο γκολ. Στο 61' ο Χατζηισαΐας έκανε χέρι, καταλογίστηκε πέναλτι και ο Αραμπί στο 62' ολοκλήρωσε το χατ τρικ, το πρώτο του εφετινό και τέταρτο συνολικά με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Ο φοβερός και τρομερός Μαροκινός θα μπορούσε να σημειώσει και τέταρτο τέρμα, αλλά η κεφαλιά του στο 69' πέρασε λίγο άουτ. Στο 71' έγινε αλλαγή από τον Τικίνιο, έχοντας φτάσει τα 50 γκολ σε 80 συμμετοχές, σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Ανδρούτσος... αριστερός μπακ

Όλα πια είχαν κριθεί. Ο Ατρόμητος όχι μόνο δεν ήταν σε θέση να απειλήσει, αλλά συνέχισε να έχει παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Ο Μαρτίνς έριξε στον αγώνα Ροντρίγκες και Μαντί στο 65', ενώ στο 76' αντικατέστησε τον Ρέαμπτσιουκ με τον Ανδρούτσο, ο οποίος θα έπαιζε αριστερός μπακ! Ο Μολδαβός, άλλωστε, χρειαζόταν ανάσες. Είναι από τους παίκτες που δεν βγαίνουν όχι μόνο από την ενδεκάδα, αλλά δεν γίνονται και αλλαγή!

Η ομορφότερη ενέργεια για τον Ατρόμητο καταγράφηκε στο 86'. Ο Μπεντινέλι άφησε πίσω του Αγκιμπού και Λαλά, πλάσαρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

MVP: Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός σημείωσε τρία γκολ και αποτέλεσε για ένα ακόμα παιχνίδι την αιχμή του δόρατος για τον Ολυμπιακό. Έφτασε τα 68 γκολ με τη φανέλα των ερυθρόλευκων (σε 124 ματς), τα 13 εφέτος σε 24 παιχνίδια. Καμιά φορά τα λόγια είναι φτωχά για τον 34χρονο ποδοσφαιριστή.

Στο ύψος του: Ο Αγκιμπού Καμαρά κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το 0-1, ενώ από δική του εξαιρετική πάσα έγινε το 0-2. Ο ποδοσφαιριστής από τη Γουινέα έκανε μεστό παιχνίδι στο Περιστέρι και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους του Ολυμπιακού.

Αδύναμος κρίκος: Το κέντρο της άμυνας του Ατρόμητου δεν λειτούργησε καθόλου σωστά στο παιχνίδι. Στη φάση που οδήγησε στο 0-1, ο Μαυρομμάτης αρχικά κάλυπτε τον Αγκιμπού, ενώ στη συνέχεια ο Παπαδόπουλος ανέτρεψε τον Αφρικανό χαφ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χατζηισαΐας έκανε χέρι, με αποτέλεσμα να καταλογιστεί και δεύτερο πέναλτι.

Η «γκάφα»: Ο τρόπος με τον οποίο επιχείρησε να μαρκάρει τον Αγκιμπού ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να στηθεί στην άσπρη βούλα και να ανοίξει το σκορ.

Το «στραγάλι»: Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ο Δημήτρης Καραντώνης. Τόσο αυτός όσο και οι βοηθοί του πήραν σωστές αποφάσεις και γενικά πέρασαν απαρατήρητοι. Και τα δύο πέναλτι που δόθηκαν ήταν ορθά.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα έφτασε στην 12η νίκη του σε 14 παιχνίδια. Ήταν καλύτερoς από τον Ατρόμητο, εκμεταλλεύτηκε την επιπολαιότητα με την οποία λειτούργησαν οι γηπεδούχοι και διατήρησε το +11 από τη δεύτερη θέση.

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος (65' Κιβρακίδης), Κ. Παπαδόπουλος, Χατζηισαϊας, Μαυρομμάτης, Καστελάνο, Νάτσος, Ντένιτς (46' Μουνίθ), Χαρίσης, Σπιριντόνοβιτς (66' Μπεντινέλι), Κουλούρης (84' Τζαβίδας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μπουχαλάκης, Εμβιλά (65' Μαντί Καμαρά), Λόπες (65' Ροντρίγκες), Ελ Αραμπί (71' Τικίνιο), Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Μασούρας (72' Βρουσάι), Α. Καμαρά, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ (76' Ανδρούτσος), Σισέ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα