ΠΑΟΚ - Αρης: Βαρέλα VS Φαμπιάνο

Γιώργος Ντυμένος
ΠΑΟΚ - Αρης: Βαρέλα VS Φαμπιάνο

bet365

Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί απόψε τον Αρη και πάντα σε ένα ματς όπως το ντέρμπι της Τούμπας οι άμυνες θα καθορίσουν, σε μεγάλο βαθμό, την έκβασή του.

Στο «πόδι» είναι η Θεσσαλονίκη, και όχι μόνο, καθώς ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί απόψε (28/11) τον Αρη στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της πόλης. Στην Τούμπα αναμένεται να δούμε ένα ματς... πρώτης γραμμής, μεταξύ 2 ομάδων που έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους και δείχνουν σε θέση να «σκοτώσουν» την οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα.

Αυτόματα οι ανασταλτικές τους «κολώνες» φαίνεται πως θα έχουν... πολύ δουλειά και η παρουσία των Φερνάντο Βαρέλα & Φαμπιάνο αντίστοιχα, ίσως κρίνει την έκβαση του αγώνα.


Αμφότεροι άλλωστε δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις και μέσω του Wyscout ας δούμε τα εντός των συνόρων πεπραγμένα τους.

Φερνάντο Βαρέλα
Χρόνος: 675'
Κερδισμένες αμυντικές «μονομαχίες»: 14/21
Μεταβιβάσεις: 431/471


Ηταν καλοκαίρι του 2016 όταν ήρθε στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, έκτοτε «ρίζωσε» στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί σημείο αναφοράς για τον «Δικέφαλο του Βορρά» και συνέδεσε το όνομά του με τη σύγχρονη ιστορία της ομάδας.


Ο 34χρονος κεντρικός αμυντικός μετρά 8 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, όλες «γεμάτες» και προέρχεται από ένα παιχνίδι όπου ίσως να παρουσιάστηκε περισσότερο απειλητικός από ποτέ με τη φανέλα των Θεσσαλονικιών, χωρίς ωστόσο να αποτρέψει την ήττα τους στο Περιστέρι (2-0). Πιο συγκεκριμένα έβγαλε κόντρα στον Ατρόμητο τις 3 από τις 6 τελικές του στη σεζόν, όλες ήταν «καθαρές» ευκαιρίες (σε στατικές μπάλες), στην πρώτη και με το σκορ ακόμη στα επίπεδα του 1-0 ο γκολκίπερ Γιαννιώτης έκανε εκπληκτική απόκρουση, η πλατφόρμα κατέγραψε πως είχε 1.01 xgoals, αλλά τελικά έμεινε «άσφαιρος».


Βέβαια τα φώτα «πέφτουν» περισσότερο στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Το ποσοστό των κερδισμένων αμυντικών του «μονομαχιών» δείχνει πως είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος για κάθε επιθετικό και μη αφού μετρά 14/21 (66,6%), ενώ λόγω σωματοδομής/δύναμης, είναι σε θέση να ανταποκριθεί και στο ψηλό παιχνίδι (18/38 κερδισμένες εναέριες «μονομαχίες»). Την ίδια στιγμή και εκμεταλλευόμενος προφανώς και την εμπειρία του, λαμβάνει σωστές τοποθετήσεις και το κοντέρ του «γράφει» 15 απομακρύνσεις.


Παράλληλα παρουσιάζεται «σημαντικός» και στο κομμάτι της δημιουργίας. Παίζει στα «σίγουρα» και σπάνια πουλάει την μπάλα, κάτι που άλλωστε αποτυπώνεται στο 91,5% ποσοστό επιτυχίας του στις μεταβιβάσεις (431/471). Ιδιαίτερα μεγάλο, πάνω από 70%, είναι εκείνο που αφορά όσες κατέληξαν στο επιθετικό τρίτο του ΠΑΟΚ (27/38, 71,1%), ενώ «εμπιστεύεται» τα πόδια του και «ψάχνει» τις μακρινές πάσες (23/42), κάτι που επιτρέπει στους συμπαίκτες του να βγαίνουν στον κενό χώρο ή στην πλάτη των αντιπάλων τους.

Φαμπιάνο
Χρόνος
: 717'
Κερδισμένες αμυντικές «μονομαχίες»: 26/35
Μεταβιβάσεις: 418/450

Στην ποδοσφαιρική μας «πραγματικότητα» μπήκε το καλοκαίρι ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός, καθώς άφησε την Τουρκία και την Ντενίζλισπορ και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους «κίτρινους». Στα τέλη του Σεπτεμβρίου αντιμετώπισε έναν τραυματισμό, αλλά πλέον είναι καλά και ήδη μετρά 8 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, όλες ως βασικός.

Ο δεξιοπόδαρος στόπερ μάλιστα έχει και 1 ασίστ (στον Εντιαγέ στο 5-1 επί του Παναιτωλικού), ενώ συνολικά έχει βγάλει ως τώρα 7 τελικές εκ των οποίων 1 on target. Ολες, προφανώς ,σε στατικές μπάλες των «κίτρινων» όπου και προωθείται, αφού βλέπει τον κόσμο από τα 188 εκατοστά και είναι αρκετά καλός στο ψηλό παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως έχει «κερδίσει» τις μισές εναέριες «μονομαχίες» που έχει εμπλακεί μπροστά και από τις 2 εστίες (18/36).


Βέβαια ξεχωρίζει, κυρίως, για τις ανασταλτικές του ικανότητες, που τόσο έλειψαν από την ομάδα του στο «βαρύ» 5-0 που έχασε μερικές ημέρες πριν από τον ΠΑΣ.

Συνολικά το κοντέρ του «γράφει» 26 κερδισμένες αμυντικές «μονομαχίες» από τις 35 που έχει εμπλακεί, ποσοστό επιτυχίας 74,3%. Παράλληλα «καθάρισε», μέχρι στιγμής, 21 αντίπαλες μπάλες (απομακρύνσεις), νούμερα που αποτυπώνουν το πόσο κομβικός είναι.

Πάντως από την εν γένει παρουσία του «μένει» και η συμμετοχή του στο δημιουργικό σκέλος. Προφανώς ελέω καταγωγής, Βραζιλιάνος γαρ, παρουσιάζεται καλός με την μπάλα κάτω και βοηθά στο build up της ομάδας του. Οχι μόνο επειδή πασάρει με ποσοστό που αγγίζει το 93% (418/450, 92,8% για την ακρίβεια), αλλά γιατί... απλώνει παιχνίδι, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα τις 54 σωστές μεταβιβάσεις του στο επιθετικό τρίτο του Αρη σε σύνολο 56 που επιχείρησε ως τώρα (96,4%). Συν τοις άλλοις και μπορεί το δείγμα να είναι μικρό (3χ3) αλλά και το απόλυτο (100%) που έχει στις κάθετες είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα