ΠΑΟΚ: Όταν όλα πάνε λάθος ΠΡΙΝ από ένα παιχνίδι

ΠΑΟΚ: Όταν όλα πάνε λάθος ΠΡΙΝ από ένα παιχνίδι

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταμετρά τα λάθη του ΠΑΟΚ που έγιναν πριν τον αγώνα με τον Ατρόμητο, λάθη που βγήκαν στη διάρκειά του όταν η μπάλα τιμώρησε το σύνολο του Λουτσέσκου, τον οποίο κυρίως βαραίνει η ευθύνη αυτής της ήττας.

Περίμενα τις μεγάλες παγίδες που είχε ο αγώνας του Περιστερίου για τον ΠΑΟΚ. Ήταν 100% βέβαιο ( και γράφτηκε από την Πέμπτη) ότι τα προβλήματα θα συσπείρωναν και θα πώρωναν τον Ατρόμητο. Ανέμενα ότι θα τηρούνταν η παράδοση που ήθελε τους πρώην να σκοράρουν κατά του ΠΑΟΚ. Εκείνο που δεν περιμέναμε ήταν να κάνει τόσα πολλά και τόσα μεγάλα λάθη ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Κατά τη δική μου άποψη…

1) Όταν μία ομάδα πάει τρίτη σερί… διακοπή λόγω εθνικών ομάδων και επιστρέφει στο γήπεδο λες και πήγε διακοπές καλοκαιριού, τότε η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον προπονητή. Μία με ΠΑΣ, μία με Βόλο και μία με Ατρόμητο. Ο ΠΑΟΚ έφυγε για… διακοπές έχοντας μεγάλα αποτελέσματα και επέστρεψε (αφού μέτρησε πολλά ρεπό στο ενδιάμεσο) σαν… κοιμισμένος. Κρατήστε το αυτό το τελευταίο.

2) Όταν ένας-δύο παίκτες είναι εκτός τόπου και χρόνου, έχουν αυτοί την απόλυτη ευθύνη. Όταν η μισή ομάδα (Ελ Καντουρί, Σβααμπ, Μπίσεσβαρ, Άκπομ στο πρώτο μέρος και οι Σφιντέρσκι-Μουργκ που μπήκαν ως αλλαγή είναι αλλού για αλλού…) τότε η ευθύνη βαραίνει 100% τον προπονητή. Όταν οι μισοί μπαίνουν σαν κοιμισμένοι, τότε είναι ξεκάθαρο ότι έγινε κάκιστη πνευματική προετοιμασία για τον αγώνα.

3) Είναι «μοτό» και του Λουτσέσκου: «Game by game…». Σωστό, όσο και αν κουράζει τον κόσμο. Και χθες όμως ο ίδιος ΔΕΝ το τήρησε και τιμωρήθηκε. Ο προπονητής ΔΕΝ παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα στο Περιστέρι. Έβγαλε από την ενδεκάδα τον φορμαρισμένο Μιχαηλίδη!Γιατί; Για να βάλει τον Κρεσπο, που έπρεπε να βρει ρυθμό ενόψει… Πέμπτης όπου δεν παίζει ο τιμωρημένος Έλληνας στόπερ. Όταν ο ίδιος πράττει την Κυριακή σκεπτόμενος το… ματς της Πέμπτης, θολώνει εντελώς το μήνυμα που στέλνει στην ίδια του την ομάδα, η οποία ήταν έτσι και αλλιώς πολύ δύσκολα τις μισές από τις ημέρες που μεσολάβησαν πριν το ματς.

Λουτσέσκου

Το Σάββατο λοιπόν ο προπονητής του ΠΑΟΚ που φυσικά εξακολουθεί να είναι ο πολυτιμότερος αυτής της ομάδας στην προσπάθεια να φθάσει και πάλι στο πρωτάθλημα, δήλωσε ότι… «είμαστε σε καλή κατάσταση». Δεν δικαιώθηκε και σε αυτό, όταν τόσοι πολλοί παίκτες του ήταν παρόντες-απόντες από την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.

Βάσει εικόνας, αριθμών, φάσεων και στιγμών, ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε να χάσει χθες. Η μπάλα όμως τον τιμώρησε με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Τιμώρησε τον Κούρτιτς που στο 40΄ δεν βάζει το πόδι του για να πλασάρει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, στο 44΄ δίνει αβίαστα κόντρα επίθεση-γκολ στον Ατρόμητο και στο αμέσως επόμενο λεπτό αστοχεί αμαρκάριστος από τα τρία μέτρα!

Τιμώρησε και τον Βαρέλα που στο 55΄ σουτάρει από τα δύο μέτρα στο μέτωπο του Γιαννιώτη και στο 60΄ δίνει πέναλτι ενώ ο ίδιος έχει κατοχή μπάλας! Λίγο μετά έχασε άλλα δύο γκολ από τα πέντε μέτρα!

Βαρέλα

Έτσι τα «κατάφερε» ο ΠΑΟΚ. Έπαιζε μόνος του και δύο φορές ενώ είχε κατοχή… έφθασε στο… σε βάρος του 2-0. Πέναλτι στον αντίπαλο ενώ έχεις κατοχή, ΜΟΝΟ αυτός ο ΠΑΟΚ-Άγιος Βασίλης μπορεί να δώσει…

Οι στιγμές τιμώρησαν τον ΠΑΟΚ με τον χειρότερο τρόπο, έναν ΠΑΟΚ που… πίστευε ότι η διακοπή τον ωφέλησε, διάστημα όμως που έμεινε με 11 παίκτες και τέσσερα ρεπό! Κάπως έτσι πήγαν να παίξουν με τους… τελευταίους που δεν είχαν και προπονητές! Έτσι πίστεψαν… ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ δηλαδή!

Το μόνο που πρέπει να τονίσουμε ότι βελτιώνεται στον ΠΑΟΚ γιατί ξεκάθαρα τις δουλεύει πολύ καλά, είναι οι στημένες μπάλες. Εδώ και ένα μήνα η ομάδα του Λουτσέσκου βγάζει συνεχώς μεγάλες φάσεις και γκολ από στημένες μπάλες.

Πολύτιμο αυτό για το μέλλον. Όταν δηλαδή ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος για πρωταθλητισμό. Όχι έτσι απλά... Θα είναι έτοιμος για πρωταθλητισμό απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό που κερδίζει στο 85% των αγώνων του. Γιατί ο ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι ΔΕΝ έκανε όσα μπορούσε και όσα έπρεπε για να φθάσει –από φέτος- στο επίπεδο του Ολυμπιακού.

Ξεκίνησε, αλλά… σταμάτησε για να περιμένει τον χειμώνα!

Θα προλάβει όμως; Αν δεν προλαβαίνει πάντως –να το ξεκαθαρίσουμε- ΔΕΝ θα φταίει κυρίως ο Λουτσέσκου, όσο και αν ενόψει του χθεσινού στο Περιστέρι, τα έκανε –κατά την άποψή μου- ΟΛΑ λάθος.

*Πρέπει να προβληματιστεί πάρα πολύ όλος ο οργανισμός και κυρίως ο προπονητής που από την πρώτη ημέρα προσπαθεί να πείσει τους παίκτες ότι μπορούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, όταν ένας αρχηγός της ομάδας όπως ο Βαρέλα, δηλώνει ότι… «ίσως υποσυνείδητα δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

* Όσο και αν οι εκπρόσωποι της Οργάνωσης θέλουν να παρουσιάζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο ως το χειρότερο για να πείσουν ότι έφθασε στα –δικά τους- επίπεδα (μέχρι το 2016) τόσο θα έρχονται αγώνες όπως το… Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 2-0, Άρης-ΠΑΣ 0-5, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3, ΠΑΟΚ-Βόλος 4-4, για να τους ξεφτιλίζουν στα μάτια κάθε νοήμονα φιλάθλου που ξέρει… Γνωρίζει καλά κάθε Έλληνας, ότι το ποδόσφαιρο στη SuperLeague εν έτη 2021 (και από το 2017 και μετά κατά βάση) παίζεται πολύ-πολύ-πολύ πιο καθαρά από το δικό τους πριν το 2016. Έχουμε πολλά βήματα ακόμη να κάνουμε, αλλά ΜΠΡΑΒΟ και πάλι ΜΠΡΑΒΟ σε όσους συνέβαλαν (και με ξένους διαιτητές και με VAR και με τακτικούς δικαστές και με ομάδες Β για να μειωθούν οι δανεικοί) ώστε να βλέπουμε τόσο διαφορετικό ποδόσφαιρο στο κορυφαίο επίπεδο της SL1. Ένα ποδόσφαιρο ΧΩΡΙΣ επεισόδια από εκείνους που καταβάλει το αίσθημα αδικίας. Μπράβο τους έστω και αν… έχουν βουλωμένα στόματα, αφού τώρα (από πέρυσι και… προς το παρόν) ο Ολυμπιακός τους αποστομώνει με… ποδόσφαιρο. Ναι αυτός ο Ολυμπιακός που όταν (σπάνια) δεν κερδίζει –πρέπει να- φταίει πάντα ο… διαιτητής! Αυτοί είναι και έτσι έκαναν και τον –κατά τα άλλα- πολύ καλό προπονητή τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.