ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Αραούχο VS Μακέντα

Γιώργος Ντυμένος
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Αραούχο VS Μακέντα

bet365

Ο Αργεντινός και ο Ιταλός παρουσιάζονται σε θέση να κάνουν άνω-κάτω την οποιαδήποτε άμυνα και θα αποτελέσουν απόψε την επιθετική αιχμή του δόρατος σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό αντίστοιχα.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το αποψινό (5/12) μεγάλο ματς του ΟΑΚΑ, καθώς σε λίγες ώρες η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό. Το ζευγάρι αφήνει... υποσχέσεις πως θα μας προσφέρει πολλές συγκινήσεις και το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής ίσως κριθεί στην εκτελεστική δεινότητα των «μονομάχων». Οπου υπάρχουν εκατέρωθεν φορ πρώτης γραμμής και οι Σέρχιο Αραούχο & Φεντερίκο Μακέντα είναι σε θέση να «καθόρίσουν» κάποιο παιχνίδι με μόνο μία τους επαφή. Πώς; Μα στέλνοντας την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Αργεντινός και ο Ιταλός αντίστοιχα αναμένεται να «ηγηθούν» τη γραμμή κρούσης των «μονομάχων» και τα μέχρι στιγμής εγχώρια πεπραγμένα τους αποτυπώνουν ανάγλυφα πως μπορούν να κάνουν... άνω-κάτω τις αντίπαλες άμυνες.


ΣΕΡΧΙΟ ΑΡΑΟΥΧΟ
Συμμετοχές: 10
Λεπτά: 775'
Γκολ: 6
Γκολ/Λεπτά: 1/129'

Ο Αργεντινός φορ έχει συνδέσει το όνομά του με τη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ και η Ενωση τον απέκτησε το καλοκαίρι με μεταγραφή από της Λας Πάλμας. Πρωταθλητής το 2018 με τα «κιτρινόμαυρα» ξεκίνησε, όπως άλλωστε αναμένονταν να συμβεί, ως ο βασικός της επιθετικός. Και το… κοντέρ του ξεκίνησε να… γράφει.


Ηδη έχει βρει στόχο 6 φορές στο πρωτάθλημα, ενώ ευρύτερα συμμετέχει άμεσα στα 7 από τα ως τώρα 24 γκολ της ομάδας του, αφού «κέρδισε» το πέναλτι που ευστόχησε ο Αμραμπατ στην πρεμιέρα κόντρα στον Ιωνικό.

Παρουσιάζεται μία διαρκής απειλή για τα αντίπαλα καρέ, ενώ μπορεί να παίξει και εκτός «κουτιού». Παρότι μάλιστα δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός (1.78) απειλεί και από αέρος, ενώ συνολικά έχει βγάλει 25 τελικές εκ των οποίων οι 16 είναι on target. Εξ΄ αυτών οι 6 βρήκαν στόχο και σε 3 περιπτώσεις είδε τους πορτιέρε που είχε απέναντί του να πραγματοποιούν εξαιρετικές επεμβάσεις (Χουτεσιώτης στο 68’ με τον Ιωνικό, Κότσαρης στο 28’ με τον Απόλλωνα, Λοντίγκιν στο 18’ με τον ΠΑΣ). Τα παραπάνω στοιχεία σε συνάρτηση και με το δοκάρι που είχε στους «Ζωσιμάδες»… εξηγούν γιατί θα μπορούσε να είχε ήδη διψήφιο αριθμό γκολ.

Την ίδια στιγμή πάει στο αποψινό ντέρμπι με … όπλο την παράδοση. Σε λίγη ώρα θα υποδεχθεί για 6η φορά το «τριφύλλι», πάντα με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, και στις 2 από τις προηγούμενες 5 ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Στο 3-0 των «κιτρινόμαυρων» της 1ης Απριλίου του 2018 βρήκε δις στόχο και οδήγησε την ομάδα του σε μία μεγάλη νίκη, ενώ στο 1-0 τις 9ης Φεβρουαρίου του 2020 ήταν εκείνος που από το 9’ διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό σκορ.

ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΜΑΚΕΝΤΑ
Συμμετοχές: 7
Λεπτά: 244'
Γκολ: 3
Γκολ/Λεπτά: 1/83'

Με το… πόδι στο γκάζι βρίσκεται ο Ιταλός φορ και διεκδικεί τον τίτλο του πιο φορμαρισμένου ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα. Στις τελευταίες του 3 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει σημειώσει 4 γκολ (plus 1 ασίστ, στον Mαουρίσιο στο 3-1 κόντρα στη Λαμία) και παρουσιάζεται… σεληνιασμένος.

Στα 30 του παίζει από το 2018 με το «τριφύλλι» στο στήθος και παρότι αγωνίστηκε λίγο στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, εσχάτως μονιμοποιήθηκε εκ νέου στο αρχικό του σχήμα. Μάλιστα «μετρά» μεν μόλις 244΄ δράσης στην κατηγορία, αλλά έχει ήδη βρει στόχο 3 φορές και αυτό σημαίνει πως κατά μέσο όρο σκοράρει σε κάθε «γεμάτο» ματς που συμμετέχει (1 γκολ κάθε 83 αγωνιστικά λεπτά).

Κλασικός φορ «κουτιού», διατηρεί επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα χωρίς να «εκβιάζει» τις τελικές. Πιο συγκεκριμένα το ποσοστό ευστοχίας του ανέρχεται στα επίπεδα του 60% (3/5), που… ελέω Μελίσσα δεν είναι 80%, καθώς ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού απέκρουσε εντυπωσιακά μία κεφαλιά του, στην πρόσφατη αναμέτρηση των 2 ομάδων. Ελέω σωματοδομής είναι αρκετά καλός στο ψηλό παιχνίδι (1.85), αλλά παράλληλα παρουσιάζεται ικανότατος και με την μπάλα κάτω, αφού μπορεί να την υποδεχθεί, να γυρίσει το σώμα του και να «εκτελέσει».

Την ίδια στιγμή διατηρεί και πολύ καλή παράδοση κόντρα στην ΑΕΚ, καθώς απόψε θα είναι για 6η φορά φιλοξενούμενός της και στις 2 από τις προηγούμενες 5 κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα «κιτρινόμαυρα» δίχτυα. Η πρώτη ήταν στις 7 Ιουνίου του 2020 και στο 1-1 του ΟΑΚΑ όπου άνοιξε το σκορ και η δεύτερη τον περασμένο Δεκέμβριο, στο 2-1 που επικράτησε ο Παναθηναικός και εκ νέου «έγραψε» το 1-0 υπέρ του. Μάλιστα θα μπορούσε για εκείνον να είχε… τριτώσει το καλό, όμως ο Βράνιες, λίγο πριν το τέλος, δεν του... επέτρεψε να σκοράρει και στο στο 1-0 που ηττήθηκαν οι «πράσινοι» τον Φλεβάρη του 2020.


Για την ιστορία οι δυο τους έχουν βρεθεί 3 φορές face to face, σε ισάριθμα ντέρμπι των ομάδων τους, και σε όλα κάποιος εξ' αυτών συγκαταλέγεται στους «πρωταγωνιστές». Οπως αναφέραμε παραπάνω ο Αργεντινός σκόραρε στο 1-0 της Ενωσης τον Φλεβάρη του 2020, ενώ για όσους θυμούνται κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Βέρντε διαμόρφωσε το 3-1 υπέρ της μερικούς μήνες αργότερα (Ιούλιος). Ο Ιταλός από την πλευρά του βρήκε δίχτυα στο 1-1 του Ιουνίου του 2020 και έτσι όταν έχουμε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, ανεξαρτήτως γηπεδούχου, με Αραούχο στους «κιτρινόμαυρους» και Μακέντα στους «πράσινους», ένας τους κάνει (πολύ) αισθητή την παρουσία του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα