ΠΑΟΚ - Αρης: Η θέληση θα καθορίσει το μπορώ

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
ΠΑΟΚ - Αρης: Η θέληση θα καθορίσει το μπορώ

bet365

«Το λάθος πριν από ένα ντέρμπι είναι να κοιτάς σε τι κατάσταση είναι ο αντίπαλος και να προδικάζεις», γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.

Βασική προϋπόθεση για το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ είναι να εμφανισθεί η ομάδα του Άρη στο γήπεδο γιατί στο προηγούμενο παιχνίδι δεν εμφανίστηκε ποτέ!

Δεν επιχειρώ να ξύσω πληγές αλλά πάντα είναι καλό να θυμάσαι τι έχει προηγηθεί. Από εκεί και πέρα ο καθένας ας τα αναλύσει, ας τα ερμηνεύσει με τον τρόπο του. Το θέμα επαναλαμβάνω ,όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά, να θυμούνται στον οργανισμό Άρης τι έχει προηγηθεί!

Άλλη τώρα βασική προϋπόθεση είναι η ομάδα να έχει προετοιμαστεί απόλυτα στον ψυχολογικό τομέα! Η ομάδα να είναι έτοιμη πνευματικά να ανταπεξέλθει στις αντιξοότητες ενός κρίσιμου και πάντα ιδιαίτερου, εκτός έδρας παιχνιδιού.

Όσο και να ακούγεται ως κοινοτυπία η πνευματική προεργασία πριν από κάθε αναμέτρηση, πολλώ δε μάλλον πριν από ένα ντέρμπι αιωνίων, κρίνεται απαραίτητη και επιβεβλημένη.

Το καθαρό μυαλό και η ορθή σκέψη θα καθορίσουν εν πολλοίς την έκβαση αυτού του παιχνιδιού. Και για να έχει καθαρό μυαλό μια ομάδα θα πρέπει να έχουν προηγηθεί μια σειρά από διεργασίες πάνω σε αυτόν τον τομέα! Διεργασίες που είναι αδύνατον να τις παραβλέψεις ή να τις υποτιμήσεις. Αν δεν το κάνεις είναι σίγουρο ότι θα τις βρεις μπροστά σου φτάνοντας στο σημείο να απολογείσαι.

Άλλη μια βασική προϋπόθεση, η πιο σημαντική για τους ειδικούς και θα το εξηγήσω παρακάτω, παράγωγο της πνευματικής διεργασίας είναι το «θέλω» μια ομάδας σ’αυτού του είδους τις αναμετρήσεις .

Όποιον προπονητή και να ρωτήσεις, όποιον ποδοσφαιριστή ενεργό ή βετεράνο την ίδια απάντηση θα σου δώσει, μια απάντηση προϊόν εμπειρίας.

Ότι τα ντέρμπι ανεξάρτητα από την ποιότητα που χαρακτηρίζει ή ακόμα χωρίζει τους δυο αντιπάλους, περισσότερες πιθανότητες να το κερδίσει έχει πάντα η ομάδα που θα αποδείξει ότι το θέλει πιο πολύ. Αυτή που παθιάζεται περισσότερο γα την νίκη.

Θεωρούν μάλιστα ότι το πάθος, φτάνει και περισσεύει, αρκετές φορές, να υπερκαλύψει αδυναμίες στην συγκρότηση, στην τεχνική προσέγγιση, στην διάταξη, στην τακτική ακόμα και στον τομέα των απουσιών, μιας ομάδας.

Η θέληση του συνόλου, συνοδευόμενη από το ανάλογο πάθος, κρίνονται και έχουν κριθεί στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές ικανές να ανατρέψουν τα όποια δεδομένα ισχύουν πριν την έναρξη μιάς αναμέτρησης.

Και θέληση σημαίνει, πόσο διατεθειμένοι είναι οι ποδοσφαιριστές μιας ομάδας να βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά , να μην χάσουν ούτε μια προσωπική μάχη, να μην προβούν σε έκπτωση δυνάμεων. Τα στοιχεία αυτά είναι που καθορίζουν διαχρονικά την θετική ή αρνητική έκβαση των ντέρμπι και όλα τα υπόλοιπα απλά έπονται!

Όποιο σύστημα και αν εφαρμόσεις, όποια στρατηγική και αν επινοήσεις, όποια έμπνευση και αν θελήσεις να δοκιμάσεις, ακόμα και την πιο ιδιοφυή, τίποτα δεν πρόκειται να τελεσφορήσει αν δεν συνοδεύεται από την ακλόνητη θέληση μιας ομάδας να κερδίσει τον αγώνα χωρίς ναι μεν αλλά!

Ο Άρης με βάση την εικόνα του παιχνιδιού που προηγήθηκε, δεν εμπνέει σιγουριά και σταθερότητα σε όλους τους τομείς, δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση, που θα μπορούσε να βρίσκεται ενόψει ενός ντέρμπι.

Τώρα τι γίνεται με τον αντίπαλο, το ξέρουν καλύτερα οι συνάδελφοι που ασχολούνται με τον ΠΑΟΚ. Πάντως αντικειμενικά και ο Δικέφαλος δεν δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη του περίοδο. Δεν εντυπωσιάζει, δεν τρομάζει με την απόδοση του.

Το λάθος πριν από ένα ντέρμπι είναι να κοιτάς σε τι κατάσταση είναι ο αντίπαλος και να προδικάζεις. Άσε τον αντίπαλο στην ησυχία του και κοίταξε εσύ να φανείς έτοιμος να εξυπηρετήσεις τις προσδοκίες σου.

Το ζητούμενο λοιπόν στην περίπτωση του Άρη και επειδή είναι αδύνατον να καλύψει τις αδυναμίες του ή να διορθώσει τις ατέλειες στο παιχνίδι του σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, είναι να παρουσιαστεί πνευματικά και ψυχολογικά έτοιμος σε ένα ντέρμπι αιωνίων και έτσι να σβήσει ότι έχει προηγηθεί.

Γιατί αυτή η πνευματική και ψυχολογική ετοιμότητα θα ενισχύσει τα θέλω μιας ομάδας σε τέτοιο βαθμό ώστε να καθορίσουν και να υπερκεράσουν τα όποια σχετικά και συγκυριακά «μπορώ» την δεδομένη χρονική περίοδο και φυσικά θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του παιχνιδιού στη θέληση!

Αν με το πνεύμα καθαρό καταθέσει πάθος , θέληση , μαχητικότητα ο Άρης δεν χάνει στο ντέρμπι , αποδεικνύει ότι πήγε έτοιμος όσον αφορά τον πνευματικό και ψυχολογικό τομέα , επιμένω η τακτική και η στρατηγική έπονται και έτσι ανανεώνει την εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπο της ομάδας.

Αν πάλι ο Άρης εμφανιστεί θολωμένος και στερηθεί αυτών των στοιχείων, το πιθανότερο είναι να ηττηθεί στο ντέρμπι και να οδηγηθεί στην περιδίνηση μιας κρίσης, την διάρκεια της οποίας θα είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις, όπως φυσικά και τις συνέπειες της.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!