Το παιχνίδι της Κυριακής και ο Άρης της επόμενης μέρας

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Το παιχνίδι της Κυριακής και ο Άρης της επόμενης μέρας

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για την αυριανή αναμέτρηση του Άρη με τον Ολυμπιακό και τη σημασία της για τους Θεσσαλονικείς.

Ο Άρης κλείνοντας τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τον πρώτο γύρο αντιμετωπίζει την Κυριακή ,εκτός έδρας, τον Ολυμπιακό την κατά τεκμήριο ισχυρότερη ομάδα του πρωταθλήματος.

Την μόνη κατά την άποψη μου ελληνική ομάδα ικανή να σταθεί ανταγωνιστική σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Κάποιοι , οι γνωστοί , στην κυριολεξία απαιτούν από τον Άρη να κερδίσει επιτέλους τον Ολυμπιακό ή έστω να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν “σχέσεις εξάρτησης” ανάμεσα στους δυο συλλόγους.

Λες και αν ο Άρης φύγει νικητής από το Καραϊσκάκη θα σταματήσουν να ισχυρίζονται αυτά που ισχυρίζονται ή θα σταματήσουν την ρίψη λάσπης στον ανεμιστήρα.

Υπάρχουν και οι άλλοι οι πιο πονηροί που αντιδρούν με σαρδόνιο χαμόγελο και με αρκετή δόση ειρωνείας όσον αφορά στην έκβαση της αναμέτρησης.

Είναι βέβαια οι ίδιοι , αλλά φροντίζουν να το αποκρύπτουν τουλάχιστον από τον κόσμο τους, που τις παραμονές των αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό , ακόμα και στις έδρες τους, ψάχνουν να βρουν σε ποια εκκλησία έχει αγρύπνια ώστε να προσευχηθούν στον Μεγαλοδύναμο ,μην στραβώσει το παιχνίδι και μετρήσουν καμιά τεσσάρα ή εξάρα!!!

Αλλά από τον Άρη απαιτούν νίκη ή τουλάχιστον να μην χάσει, δηλαδή κάτι απόλυτα ρεαλιστικό. Τον Άρη που θεωρούν κατώτερο από τις ομάδες τους!

Αν μιλάμε λοιπόν για ρεαλιστικές συμπεριφορές και αντιδράσεις, ας ψάξουν και για την περίπτωση του Άρη την ενορία που αγρυπνά και ας προσευχηθούν με την ίδια ευλάβεια που το πράττουν για την ομάδα τους ώστε το αποτέλεσμα να μην στραβώσει. Ας κοιτάξουν επίσης προσεκτικά τον βαθμολογικό πίνακα ώστε να διαπιστώσουν πόσοι βαθμοί τους χωρίζουν από τον πρωτοπόρο , χωρίς τους -6 βαθμούς ποινής του Άρη , έχοντας μάλιστα αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό.

Πέρα όμως από την όποια παραφιλολογία , η οποία τρέφει όποιους ασχολούνται με άλλες καμπούρες εκτός από τις δικές τους και δεν πρόκειται να σταματήσει ανεξάρτητα από την έκβαση του παιχνιδιού. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση αποτελεί πρώτης τάξεως κριτήριο για την ομάδα του Άκη Μάντζιου όσον αφορά την πρόοδο του οργανισμού που λέγεται Άρης.

Στα μεγάλα παιχνίδια , στις μεγάλες προκλήσεις, κρίνεται όλος ο οργανισμός. Η ομάδα σαν σύνολο , οι παίκτες , το προπονητικό επιτελείο. Όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά δοκιμάζονται στις ιδιαίτερες συνθήκες αυτής της αναμέτρησης ώστε να εξάγουμε αντικειμενικά συμπεράσματα. Αν δηλαδή σε σύγκριση με προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους, η ομάδα έχει μεγαλώσει , έχει ωριμάσει , έχει γίνει πιο ανταγωνιστική ή απλά παραμένει στάσιμη! Για όλα αυτά πάντως , το σημειώνω, δεν αποτελεί κριτήριο, μόνο, το τελικό αποτέλεσμα αλλά η μεγάλη εικόνα δηλαδή η γενική παρουσία της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Ο χαρακτήρας, η νοοτροπία , η προσωπικότητα , η ψυχραιμία , το καθαρό μυαλό στις στιγμές πίεσης.

Κυριακή κοντή γιορτή όπως συνηθίζει να λέει ο θυμόσοφος λαός. Θα δούμε το παιχνίδι και θα έχουμε όλο το χρόνο να αναλύσουμε τα θετικά και τα αρνητικά.

Αλλάζοντας κεφάλαιο και χωρίς διάθεση να προτρέξουμε ας μιλήσουμε για τον Άρη της επόμενης μέρας ενόψει της μεταγραφικής περιόδου.

Για να είμαι ακριβής για τον Άρη του δευτέρου γύρου, όπου οφείλει να παρουσιαστεί ακόμα πιο ανταγωνιστικός, αν θέλει να εξασφαλίσει για μια ακόμη χρονιά την έξοδο στην Ευρώπη, ανεξάρτητα τι πρόκειται να γίνει με την υπόθεση των -6 βαθμών. Εκτός από την Ευρώπη υπάρχει φυσικά και κάτι ακόμα πιο φιλόδοξο δηλαδή η κατάκτηση ενός τίτλου , που δεν μπορεί να είναι άλλος από το Κύπελλο!

Ναι ο Άρης πρέπει να ενισχυθεί αν θέλει να φτάσει με μεγαλύτερη ευκολία και σιγουριά στην επίτευξη των στόχων του. Με μια βασική προϋπόθεση βέβαια, που καλό είναι να μην την παραβλέπουμε , να του επιτρέπεται δηλαδή να ενισχυθεί.

Σε ποιες γραμμές και ποιες θέσεις έχει ανάγκη ενίσχυσης η ομάδα καλό είναι να το ακούσουμε από το προπονητικό επιτελείο! Και σ’ αυτό είμαι απόλυτα κατηγορηματικός. Ο καθένας μας και αναφέρομαι στους δημοσιογράφους , έχει την ευχέρεια και το ελεύθερο να κάνει τις επισημάνσεις του και να πει την γνώμη του. Θεμιτό! Αλλά ο προπονητής κρίνει και αποφασίζει που πονά η ομάδα γιατί αυτός οφείλει να ξέρει καλύτερα από όλους μας.

Κατά αυτόν τον τρόπο θα είμαστε όλοι μας σε θέση να γνωρίζουμε ανοιχτά και χωρίς να πιθανολογούμε ποιους παίκτες υπολογίζει και εμπιστεύεται ο κόουτς και ποιους όχι.

Μόνο έτσι ξεκαθαρίζει το τοπίο για όλους! Για τους δημοσιογράφους αλλά και για τον κόσμο!

Κάπως έτσι ξεκαθαρίζει το τοπίο και στον τομέα της τακτικής. Τι ποδόσφαιρο θέλει να παίξει ο κόουτς; Ανάλογα με το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει και να εφαρμόσει θα διαλέξει και τι θέλει να φέρει ή τι θέλει να διώξει.

Το γράφω αυτό γιατί διαβάζω και ακούω διάφορα ονόματα. Λόγου χάρη αυτό του Φετφατζίδη. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά με το ποδόσφαιρο που παίζει και ΄χει στο μυαλό του ο κόουτς Μάντζιος δεν είμαι σίγουρος ότι ο Φέτφα χωρά!

Με βάση την τακτική που εφάρμοσε το προπονητικό επιτελείο σε όλο τον πρώτο γύρο και όχι με το τι θέλω εγώ προσωπικά για την ομάδα ή ο κόσμος, η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στα μετόπισθεν.

Ενίσχυση στην αμυντική γραμμή αν συνεχίσει, επαναλαμβάνω, ο Άρης να αγωνίζεται τακτικά με τον ίδιο τρόπο. Θέλει ένα αριστερό μπακ και συγχρόνως να μας εξηγήσει το προπονητικό επιτελείο αν υπολογίζει τον Λούμορ και αν πάλι όχι γιατί , κι αυτό γιατί δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα του παίκτη.

Ένα δεξί μπακ ώστε ο Σούντγκρεν να μην “λιώσει” στον αγωνιστικό χώρο , ένα σέντερ μπακ ικανό να ανταποκριθεί και στις δυο θέσεις και γιατί όχι έναν ακόμη γκολκίπερ .

Από εκεί και πέρα με το σύστημα που εφαρμόζει ο κόουτς και το γράφω με απόλυτο σεβασμό και εκτίμηση στο πρόσωπο του , ο Άρης δείχνει πλήρης.

Αν πάλι σκοπεύει να αλλάξει σχηματισμό , ναι τότε ο Άρης χρειάζεται ακόμη ένα χαφ-επιτελικό και ακόμη έναν επιθετικό.

Βασική προϋπόθεση πάλι ο Άρης να κρατήσει, να ανανεώσει αυτούς που ο κόουτς επιθυμεί να παραμείνουν ο κόουτς και το κυριότερο η ομάδα να μην πάει με ...εκκρεμότητες ανανέωσης συμβολαίων στο δεύτερο γύρο!

Κρίνω ότι δεν θα είναι καλό για την ομάδα!

Τώρα διαβάζω και ακούω πολλά για τον Καμαρά. Ότι δηλαδή τα λεφτά που παίρνει είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τα γκολ που έχει πετύχει!

Αν το δούμε λογιστικά , τότε ναι έτσι είναι . Αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι λογιστική! Την άποψη μου καταθέτω και τίποτα περισσότερο!

Ο Καμαρά είναι σπουδαίος παίκτης και η συμβολή του μεγάλη στην ομάδα. Το γκολ δεν είναι υπόθεση ενός παίκτη αλλά αποτέλεσμα της λειτουργίας και της εφαρμογής ενός συστήματος από όλη την ομάδα.

Αν με το σύστημα που αγωνίζεται ο Άρης ο Καμαρά πετύχαινε περισσότερα γκολ τότε πιστέψτε με και σας το υπογράφω δεν θα έπαιζε στον Άρη αλλά σε ομάδα πρώτης γραμμής σε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Για να ξέρουμε τι λέμε!

Για να το γράψω όσο πιο απλά και καθαρά, για τους φίλους της ομάδας, και τον Μπαράλες να είχε ο Άρης πάνω κάτω το ίδια γκολ θα είχε πετύχει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα έκανε τις δουλειές, τις βρώμικες , που κάνει ο Καμαρά , δεν θα είχε ταλαιπωρήσει στον ίδιο βαθμό τους αμυντικούς και τέλος δεν θα είχε την δημιουργία που έχει να επιδείξει ο Καμαρά! Και τέλος την τεχνική κατάρτιση που έχει ο Καμαρά έξω από το κουτί , ότι και να λέμε ο Μπαράλες δεν την έχει!

Αν τώρα ο κόουτς θελήσει να παίξει με δυο επιθετικούς , ναι τότε χωράνε και υποθετικά έχουν θέση πολλοί.

Αλλά δεν βλέπω κάτι τέτοιο να γίνεται, ούτε διακρίνω δεύτερες σκέψεις στο μυαλό του κόουτς όσον αφορά το σύστημα.

Οπότε ας αφήσουμε τον κόουτς να λύσει τον γρίφο. Γιατί σίγουρα χωράνε βελτιώσεις στο υπάρχον σύστημα και σίγουρα προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται το προπονητικό επιτελείο.

Αν θέλετε την άποψη μου , ναι θεωρώ ότι ο Άρης θα ήταν πιο παραγωγικός με δυο παίκτες στην κορυφή με οποιαδήποτε μορφή παραλλαγής αυτού του συστήματος. Αλλά δεν είμαι εγώ που οδήγησα τον Άρη στην πεντάδα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου με -6 βαθμούς στην πλάτη αλλά ο Άκης Μάντζιος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!