Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 2-0 (vids)

bet365

Με κορυφαίους τους Βιγιαφάνιες - Αϊτόρ και σκόρερς τους Καρλίτος (31') - Παλάσιος (75') ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα 2-0 επί του Ατρομήτου επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά την ήττα από την ΑΕΚ.

Έτσι έπαιξαν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε τρεις αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο ντέρμπι του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ. Χουάνκαρ λόγω τιμωρίας, Κότσιρας και Μακέντα έμειναν εκτός. Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες και Καρλίτος βρήκαν θέση στο αρχικό σχήμα. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μπρινιόλι, δεξιός μπακ ο Σάντσες, αριστερός ο Χατζηθεοδωρίδης και ο Βέλεθ με τον Σάρλια στο κέντρο της άμυνας. Μαουρίσιο, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες στη μεσαία γραμμή. Στο αριστερό φτερό ο Παλάσιος, στο δεξί ο Αϊτόρ και στην κορυφή ο Καρλίτος.

Από την δική του πλευρά, ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Ατρόμητο με τον Γιαννιώτη στην υπεράσπιση της εστίας. Μαυρομμάτης, Στρούγγης και Χατζηισαϊας η τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Αριστερός μπακ χαφ ο Καστεγιάνο, δεξιός ο Βασιλαντωνόπουλος. Χαρίσης, Μουνίθ, Σάλομον η τριπλέτα στο κέντρο και στην επίθεση ο Σπιριντόνοβιτς με τον Κουλούρη.

Η τέλεια συνεργασία

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Ατρόμητο, με τους φιλοξενούμενους να κλείνονται στο... καβούκι τους και με εξαιρετική οργάνωση πίσω από την μπάλα να μην έχουν πρόβλημα απέναντι στο Τριφύλλι που καθυστερούσε πολύ στην ανάπτυξη του, δεν μπορούσε να δημιουργήσει υπεραριθμίες στο επιθετικό τρίτο και του έλειψαν πολύ οι σωστές επιλογές με την μπάλα έξω από την περιοχή, μιας και οι τρεις του κέντρου ήταν σε πολύ κακό απόγευμα. Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όμως, βρήκε αυτό που θέλει μεταξύ άλλων κάθε ομάδα όταν πρέπει να ανοίξει μια τέτοια άμυνα. Την τέλεια συνεργασία.

Ο Αϊτόρ που μόλις είχε αλλάξει πτέρυγα με τον Παλάσιος, με εξαιρετική σέντρα βρήκε ανάμεσα στους στόπερ τον Καρλίτος και ο Ισπανός φορ με την τέλεια κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 31’. Δύο σούπερ επαφές, ένα κομβικότατο γκολ, το ένατο φετινό για τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε άμεσα να... σκοτώσει το παιχνίδι, τέσσερα λεπτά αργότερα.

Ο Ατρόμητος ήταν λογικό να πάρει περισσότερα μέτρα και ρίσκα, οι γηπεδούχοι είναι μια πολύ δυνατή ομάδα στο επιθετικό τρανζίσιον αλλά μετά την... πάρε-βάλε του Αϊτόρ από αριστερά, ο Παλάσιος αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και με την μπάλα στρωμένη, πλάσαρε πάνω στον Γιαννιώτη αντί να την στείλει στην ανοιχτή γωνία.

Αφεντικό και ήρεμος με Παλάσιος, επέστρεψε ο Σένκεφελντ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος, έχοντας και χώρους για να φτιάξει το παιχνίδι του, λόγω της αναγκαστικής αλλαγής στην αγωνιστική φιλοσοφία του Ατρομήτου που ήταν πίσω στο σκορ. Στο 48’ ο Αϊτόρ μόνος του καθυστέρησε να εκτελέσει, στο 55’ ο Καρλίτος με το κεφάλι έστειλε την μπάλα πάνω στον Γιαννιώτη και γενικά η εικόνα του ματς έδειχνε πως ήταν θέμα χρόνου το γκολ για τους γηπεδούχους, που με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Σπιριντόνοβιτς, δεν ένιωσαν καμία απειλή. Ένα γκολ που ήρθε τελικά στο 75’.

Ο Παλάσιος από αριστερά έκλεισε προς τα μέσα, σούταρε με το δεξί και... επιτέλους συνδέθηκε με το αντίπαλο πλεκτό μετά από συνεχόμενες χαμένες ευκαιρίες. Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με την μεγαλύτερη... είδηση να έρχεται από τον Μπαρτ Σένκεφελντ. Ο Ολλανδός στόπερ μετά τις 12 Μαΐου, επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους και πήρε χρόνο συμμετοχής στη θέση του Σάρλια.

MAN OF THE MATCH: Λούκας Βιγιαφάνιες. Έκανε τα πάντα στη μεσαία γραμμή σήμερα στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου. Άριστες επιλογές με την μπάλα στα πόδια, αρκετές κερδισμένες μονομαχίες στο ανασταλτικό κομμάτι που δεν είναι και στα μεγάλα του ατού, ηγετική παρουσία. Είναι σε καταπληκτική κατάσταση.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Οι δύο μοιραίοι του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Αϊτόρ και ο Σεμπάστιαν Παλάσιος. Ο Ισπανός εξτρέμ είχε την ασίστ στο 1-0, ακόμη ένα... σερβίρισμα για γκολ που χάθηκε και όσο αγωνίστηκε ήταν καλός. Ο Αργεντινός έσπασε το ρόδι στο σκοράρισμα σε ροή αγώνα και με το γκολ του στο 75’ καθάρισε το ματς για τον Παναθηναϊκό. Καλό παιχνίδι και από τον Φακούντο Σάντσες στο δεξί άκρο της άμυνας του Τριφυλλιού.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η μεσαία γραμμή του Ατρομήτου δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, να παγώσει τον ρυθμό και να βοηθήσει σε δημιουργικές καταστάσεις την ομάδα του Γιώργου Παράσχου.

Η ΓΚΑΦΑ: Οι κεντρικοί αμυντικοί του Ατρομήτου έχασαν τον Καρλίτος στη φάση του 1-0 και προσέφεραν στον Ισπανό επιθετικό μια εύκολη και δίχως πίεση εκτέλεση με το κεφάλι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου σήμερα στη Λεωφόρο, χωρίς να έχει και την δύσκολη φάση το παιχνίδι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός απόψε στη Λεωφόρο και τα πράγματα έγιναν πιο απλά για εκείνον όταν βρήκε το πρώτο γκολ στο 31’. Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση του Τριφυλλιού ανέβηκε, όταν άνοιξαν οι χώροι, ο Παλάσιος πέτυχε το 2-0 και το σύνολο του Ιβάν Γιιοβάνοβιτς επέστρεψε στις νίκες.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σάρλια (81᾽ Σένκεφελντ), Μαουρίσιο (65᾽ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Ρούμπεν, Αϊτόρ (65’ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος(84’ Βιτάλ), Καρλίτος(66᾽ Μακέντα).

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Χατζηισαϊας, Στρούγγης (68’ Μπετινέλι), Μαυρομμάτης, Βασιλαντωνόπουλος, Καστεγιάνο, Μουνίθ (79᾽ Γκαλβάο, 88’ λ.τρ. Τζαβίδας), Σάλομον (79᾽ Ντένιτς), Χαρίσης, Κουλούρης, Σπιριντόνοβιτς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα