ΑΕΚ: Επιβεβαίωση αλλαγής νοοτροπίας!

ΑΕΚ: Επιβεβαίωση αλλαγής νοοτροπίας!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Επιβεβαίωση αλλαγής νοοτροπίας!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης υπογραμμίζει το πρώτο σημαντικό όφελος της Α.Ε.Κ. από τον Αργύρη Γιαννίκη και τους νέους ποδοσφαιριστές, εστιάζει στην εικόνα των παικτών στη νίκη πρόκριση και έχει ένα υστέρογραφο

Είναι αλήθεια ότι περίμενα και είχα σημαδέψει την ημερομηνία διεξαγωγής της αναμέτρησης της ΑΕΚ με αντίπαλο την Κηφισιά όταν προέκυψε το συγκεκριμένο ζευγάρι για τον θεσμό του Κυπέλλου. Σε αυτό το παιχνίδι, έλεγα στον εαυτό μου και σε φίλους μου, θα επιβεβαιωθούν πολλά σχετικά με τη νέα ομάδα που δημιουργεί ο Αργύρης Γιαννίκης και θα αποδειχθούν ακόμη περισσότερα ανάλογα με το πόσο ουσιαστικό και σε βάθος θα είναι το rotation.

Συνιστούσε στο δικό μου μυαλό την ιδανική ευκαιρία για να αποδειχθεί ότι η ομάδα δουλεύει σωστά και χτίζεται πάνω σε σωστές βάσεις νοοτροπίας. Είναι κάτι το οποίο δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια, ακριβώς μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ταλαιπώρησε την ΑΕΚ αφάνταστα. Όλα τα ζητήματα ξεκινούσαν από το πρόβλημα νοοτροπίας στην ομάδα και αφορούσε σε μεγάλο βαθμό τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Αλλά ήταν βασικά θέμα για να λύσει ο εκάστοτε προπονητή.

Έτσι όταν έγινε γνωστό ότι θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ τη συγκεκριμένη ομάδα πρώτη του Δεκέμβρη και ανάμεσα σε ντέρμπι με Παναθηναϊκό (τότε αναμενόταν να γίνει κανονικά, όχι όπως τώρα που περιμένουμε ακόμα να το αναβάλουν με σκοπό να γίνει δίχως κόσμο), αλλά και μετά το παιχνίδι στα Ιωάννινα με τον ΠΑΣ, σημείωσα την ημερομηνία. Ήμουν βέβαιος ότι θα υποχρεωθεί ο Έλληνας τεχνικός να πάει σε πολλές αλλαγές και έτσι θα βλέπαμε επί της ουσίας αν άλλαξε το έργο και η νοοτροπία στην ομάδα!

Κάτι που το εμπεδώσαμε... Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος από τη συνολική εικόνα της ομάδας στο παγωμένο και αχανές ΟΑΚΑ που βρέθηκαν με τα βίας πάνω από 2000 άτομα να δουν το συγκεκριμένο ματς. Η επιβεβαίωση αλλαγής νοοτροπίας είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την ομάδα και αποδεικνύει ότι η ΑΕΚ βρίσκεται στο σωστό δρόμο για το μέλλον της και την επιστροφή της στην Νέα Φιλαδέλφεια, τη στιγμή που φανερώνει ότι με αυτό το τρόπο μπορεί να πάει μακριά και στους δυο εγχώριους στόχους που διεκδικεί...λένθια δεν κέρδισε σε σε κανέναν από τους τελευταίους 5 εκτός έδρας αγώνες.

Μπράβο σε Γιαννίκη και παίκτες...

ασ

Η ομάδα αντιμετώπισε ως όφειλε τη συγκεκριμένη αναμέτρηση: με απόλυτο επαγγελματισμό και σωστή συμπεριφορά στον αγωνιστικό χώρο. Έδειξε σοβαρότητα, πειθαρχία στο πλάνο και ανταπόκριση παρά το γεγονός ότι έγιναν επί της ουσίας 9 αλλαγές στην ενδεκάδα. Αναμφισβήτητα το γεγονός αυτό από μόνο του, των πολλών νέων προσώπων, μπορούσε να προκαλέσει δυσκολία λειτουργίας και αυτό ήταν που κράτησε (μαζί με το δοκάρι και την αναποτελεσματικότητα) την ΑΕΚ δίχως τέρμα στο πρώτο ημίχρονο.

Όμως και σε αυτό το διάστημα, του πρώτου 45λεπτου, η Ένωση ήταν καλή. Όχι με την ένταση και τη ταχύτητα του δεύτερου μισού του αγώνα, αλλά ήταν καλή, δεν υπήρξε αδιαφορία, ή χαλαρότητα. Επιθυμία και προσπάθεια υπήρχαν... Απλά στο δεύτερο 45λεπτο εμπέδωσαν ότι για να 'ρθει αυτό το 4-0 πρέπει να ανεβάσουν ένταση και ταχύτητα για να τελειώνουν. Και το έκαναν με τόση ευκολία που έμοιαζε απίθανο όταν έχεις εικόνα προηγούμενων ετών από την ομάδα.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας προσφέρει τέσσερα γκολ σε όσους το παρακολούθησαν, δοκάρι και όμορφες επιθετικές συνεργασίες μεταξύ παικτών που έπαιζαν πρώτη (βαριά δεύτερη) φορά μαζί. Έγραψε 27 τελικές προσπάθειες, σημείωσε όμορφα τέρματα και ένα -το τέταρτο από αυτά- που πραγματικά κρύφτηκε το τόπι με τέσσερις επαφές και ένα εξαιρετικό τελείωμα από τον Χατζισαφί... Αναμφισβήτητα αξίζουν μπράβο ο Γιαννίκης και οι παίκτες του για αυτό που μας παρουσίασαν σε ένα ματς που πριν την έναρξή του χαρακτηρίζεται απ' όλους μας: αγγαρεία!

Θυμηθήκαμε σε μεγάλο βαθμό το βάθος που υπάρχει στο ρόστερ της ομάδας και το οποίο μένει στην άκρη ελέω συγκλονιστικού αποκλεισμού από την Βελέζ που θα μας καταδιώκει έως το επόμενο καλοκαίρι. Μου ήρθε στο μυαλό ότι ο Σβάρνας (αρέσει, δεν αρέσει) εξακολουθεί να είναι ο πιο γρήγορος στόπερ που διαθέτει η ομάδα, είδα τον Γέβτιτς και τις δυνατότητες δημιουργίας του (τρεις ασίστ), θυμήθηκα τον Λε Ταλέκ και ξαναείδα τον Σάκχοφ και φυσικά τον Χατζισαφί... Όλοι τους ανταποκρίθηκαν και έδειξαν σοβαρότητα, επαγγελματισμό και άριστη νοοτροπία. Το πιστώνεται ο Γιαννίκης και μπράβο του, αλλά αξίζει να το πιστωθούν και τα ίδια τα παιδιά...

αγ

Υγ: Θα επανέλθω με blog στη διάρκεια της ημέρας όπως αρχίζω να καταλαβαίνω... Βλέπετε στην Μπανανία που ζούμε, διανύουμε την Πέμπτη, σε τρεις μέρες έχουμε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και αναμένουμε την αναβολή του ΝΤΑΗΛΙΚΗ από κάτι τύπους που έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις κλειδιά στην κυβέρνηση για να κάνουν τους υπαλλήλους ομάδων και αφεντικών ποδοσφαιρικών club, Μέσων και ότι άλλο μπορεί να σκεφτείτε... Εννοείται πως την Δευτέρα που έγινε η σύσκεψη για το ματς παρουσίας Αστυνομίας δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα διεξαγωγής από ΚΑΜΙΑ πλευρά. Ξαφνικά όμως σκέφτηκαν αυτοί που ΔΕΝ παίζουν καν στο ματς «τι καλά που θα ήταν να παίξει το ματς αυτό δίχως κόσμο η ΑΕΚ» και έβαλαν μπροστά το σχέδιο. Περιμένουμε την απόφαση, το τυπικό μου λένε αλλά θέλω να συνεχίσω να είμαι χαζούλης και καλόπιστος, περιμένω και θα επανέλθω στη διάρκεια της μέρας. Κόσμος έχει κλείσει εισιτήρια, πτήσεις, πλοία, τρένα, έχει δώσει λεφτά, δεν απασχολεί κανέναν σε αυτή την... Μπανανία που πηγαίνει όπως να 'ναι και όπως κάτσει αφού κανείς δεν κυβερνά τούτο τον τόπο, ή πιο σωστά όποιος το κάνει έχει σκοπούς και εξυπηρετεί συμφέροντα και μόνο. Γι' αυτό και όλα πάνε ΧΑΛΙΑ και έχει χαθεί η μπάλα σε ΟΛΑ τα επίπεδα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...