Aστέρας - ΑΕΚ 0-0: Οι Αρκάδες «φρέναραν» την Ένωση στη λασπομαχία

Δημήτρης Βέργος
Aστέρας - ΑΕΚ 0-0: Οι Αρκάδες «φρέναραν» την Ένωση στη λασπομαχία

bet365

Η ΑΕΚ δεν ήταν τόσο καλή ώστε να αξίζει τη νίκη εναντίον του Αστέρα στη «λασπομαχία» της Τρίπολης, έμεινε στο 0-0 και έχασε έδαφος έναντι του επικεφαλής της βαθμολογίας, Ολυμπιακού.

Στον βούρκο της Τρίπολης, Αστέρας και ΑΕΚ «κόλλησαν» στο 0-0 με την Ένωση να αφήνει δύο βαθμούς και να κινδυνεύει πλέον να δει τον Ολυμπιακό να αυξάνει στους οκτώ πόντους τη διαφορά του στην κορυφή σε περίπτωση που νικήσει τον Άρη την Κυριακή. Ο βαρύς από νερό αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεψε να παιχτεί ποδόσφαιρο με τις καλές στιγμές να είναι λίγες και τους Τσιντώτα και Τσιφτσή να είναι σε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε. Ο Χριστόπουλος είχε δοκάρι για τον Αστέρα στο πρώτο μέρος, με την ΑΕΚ να έχει ακυρωμένο γκολ του Τζαβέλλα στα τελευταία λεπτά για οφσάιντ, σε ένα παιχνίδι που είχε πολλές μονομαχίες μέσα στη «λίμνη» του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Έτσι ξεκίνησαν Ράσταβατς και Γιαννίκης

Ο Μίλαν Ράσταβατς ξεκίνησε τον Αστέρα Τρίπολης με τους Σονί και Μπαράλες δίδυμο στην επίθεση. Ο Τσιφτσής ήταν στην εστία, Άλβαρες, Καστάνιο, Χριστόπουλος και Γκαρθία από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, στον άξονα το δίδυμο των Βαλιέντε και Μουνάφο και στις πτέρυγες οι Ριέρα και Κρέσπι. Για την ΑΕΚ ο Αργύρης Γιαννίκης ήταν σίγουρο ότι θα επανέφερε τον Τσούμπερ στην ενδεκάδα. Μία από τις θέσεις που «παιζόταν» ήταν αυτή του παρτενέρ του Βράνιες στο κέντρο της άμυνας μεταξύ Μήτογλου και Τζαβέλλα με τον διεθνή στόπερ να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα. Ο Τσιντώτας, απόντος του Στάνκοβιτς, ξεκίνησε φυσικά κάτω από τα δοκάρια με τους Μοχαμαντί και Μισελέν αριστερά και δεξιά της άμυνας αντίστοιχα. Σιμόες και Σιμάνσκι ήταν το δίδυμο στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Μάνταλο να διατηρείται ως ελεύθερος μπροστά τους. Τσούμπερ και Άμραμπατ ήταν στα δύο άκρα της επίθεσης και στην κορυφή ο Αραούχο.

«Μάχες» σε γήπεδο που έμοιαζε με λίμνη

Ήταν φανερό από τα πρώτα λεπτά ότι το ματς θα πήγαινε στο πάθος και στην ένταση πάνω στο πάρα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της δυνατής βροχής που έπεφτε ακατάπαυστα και δυσκόλευε αφάνταστα τις προσπάθειες των παικτών. Η μπάλα κυλούσε... με τα βίας και ό,τι ποιοτικό επιδίωκαν είτε οι Αρκάδες είτε οι κιτρινόμαυροι δεν είχε αποτέλεσμα. Γι' αυτό και οι καλές στιγμές στο πρώτο μέρος ήταν ελάχιστες.

Στο 12' μια διεκδίκηση της μπάλας μεταξύ Σιμόες και Βαλιέντε έκανε τον Καραντώνη να δείξει το σημείο του πέναλτι. Ωστόσο, σωστά ο Φωτιάς τον κάλεσε να δει τη φάση στο VAR, με τον Καραντώνη μετά τον έλεγχο του βίντεο να αλλάζει την απόφασή του. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι ανήκε στον Αστέρα, ο οποίος στο 25' άγγιξε το προβάδισμα, όταν ο προωθημένος Χριστόπουλος, έπειτα από γύρισμα, δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, βλέποντας την μπάλα να σταματάει στο κάθετο του Τσιντώτα.

Ο Άμραμπατ από πλευράς ΑΕΚ έπαιρνε πολλές μπαλιές και με τη δύναμη που τον χαρακτηρίζει πάλευε στα άκρα. Κάπως έτσι βγήκε και η πρώτη καλή της Ένωσης στο παιχνίδι όταν στο 31' ο Μαροκινός υποδέχθηκε μια βαθιά μπαλιά, βγήκε απέναντι από τον Τσιφτσή με δύο αντιπάλους να τον μαρκάρουν, αλλά ο γκολκίπερ του Αστέρα έκανε την έξοδο και πρόλαβε τον Άμραμπατ πριν αυτός πλασάρει. Ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΚ απείλησε ξανά με σουτ του Μάνταλου έξω από την περιοχή, το οποίο κόντραρε στον Καστάνιο και ανάγκασε τον Τσιφτσή να βγάλει σε κόρνερ. Οι «μάχες» μέσα στη... λίμνη του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» συνεχίζονταν, χωρίς ποιοτικές στιγμές, με τον Ριέρα λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, έπειτα από λάθος του Βράνιες να μην ανησυχεί ιδιαίτερα τον Τσιντώτα στο σουτ που επιχείρησε.

Αστέρας-ΑΕΚ

Έμειναν στο μηδέν...

Δεδομένων των πολύ δύσκολων καιρικών συνθηκών και του κάκιστου αγωνιστικού χώρου που είχε γεμίσει νερό, όλα έδειχναν πως το ματς θα κρινόταν στις λεπτομέρειες και στην πιθανότητα λάθους που θα μπορούσε να προκύψει εξαιτίας της κατάστασης ή κάποιας στατικής μπάλας. Οι λασπομαχίες συνεχίζονταν με τον Γιαννίκη με τη συμπλήρωση μιας ώρας να φρεσκάρει το κέντρο του περνώντας τον Σάκχοφ αντί του Σιμάνσκι. Είναι χαρακτηριστικό ότι έπρεπε να φτάσουμε στο 68' για την πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους, η οποία ανήκε στον Αστέρα. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Άλβαρες έπιασε ένα διαγώνιο αριστερό σουτ, το οποίο έβγαλε εντυπωσιακά με υπερένταση στη γωνία του σε κόρνερ ο Τσιντώτας.

Ο Ράσταβατς προχώρησε και αυτός με τη σειρά του σε φρεσκάρισμα με τους Ιγκλέσιας και Αλί Μπαμπά να αντικαθιστούν τους Μουνάφο και Ριέρα. Οι στατικές μπάλες ήταν λογικό να αποτελούν πηγή κινδύνων και για τς δύο εστίες. Έτσι και η ΑΕΚ στο 71' πλησίασε το γκολ μετά από συρτή εκτέλεση κόρνερ, με τον Τζαβέλλα να σουτάρει και τον Τσιφτσή να του λέει «όχι». Ο Γιαννίκης θέλοντας να εκμεταλλευτεί κάποια στατική φάση, πέρασε τον Γέβτιτς αντί του Μάνταλου. Η ΑΕΚ είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσε με κάποιο τρόπο να βγάλει μια φάση που θα μπορούσε να της δώσει τη νίκη υπό αντίξοες συνθήκες.

Οι στατικές φάσεις δημιουργούσαν προβλήματα και στις δύο άμυνες, με τον Τσιντώτα στο 81' να κάνει μια νέα σημαντική επέμβαση και μάλιστα με το κεφάλι έπειτα από γυριστό κοντινό σουτ του Κρέσπι. Πέντε λεπτά αργότερα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γέβτιτς, η ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει με τον Τζαβέλλα αλλά το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ένα μακρινό σουτ του Γκαρθία πέρασε λίγο άουτ, στην τελευταία φάση του ματς, με τις δύο ομάδες να μένουν στο μηδέν.

Αστέρας-ΑΕΚ

MVP: Ο Τζαβέλλας έδωσε πολλές μάχες στην άμυνα της ΑΕΚ και κέρδισε τις περισσότερες. Έβγαλε νεύρο, πάθος και ένταση και αποδείχθηκε η καταλληλότερη επιλογή για αυτό το παιχνίδι και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες.

Στο ύψος τους: Μπορεί οι ευκαιρίες να μην ήταν πολλές, όμως Τσιντώτας και Τσιφτσής ήταν σε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε. Πολλές μάχες έδωσε ο Άμραμπατ που έβγαλε τρομερή ενέργεια.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σιμάνσκι κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα στον χώρο του κέντρου και γι' αυτό αντικαταστάθηκε με τη συμπλήρωση μιας ώρας από τον Σάκχοφ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Βράνιες στο πρώτο μέρος, όταν προσπάθησε να διώξει, βρήκε αέρα και έδωσε τη δυνατότητα στον Ριέρα να απειλήσει, αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε.

Το στραγάλι: Ο Καραντώνης υπέδειξε λανθασμένα πέναλτι στο μαρκάρισμα του Σιμόες στον Βαλιέντε. Ο Φωτιάς διαφώνησε και τον κάλεσε στο VAR, με τον ρέφερι να αλλάζει την απόφασή του έπειτα από τον έλεγχο του βίντεο.

Το ταμείο του Gazzetta: Τι κριτική να γίνει σε ένα τέτοιο ματς δεδομένης της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου που δεν επέτρεπε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι θα κρινόταν στο πάθος, στη δύναμη, στην ένταση και στο λάθος στο οποίο θα εκμεταλλευόταν κάποια ομάδα. Τελικώς Αστέρας και ΑΕΚ έμειναν στο μηδέν, αποτέλεσμα που προφανώς και αφήνει στενοχωρημένη την Ένωση καθώς ήταν επιβεβλημένο μετά τις νίκες με ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό να περάσει και από την Τρίπολη κάνοντας το τρία στα τρία για να παραμείνει σχετικά κοντά στην κορυφή και να ασκήσει πίεση στον Ολυμπιακό. Τώρα κινδυνεύει σε περίπτωση νίκης των ερυθρόλευκων την Κυριακή να μείνει οκτώ βαθμούς πίσω.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Άλβαρες, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Γκαρθία (93' Τασουλής), Βαλιέντε, Μουνάφο (69' Ιγκλέσιας), Ριέρα (69' Αλί Μπαμπά), Κρέσπι (88' Καρμόνα), Σονί (88' Μπενίτο), Μπαράλες

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μοχαμαντί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Μισελέν, Σιμόες (88' Λε Ταλέκ), Σιμάνσκι (61' Σάκχοφ), Μάνταλος (73' Γέβτιτς), Τσούμπερ (88' Τάνκοβιτς), Άμραμπατ, Αραούχο

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα