ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-4: Δικέφαλος ΠΑΣάς με ηγέτη Κούρτιτς!

Φώτης Καρακούσης
 ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-4: Δικέφαλος ΠΑΣάς με ηγέτη Κούρτιτς!

bet365

Κόντρα στη Λαμία γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από μια δύσκολη βραδιά και στα Γιάννενα τον έβγαλε στον αφρό! Ο Κούρτιτς καθάρισε και πάλι, καθώς ο Δικέφαλος με δύο δικά του γκολ κι από ένα των Αουγκούστο, Ακπομ, έκανε πάρτι στους Ζωσιμάδες και με το 4-0 είναι μόνος στην 3η θέση, στο -2 από την ΑΕΚ που παίζει την Πέμπτη.

Αυτή ναι ήταν επιστροφή για τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς μπορεί να είχαν κερδίσει την Λαμία με 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική, σπάζοντας ένα σερί τριών ηττών, αλλά δεν είχαν πιάσει την απόδοση που θα ήθελαν. Σήμερα στους «Ζωσιμάδες» η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε ένα σαφώς καλύτερο πρόσωπο, επικρατώντας με το εμφατικό 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα. Μια νίκη που φέρνει τους «ασπρόμαυρους» στους 25 βαθμούς και την 3η θέση, αφήνοντας στην 4η θέση του Γιαννιώτες με 22.

Με 4-4-2 ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Ηρακλής Μεταξάς ξεκίνησε τον αγώνα με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λοντίγκιν ενώ από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας ξεκίνησαν οι Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας και Πίρσμαν. Στις δύο θέσεις των χαφ ήταν οι Ντομίνγκεθ (δεξιά) - Γκαρντάφσκι (αριστερά) και στις πτέρυγες οι Σνάιντερ (δεξιά) και Λιάσος (αριστερά). Τέλος το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Μιλιντσεάνου (δεξιά) και Μορέιρα (αριστερά).

Με 4-2-3-1 ο ΠΑΟΚ

Από την πλευρά του ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατέβασε τον ΠΑΟΚ σε σύστημα 4-2-3-1 και τον Πασχαλάκη στο τέρμα. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ξεκίνησαν οι Λύρατζης, Μιχάι, Κρέσπο και Σίντκλεϊ. Αμυτντικά χαφ ήταν οι Κούρτιτς (δεξιά) - Τσιγγάρας (αριστερά) και στις πτέρυγες τους Μουργκ (δεξιά) - Α. Ζίβκοβιτς (αριστερά) ενώ ο Ντόουγκλας αγωνίστηκε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Άκπομ.

Πρωτοβουλία του ΠΑΟΚ σε κακό ματς στο ξεκίνημα

Στα του αγώνα η αλήθεια είναι πως στο ξεκίνημα δεν είδαμε και το καλύτερο δυνατό θέαμα. Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του ματς και την μπάλα στα πόδια του, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει κάποια μεγάλη φάση μπροστά στις δύο εστίες. Στο διάστημα αυτό οι γηπεδούχοι έδειξαν πως είχαν ρίξει το βάρος στο να μην δεχθούν γκολ.

Λάθος του Μιλιντσεάνου, πέναλτι μέσω VAR και 0-1

Χωρίς την παραμικρή φάση ή έστω χωρίς την παραμικρή σημαντική φάση για να είμαστε σωστοί, φτάσαμε στο 29' όταν και ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι. Ο Μιλιντσεάνου έχοντας γυρισμένη την πλάτη στην κεφαλιά του Άκπομ, έκανε χέρι. Αρχικά η παράβαση δεν δόθηκε, με τον VARίστα να ειδοποιεί τον Φωτιά που πήγε να το δει και έδωσε την εσχάτη των ποινών την οποία εκτέλεσε ο Κούρτιτς στο 31' κάνοντας το 0-1.

Ανέλαβε τα ηνία ο ΠΑΣ χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει

Μετά το 0-1 ο ΠΑΣ αποφάσισε να βγει μπροστά και να διεκδικήσει κάτι από το ματς, με τους φιλοξενούμενους να κλείνονται πίσω χωρίς λόγο. Αυτό οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν και απείλησαν τον ΠΑΟΚ με δύο μεγάλες φάσεις. Αρχικά στο 35' ο Σίντκλεϊ την τελευταία στιγμή έβαλε το πόδι και γλίτωσε την ομάδα του την στιγμή που ο Σνάιντερ ήταν έτοιμος να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 44' έχασαν ακόμα πιο μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από ένα εντυπωσιακό «μυτάκι» του Πίρσμαν η μπάλα έφτασε επίσης στον Σνάιντερ που από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου ημιχρόνου που βρήκε τον ΠΑΟΚ μπροστά με 1-0.

Ξέσπασε στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ξέσπασε πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Οι Θεσσαλονικείς δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο στον ΠΑΣ Γιάννινα, πέτυχαν ακόμα τρία γκολ και πήραν πανηγυρικά τη νίκη με 4-0. Στο διάστημα αυτό ίσως είδαμε τον καλύτερο φετινό ΠΑΟΚ, όχι μόνο για τα τρία γκολ που πέτυχε, αλλά και γιατί κατάφερε να μην κινδυνέψει σχεδόν καθόλου από έναν ιδιαίτερα δυνατό αντίπαλο όπως είναι ο φετινός ΠΑΣ Γιάννινα.

Γκολάρα ο Κούρτιτς και 0-2

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για το δεύτερο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή και τον Κούρτιτς με ένα εξαιρετικό γκολ να κάνει το 0-2 και ουσιαστικά να βάζει τέλος στα όποια όνειρα των γηπεδούχων. Η φάση ξεκίνησε με τον Ζίβκοβιτς να πασάρει στον Σλοβένο ο οποίος έξω από την περιοχή με όμορφο πλασέ στην γωνία του Λοντίγκιν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί 0-3 και τέλος...

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών του ΠΑΟΚ, ο Αουγκούστο έκανε το 0-3. Η φάση ξεκίνησε με κλέψιμο του Άκπομ στον χώρο του κέντρου, ο Άγγλος πάσαρε στον Αουγκούστο που με δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε για τρίτη φορά στα δίχτυα του Λοντίγκιν κάνοντας έτσι το 0-3. Ένα γκολ στο οποίο οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν ωραία την μπάλα καταφέρνοντας να σκοράρουν.

Ο Άκπομ το κερασάκι στην τούρτα

Από εκείνο το σημείο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους γηπεδούχους να μην έχουν την δύναμη να αντιδράσουν και τους φιλοξενούμενους να κάνουν συντήρηση δυνάμεων. Ένα λεπτό όμως πριν φτάσουμε στα 90' ο Τσούμπα Άκπομ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Ο Μπίσεσβαρ βρήκε τον Άγγλο σε καλή θέση και αυτός με δυνατό σουτ δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Λοντίγκιν διαμορφώνοντας το τελικό 0-4.

MVP: Χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Κούρτιτς. Ο Σλοβένος πέτυχε δύο γκολ, το ένα μάλιστα με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή ανοίγοντας τον δρόμο για την άνετη νίκη του ΠΑΟΚ.

Στο ύψος του: Όλος ο ΠΑΟΚ θα λέγαμε, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Αν ήταν να βάλουμε κάποιον θα βάζαμε τον Άκπομ όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε, αλλά και γιατί είχε μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι των νικητών.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σνάιντερ όχι γιατί δεν προσπάθησε, αλλά γιατί δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο που βρέθηκε σε πλεονεκτικότατη θέση δεν κατάφερε να σκοράρει και ίσως να αλλάξει όλη την εξέλιξη του αγώνα.

Η «γκάφα»: Την έκανε ο Μιλιντσεάνου στη φάση του πέναλτι,. Ναι μεν ο επιθετικός του ΠΑΟΚ είχε γυρισμένη την πλάτη, ωστόσο άνοιξε πολύ τα χέρια με συνέπεια να δοθεί το πέναλτι.

Το «στραγάλι»: Ο Φωτιάς δεν είχε την δύσκολη φάση. Στο πέναλτι αρχικά δεν έδωσε τίποτα, ωστόσο μετά από υπόδειξη του VAR πήγε και είδε την φάση και από την στιγμή που ο Μιλιντσεάνου είχε απλωμένο το χέρι έδωσε ως όφειλε το πέναλτι.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο ΠΑΟΚ μετά από ένα κακό διάστημα με συνεχόμενες ήττες και κακή απόδοση ήθελε πολύ ένα παιχνίδι όπως το σημερινό. Και το ήθελε όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για ψυχολογικούς., Οι Θεσσαλονικείς ήταν εξαιρετικοί στο δεύτερο ημίχρονο παίρνοντας με το εμφατικό 4-0 το τρίποντο, απέναντι σε έναν ΠΑΣ που στο πρώτο του παιχνίδι για τον 2ο γύρο δέχθηκε 4 γκολ, όταν σε όλο τον πρώτο είχε δεχθεί μόλις 10.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Mεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Σνάιντερ, Ντομίνγκεθ, Λιάσος (71' Σιόντης), Γκαρντάβσκι (71' Λώλης), Μορέιρα (59' Μίνα), Μιλιντσεάνου (71' Μπρένερ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Mιχάι, Κρέσπο (65' Ίνγκασον), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς (74' Σβαμπ), Τσιγγάρας, Μουργκ (60' Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα