Aστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός 1-0: Ο ένας είχε Καρέλη και τα 'χανε, ο άλλος είχε Κρεσπί και νίκησε!

Γιώργος Ντυμένος
Aστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός 1-0: Ο ένας είχε Καρέλη και τα 'χανε, ο άλλος είχε Κρεσπί και νίκησε!

bet365

Ο Καρέλης... ντύθηκε Μόρσεϊ στην Τρίπολη, έχασε τα άχαστα και ο Παναιτωλικός για 2ο σερί ματς δέχεται γκολ-μαχαιριά στο φινάλε, με τον Κρεσπί στο 91' να δίνει τη μεγάλη νίκη στον Αστέρα!

Μία «χιτσκοκική» νίκη πήρε σήμερα (14/12) ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού με 1-0 χάρις σε γκολ του Κρεσπί στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ετσι οι Αρκάδες ανάσαναν βαθμολογικά, ενώ την ίδια στιγμή οι «κυανοκίτρινοι» και παραμένουν χαμηλά και για ακόμη μία φορά «πλήρωσαν» την επιπολαιότητά τους, αφού όπως και στο πρόσφατο 2-2 με τον Ιωνικό έτσι και στο «Θ. Κολοκοτρώνης» δέχθηκαν τέρμα στο φινάλε, ενώ νωρίτερα είχαν «πετάξει» κλασικές ευκαιρίες.


Οι γηπεδούχοι είχαν τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τους Καρμόνα, Χριστόπουλο, Aτιένθα, Τασουλή στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Ιγκλεσίας, Κανελλόπουλο στον άξονα, τους Ριέρα, Σίτο στα άκρα και τον Σονί κοντά στον φορ Μπαράλες.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Μελίσσα κάτω από τα γκολπόστ, τους Λούι, Βργκοτς, Μαλή, Κορνέλιους στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Αντούνιες, Φλόρες στον άξονα, τους Μόρσεϊ, Μπαρμπόσα στα άκρα και τον Μεντόσα πίσω από τον Βέργο.

Στο πρώτο ημίχρονο πήγαμε σε σετ παιχνίδι. Ο Αστέρας ξεκίνησε πιο ορεξάτος, «φόρτωσε» την αριστερή του πλευρά και από εκεί απείλησε για πρώτη φορά όταν ο Ριέρα έκανε την παράλληλη, αλλά ο Μελίσσας μπλόκαρε την προβολή του Καρμόνα. Λίγο αργότερα (15’) και ο Ιγκλέσιας με σουτ «τέσταρε» τα αντανακλαστικά του 28χρονου πορτιέρε και οι Αρκάδες κρατούσαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους.

Ο Παπαδόπουλος είπε «όχι» στον Βέργο
Μετά το τέταρτο όμως ο Παναιτωλικός άρχισε σταδιακά να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως η τελική του Αργεντινού χαφ των γηπεδούχων που αναφέραμε παραπάνω, ήταν και η τελευταία τους μέχρι την ανάπαυλα (6-2 για τα «καναρίνια»). Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τους διαδρόμους, ο Βργκοτς «κέρδισε» τις περισσότερες «μονομαχίες» του με τον Μπαράλες, οι Φλόρες, Μπαρμπόσα οργάνωναν και οι «κυανοκίτρινοι» έβαλαν τον γκολκίπερ Παπαδόπουλο στην εξίσωση της αναμέτρησης.

Αρχικά με τον Πορτογάλο ακραίο τους που στο 22’ τον απείλησε με ωραία εκτέλεση φάουλ (ο 31χρονος γκολκίπερ αντέδρασε σωστά παρότι η μπάλα «έσκασε» μπροστά του) και κυρίως με τον Βέργο στο 27’. Οταν «τσίμπησε» την μπάλα σε παράλληλη του Κορνέλιους, ξεμαρκαρίστηκε και σούταρε μέσα από την αντίπαλη περιοχή, όμως ο Παπαδόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ.


Πάντως η μεγαλύτερη ευκαιρία του Αστέρα δεν ήταν τελική. Πιο συγκεκριμένα στο 36’ οι γηπεδούχοι βγήκαν στο τρανζίσιον με τους Σίτο, Ριέρα, απέναντί τους ήταν μόνο ο Λούι παρόλα αυτά ο Αργεντινός μπακ με κομβικότατη προβολή ανέκοψε τον τελευταίο και οι γηπεδούχοι δεν ολοκλήρωσαν τη φάση.


Σωρεία χαμένων ευκαιριών για τον Παναιτωλικό
Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό ο Παναιτωλικός «κυριάρχησε». Με κορυφαίο του γηπέδου τον Μεντόσα άπλωνε το παιχνίδι του και δημιουργούσε φάσεις. Ωστόσο «κατάφερε», να μην τις εκμεταλλευτεί. Ο Αργεντινός χαφ βρέθηκε σε θέση βολής στο 54’ αλλά «σημάδεψε» τον Ατιένθα, στο 57’ σούταρε άουτ, στο 69’ ο Αντούνες αντί να «τελειώσει» εκείνος τη φάση θέλησε να βρει τον Καρέλη, ενώ μακράν όλων των χαμένων του ευκαιριών ήταν εκείνη του 61’.

Τότε ο Παπαδόπουλος απέκρουσε σε πρώτο χρόνο το σουτ του Φλόρες και η μπάλα στρώθηκε στον Καρέλη που ολομόναχος στην μικρή περιοχή έκανε «τσαφ». Παράλληλα οι «κυανοκίτρινοι» είχαν να αντιμετωπίσουν και την «κατάρα» των τραυματισμών, αφού στο πρώτο ημίχρονο «έχασαν» τον Μόρσεϊ και στο 59’ τον Κορνέλιους και για αυτό ο Βέργος είχε μετατοπιστεί στα άκρα.

Ο Αστέρας πίεσε μετά το 70’ και δικαιώθηκε
Κάπου εκεί όμως και μετά τη φάση του 69’ οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο. Ο Μουνάφο «κέρδισε» τον άξονα για λογαριασμό τους, ενώ και η είσοδος του Τιλίκα τους προσέφερε «ενέργεια».

Το ματς παίζονταν στο μισό του Παναιτωλικού, ο Σόνι στο 70’ απείλησε ουσιαστικά, ενώ στο 79΄οι Αρκάδες «βρέθηκαν» για πρώτη φορά και έβγαλαν μία φάση με τον Τιλίκα. Παράλληλα έπαιρναν κεφαλιές και τελικά βρήκαν δίχτυα στο 90’+1’ Ο Μπενίτο έστειλε αρχικά την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και ο Κρεσπί που πήρε το «ριμπάουντ» σκόραρε ανενόχλητος αφού οι φιλοξενούμενοι «έκατσαν».

MVP: Ο Μουνάφο. Η εικόνα/παρουσία του Αργεντινού μετά το 70’ ήταν ο κύριος λόγος που ο Αστέρας πήρε το ματς, αφού «περιόρισε» τον Μεντόσα και παράλληλα «έφτιαχνε» παιχνίδι.

Στο ύψος του: Ο σκόρερ Κρεσπί ήταν εκ των κορυφαίων, ενώ ο Παπαδόπουλος στο πρώτο μισό κράτησε το μηδέν στις ευκαιρίες των Μπαρμπόσα, Παπαδόπουλου. Από τον Παναιτωλικό μέχρι το 70’ ο Μεντόσα ήταν ο καλύτερος του γηπέδου (Φλόρες, Λούι επίσης πολύ καλοί).

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπαρμπόσα. Ο Πορτογάλος δεν κατάφερε να κρατήσει μπάλα και να βοηθήσει οργανωτικά.

Η «γκάφα»: Την έκανε ο Καρέλης στο 61’, όταν βρήκε «αέρα» φάτσα με το γκολ.

Το «στραγάλι»: Δεν είχε τη δύσκολη φάση το ματς, για τον Αγγελάκη και τους βοηθούς του.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Παναιτωλικός «πλήρωσε» τη δυστοκία του και του μένουν οι εντυπώσεις. Ο Αστέρας την κρίσιμη στιγμή ήταν καλύτερος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Χριστόπουλος, Ατιένθα, Τασουλής (65’ Αλβαρες) , Ιγκλεσίας (46’ Μουνάφο), Κανελλόπουλος (86’ Μπενίτο), Ριέρα (65’ Τιλίκα), Σίτο (46’ Κρέσπι), Σονί, Μπαράλες.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μελίσσας, Λούι, Βργκοτς, Μαλής, Κορνέλιους (59’ Χουχούμης), Αντούνες, Φλόρες, Μπαρμπόσα, Μεντόσα (87’ Τσιγγάρας), Μόρσεϊ (42’ Καρέλης), Βέργος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα