Παναθηναϊκός: Το «2Χ2», το δίλημμα και η άδεια επαγγελματικής ομάδας

Παναθηναϊκός: Το «2Χ2», το δίλημμα και η άδεια επαγγελματικής ομάδας

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Το «2Χ2», το δίλημμα και η άδεια επαγγελματικής ομάδας

bet365

Μετά την αναβολή της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα, ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να νικήσει τον ΠΑΣ για το πρωτάθλημα και να προκριθεί στους «8» του Κυπέλλου για ήρεμες γιορτές. Ο παρτενέρ του Βέλεθ και το περσινό πάθημα που έγινε μάθημα με την... σχολική άδεια.

Το Απόλλων-Παναθηναϊκός αναβλήθηκε και το «τριφύλλι» ξεκίνησε από σήμερα το πρωί την δουλειά στο Κορωπί για το εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής. Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλείται να κάνει το «2Χ2» στις αναμετρήσεις που έχουν απομείνει για το 2021 και να κάνει γιορτές με ηρεμία.

Το «τρίποντο» απέναντι στην ομάδα του Ηρακλή Μεταξά και φυσικά η πρόκριση επί του Βόλου στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος είναι μονόδρομους για τους «πράσινους». Για να παραμείνουν σε τροχιά της πρώτης τριάδας αλλά και για να συνεχίσουν στον μεγάλο φετινό στόχο που δεν είναι άλλος από το να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου στο Κύπελλο και σε ένα ενενηντάλεπτο να διεκδικήσουν την επιστροφή στους τίτλους μετά το μακρινό 2014.

Όσον αφορά την προετοιμασία για τον αγώνα της Κυριακής, ο Σέρβος τεχνικός δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και θα έχει ξανά στην διάθεσή του, τον Χουάνκαρ που εξέτισε την τιμωρία του στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ο Ισπανός αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα αντί του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη που έκανε μια «τίμια» εμφάνιση στο ματς με τους Περιστεριώτες.

hfx

Από κει και πέρα, το μοναδικό δίλημμα που μπορεί να προκύψει για την ενδεκάδα, αφορά τον παρτενέρ του Φραν Βέλεθ. Ο Μπαρτ Σένκεφελντ είναι και πάλι διαθέσιμος, πήρε λεπτά συμμετοχής τόσο με την δεύτερη όσο και με την πρώτη ομάδα, ωστόσο δεν έχει τον απαιτούμενο ρυθμό και την ιδανική αγωνιστική ετοιμότητα, την ώρα που το δίδυμο του Βέλεθ με τον Σάρλια έχει αρχίσει να αποκτά «χημεία».

Κατά γενική ομολογία, όμως, ο Ολλανδός στόπερ είναι ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός του έμψυχου δυναμικού και κάποια στιγμή θα πρέπει να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα μετά την επτάμηνη αποχή του λόγω της επέμβασης στον αστράγαλο. Οι υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας, αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, δύσκολα θα αλλάξουν. Ο Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια, ο Χουάνκαρ στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Σάντσες στο δεξί και ο Βέλεθ στο ρόλο του ενός στόπερ. Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Ρούμπεν η τριάδα στη μεσαία γραμμή, Παλάσιος και Αϊτόρ στα άκρα και «φουνταριστός» ο Καρλίτος. Θέση διεκδικεί ο Αλεξανδρόπουλος.

Είναι ξανά ομάδα σε όλα τα επίπεδα

Ο φετινός Παναθηναϊκός δεν θυμίζει σε τίποτα το περσινό «μπουλούκι» και αυτό φαίνεται σε όλα τα επίπεδα. Εντός και εκτός γηπέδου, σε ότι αφορά τη πρώτη ομάδα. Mετά την άδεια ρεκόρ των 8,5 ημερών στη περίοδο των εορτών του 2020 επί Μπόλονι και Ντρεοσί, φέτος η περίοδος ξεκούρασης των παικτών θα είναι μικρότερη και δεν θα ξεπεράσει το πενθήμερο, με τους παίκτες να αναχωρούν αμέσως μετά τον επαναληπτικό με τον Βόλο στις 23 του μήνα. Εξάλλου στις 5 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένο το πολύ σημαντικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Άρη στη Λεωφόρο.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα