Ο Άρης φταίει που προκάλεσε με το διπλό!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Ο Άρης φταίει που προκάλεσε με το διπλό!

bet365

«Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Οι ίδιοι που πριν μερικά χρόνια έγραφαν για την σκληρή επιβολή ποινών τώρα έγιναν φιλεύσπλαχνοι». Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.

Απαραίτητη διευκρίνιση! Το blog αυτό με κεντρικό του θέμα το ντέρμπι της Κυριακής θα είχε δημοσιευτεί νωρίτερα αν δεν είχαν μεσολαβήσει κάποια σημαντικά γεγονότα που αφορούν στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και τα οποία δεν θα μπορούσαν να μείνουν άνευ σχολιασμού.

Αγωνιστικό

Ο Άρης κέρδισε δίκαια το ντέρμπι χωρίς αμφιβολία. Έδειξε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος ότι είναι πιο ομάδα από τον αντίπαλο του εμφανίζοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που παρέθεσα ανήμερα της αναμέτρησης στο σχετικό για το ντέρμπι blog. Δηλαδή τη θέληση για την νίκη, την απαραίτητη μαχητικότητα , το πείσμα , την σκληράδα για να φύγεις νικητής από το γήπεδο του αιωνίου αντιπάλου σου.

Αυτά τα στοιχεία κράτησαν στο δεύτερο 45 λεπτό τον Άρη όρθιο.

Όσο αφορά τώρα το πρώτο μέρος ο Άρης ήταν η ομάδα που κυριάρχησε σε όλους τους τομείς . Ποιοτικά αποδείχθηκε ότι είναι ανώτερος σε όλες τις γραμμές και αν δεν διακατέχονταν από μια νευρικότητα , η οποία τον συνόδευσε σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης , προϊόν των τραυμάτων που αποκόμισε από την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ, εκτιμώ ότι θα πετύχαινε και άλλα γκολ και το παιχνίδι θα είχε περάσει στην ιστορία πριν ακόμα ολοκληρωθεί το δεύτερο του μισό!

Μια ακόμη επισήμανση. Ο Άρης έδειξε ότι σε ματς ειδικών συνθηκών όπως το ντέρμπι , λειτουργεί καλύτερα σε άμυνα , επίθεση αλλά και στην δημιουργία , με τρεις χαφ στο αρχικό σχήμα.

Εδώ να σημειώσω ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που καλό είναι να μην παραβλέπουμε ! Με την δεύτερη του νίκη σε τρία ντέρμπι ο Άρης απέδειξε, ανεξάρτητα από τα ατυχή αποτελέσματα στην έδρα του και από τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, εικόνα που εμφάνισαν όλες οι ομάδες στο πρωτάθλημα , ότι ποιοτικά και αγωνιστικά άξιζε να βρίσκεται ψηλότερα στην βαθμολογία και ακόμα ότι από τις περισσότερες ομάδες που προηγούνται στην βαθμολογία σίγουρα είναι ανώτερος με βάση την πραγματική συγκομιδή των μέχρι τώρα βαθμών.

Συμπερασματικά ο Άρης δεν πληρώνει βαθμολογικά τα στραβοπατήματα του αλλά καθαρά την άδικη ποινή που του επιβλήθηκε!

Έχει τον χρόνο να το αποδείξει και ελπίζω να το κάνει , κλείνοντας στόματα αρκεί να μην συνεχίσει να αδικεί τον εαυτό του!

Επιστρέφοντας και τελειώνοντας με το αγωνιστικό κομμάτι καλό είναι να λύσει ο οργανισμός τον γρίφο με την εμφάνιση της ομάδας στο δεύτερο μέρος.

Αναφέρομαι στην ομαδική οπισθοχώρηση η οποία δεν ήταν αποτέλεσμα τακτικής. Ο κόουτς Άκης Μάντζιος , που για μια ακόμη φορά δικαιώθηκε, ούρλιαζε μέχρι του σημείου να κλείσει η φωνή του, ώστε η ομάδα να βγει μπροστά , αλλά χωρίς ανταπόκριση.

Αν ήταν ψυχολογικός ο λόγος, βασισμένος σε όλα όσο προηγήθηκαν μια αγωνιστική πριν το ντέρμπι , θεωρώ ότι μετά την θετική έκβαση του παιχνιδιού το φαινόμενο δεν θα έχει πλέον λόγο να επαναληφθεί.

Αν το πρόβλημα όμως δεν έχει να κάνει με τον ψυχολογικό τομέα , τότε οφείλουν όλοι μαζί να ψάξουν για να βρουν την λύση.

Διοίκηση

Θέλω να αναφερθώ στην διοίκηση ξεχωριστά κι αυτό γιατί μετά την αναπάντεχη βαριά ήττα από τον ΠΑΣ είχε κι αυτή ένα δύσκολο έργο να φέρει εις πέρας. Οι διοικήσεις δοκιμάζονται και κρίνονται ιδιαίτερα στις κρίσεις. Όταν φουντώνουν οι εντάσεις και αυτές καλούνται να βρουν ένα τρόπο να αποσυμφορήσουν το κλίμα, όταν ξεκινούν οι εν θερμώ κριτικές , όταν στήνονται τα λαϊκά δικαστήρια , όταν η φωτιά αρχίσει να καίει το φιτίλι. Όταν βρίσκονται στο δίλημμα να ακολουθήσουν την ορθή σκέψη, τον δρόμο της σύνεσης και της ψυχραιμίας ή να ικανοποιήσουν το λαϊκό αίσθημα που θέλει συνήθως να βλέπει κεφάλια να πέφτουν!

Είμαι σίγουρος ότι μια μεγάλη μερίδα των φίλων της ομάδας, λειτουργώντας με τον παραδοσιακό τρόπο, μετά το ματς με τον ΠΑΣ, ήθελε να δει τους παίκτες στην πυρά και το προπονητικό επιτελείο σύσσωμο στη προκρούστεια κλίνη!

Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε! Η διοίκηση αντέδρασε με ένα τρόπο πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα , αντέδρασε με τέτοια σύνεση και ηρεμία που εξέπληξε τους πάντες μέχρι του βαθμού πολλοί να αναρωτιούνται αν όντως έχουν αντιληφθεί οι διοικούντες τι έχει συμβεί και ιδιαίτερα ο πρόεδρος ο οποίος μας είχε συνηθίσει σε άλλες συμπεριφορές και κυρίως να υιοθετεί την πρακτική των αποφάσεων εν θερμώ!

Τελικά αποδείχθηκε ότι αυτός ήταν ο ενδεδειγμένος τρόπος επίλυσης της κρίσης. Ενδεδειγμένος και παραδειγματικός! Να ακολουθήσεις δηλαδή την επιλογή των ήπιων τόνων αφήνοντας πίσω ότι έχει χαθεί οριστικά , κοιτώντας να σώσεις ότι βρίσκεται μπροστά!

Οι χειρισμοί του προέδρου τον δικαίωσαν πανηγυρικά! Μετά το διπλό στην Τούμπα ένα νέο στοιχείο αυτό της ωριμότητας είναι που διατρέχει όλον τον οργανισμό που λέγεται Άρης. Από τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο μέχρι τον πρόεδρο. Μακάρι αυτό το στοιχείο να παραμείνει. Μόνο κέρδος θα είναι για την ομάδα, για τον οργανισμό!

Εξωαγωνιστικά

Είναι πολλά! Από που να αρχίσω και που να τελειώσω.

Είμαι κι εγώ από αυτούς που θέλω τα παιχνίδια να κρίνονται στο γήπεδο. Ωραία και τι σημαίνει αυτό; Μπορεί να μου πει κάποιος να καταλάβω γιατί τώρα τελευταία το ακούω από όλο και περισσότερους.

Να μου το εξηγήσει όμως με ένα τρόπο ορθολογικό και όχι με φιλοσοφίες!

Ναι δεν θέλω κι εγώ οι ομάδες να τιμωρούνται εξαιτίας λίγων θερμοκέφαλων με αποκλεισμούς έδρας και αφαίρεση βαθμών.

Δηλαδή να μην υπάρχουν ποινές; Δηλαδή τί; Να μην τιμωρούνται με αυτόν τον τρόπο, εντάξει! Έχουμε να προτείνουμε κάτι άλλο; Να μην υπάρχουν καθόλου ποινές ; Να τιμωρούνται οι διοικήσεις με το να υποχρεούνται να βοηθήσουν ανήμπορους; Να φροντίζουν ηλικιωμένους; Τότε τι;

Να κρίνονται τα παιχνίδια στο γήπεδο αλλά ο άλλος να μου πουλά τραμπούκο για 90 λεπτά! Ωραία κρίνεται το παιχνίδι με αυτούς τους όρους στο γήπεδο. Λαμπρά!

Παντού σε όλο τον κόσμο , υπάρχουν ποινές . Όσοι τραμπουκίζουν τιμωρούνται , όσοι εισβάλουν τιμωρούνται , όσοι διακόπτουν παιχνίδια τιμωρούνται και μάλιστα με βαριές τιμωρίες. Στην Ελλάδα ανακαλύψαμε τον όρο εξοντωτικές! Μόνο στην Ελλάδα θεωρούνται εξοντωτικές και το δάκρυ κυλά κορόμηλο!

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Οι ίδιοι που πριν μερικά χρόνια έγραφαν για την σκληρή επιβολή ποινών τώρα έγιναν φιλεύσπλαχνοι!

Μόνο στην Ελλάδα, που το φαινόμενο ανθίζει, συζητάμε για την μη αυστηροποίηση των ποινών. Μόνο στην Ελλάδα έχουμε ομάδες που απολαμβάνουν εδώ και χρόνια μια ιδιότυπη μορφή ασυλίας!

Οι φιλεύσπλαχνοι βέβαια ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν στην περίπτωση του Άρη! Εκεί δεν ετίθετο θέμα αλλοίωσης! Εκεί που βγήκε ο ίδιος ο παίκτης και δήλωσε την πλαστογραφία επιβάλλαμε βαριά καμπάνα! Στο ντου όμως με τις φωτοβολίδες από πιστόλι με συνοδεία ιπτάμενων καρεκλών να δείξουμε συμπόνοια και κατανόηση!

Αυτά που γίνονται τα τελευταία χρόνια με την ΕΠΟ και τις ανίερες συμμαχίες αν γινόταν πριν από χρόνια θα μιλούσαμε για παράγκα, για παραγκάρα! Τώρα που άλλαξαν τα κόζια έχουμε βρει επιχείρημα και μάλιστα σοβαρό. Τώρα το κουμάντο δεν το κάνει ένας! Τώρα το κάνουν περισσότεροι ! Είχαμε παράγκα ενώ τώρα έχουμε μπανγκαλόου! Αναβάθμιση! Κι από την στιγμή που το κάνουν πολλοί το ποδόσφαιρο καθάρισε!

Ο Σκοτσέζος διαιτητής μας έκανε πλάκα! Τις δηλώσεις του και τις ειρωνείες του πριν μερικά χρόνια θα τις κάναμε προκήρυξη! Θα μιλούσαμε για παγκόσμια απαξίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου! Τι να κάνει όμως ο άνθρωπος;

Περίμενε 40 λεπτά με το νέο ποινολόγιο της ΕΠΟ! Τι 40 λεπτά ρε παιδιά; Γιατί δεν το κάνουμε τριήμερα ή εννιάμερα όπως στα μνημόσυνα;

Για αυτή την ΕΠΟ όμως δεν έχει να πει και να γράψει κανείς. Φτάνει που δεν είναι η ΕΠΟ του Γκιρτζίκη! Για τη Super League Interwetten που επίσης ελάφρυνε τις ποινές κανείς δεν μιλά κανείς δεν γράφει!

Για την ΕΠΟ που στην φάση των 16 του κυπέλλου μόνο τα δυο παιχνίδια θα διεξαχθούν με var το οποίο είναι … προαιρετικό οι πολλοί και αντικειμενικοί το θεωρούν άκρως φυσιολογικό και επιτρεπτό, οπότε γιατί να ασχοληθούν !

Άντε τώρα εγώ να γράψω ότι το Φωτιάς στο γήπεδο και Διαμαντόπουλος στο αυτοκινούμενο , στο ματς Άρης-ΟΦΗ δεν μου πολυαρέσει! Τι λες καλέ;

Για την ΕΠΟ του κ.Δημητρίου ο οποίος βγαίνει ανερυθρίαστα και δηλώνει ότι καλεί τους big 4 να τσοντάρουν στην αμοιβή του αρχιδιαιτητή Κλάντεμπεργκ γιατί να χύσουμε μελάνι από τη στιγμή που το ποδόσφαιρο μας ξεβρόμισε;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!