Η ΑΕΚ έχει κλείσει την ψαλίδα, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη ποιότητα μεσοαμυντικά για να πλησιάσει σε κούπα

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Η ΑΕΚ έχει κλείσει την ψαλίδα, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη ποιότητα μεσοαμυντικά για να πλησιάσει σε κούπα

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για το συναρπαστικό ντέρμπι του ΟΑΚΑ και την επόμενη μέρα για την ΑΕΚ που... πλησιάζει και τον Ολυμπιακό που κρατάει ακόμα τα ηνία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ «αφέθηκε» στο ματς με το Βόλο, το 4-1 έγινε 4-4 και σήμερα, στην πολύ κακή μέρα του, ηττήθηκε 2-0 από μια ομάδα που πνιγμένη στο άγχος της, δεν είχε κατορθώσει να πάρει ούτε μία νίκη στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ «κοιμήθηκε» στο ματς με τον Απόλλωνα, το 0-1 έγινε 2-1 και τελικά 2-2, όπως και στο Ηράκλειο, όταν το 0-3 είχε γίνει 3-3. Στην κακή της βραδιά είχε ηττηθεί πολύ εύκολα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός στις κακές του βραδιές πήρε τρίποντο στη Λαμία (1-2), τρίποντο στα Γιάννενα (1-2) και άφησε δυο πόντους μόνο στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό. Ηταν άτυχος και άστοχος στην πρεμιέρα εναντίον του Ατρομήτου (0-0), αλλά ακόμα και σε μετριότατες συγκριτικά με περυσινές και προπέρσινες βραδιές του παίρνει τις νίκες. Με τον Ιωνικό για παράδειγμα (1-0), ή απόψε, στο ΟΑΚΑ.

Οχι, ο πρωταθλητής δεν ήταν ανώτερος από την Ενωση σήμερα. Επικράτησε στις λεπτομέρειες. Οταν όμως ακόμα και στα 50%-50% παιχνίδια που κρίνονται από μια στιγμή, ο Ολυμπιακός νικά (και δη στα ντέρμπι που είναι «εξάποντα»), πώς να το χάσει; Εμ, δεν θα το χάσει!

Ενα ντέρμπι που τα είχε όλα

Απόψε το ντέρμπι ήταν υπέροχο για έναν ουδέτερο θεατή. Είχε γκάφες (Βατσλίκ – Μοχαμαντί), παικταράδες και γκολάρες (Ελ Αραμπί, Αραούχο), μονομαχίες, μπόλικη τακτική, «εξαφανισμένες» μεταγραφάρες (Λιβάι Γκαρσία – Ονιεκούρου) αγωνία έως το τέλος. Και ένα αστέρι που λάμπει όλο και περισσότερο. Εναν γίγαντα κοντοπίθαρο ονόματι Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος σκόραρε στο πρώτο του ντέρμπι (με τον ΠΑΟΚ), σκόραρε και στο δεύτερο ντέρμπι του (με την ΑΕΚ) και ειδικά σήμερα τα έκανε όλα: γκολ, αναξιοποίητη θαυμάσια ασίστ στον Μασούρα που απέτυχε στο πλασέ για το 2-4, πρέσινγκ στους σωστούς χώρους/χρόνους, αξιοθαύμαστη ωριμότητα στα πάντα!

Και περισσότερο απ' όλα τα υπόλοιπα, ήταν ένα ντέρμπι χωρίς βρώμικα μαρκαρίσματα και εντάσεις (πραγματικές ή τεχνητές) από τους παίκτες, με ελάχιστες «θεατρικές παραστάσεις» (δυστυχώς συχνά πια από Ελληνες ποδοσφαιριστές), με ήρεμη ατμόσφαιρα μεταξύ των παραγόντων και καταπληκτική εικόνα σ' ένα στάδιο το οποίο δεν ήταν ποτέ «ποδοσφαιρικό», αλλά όταν γεμίζει τ' άτιμο, είναι χάρμα ιδέσθαι. Μεγάλο «μπράβο» αξίζει στους φίλους της ΑΕΚ που έφυγαν πικραμένοι, όμως έχω την εντύπωση πως είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι για τη μεταβατική περίοδο της ομάδας τους και δεν αποχώρησαν «άδειοι» από το γήπεδο. Στενοχωρημένοι ναι, «άδειοι» όχι!

Η ΑΕΚ χρειάζεται περισσότερη ποιότητα μεσοαμυντικά

Η ποιοτική ψαλίδα μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ έχει μειωθεί, αυτό είναι πασιφανές και αναμφισβήτητο. Ομως ακόμα όχι τόσο ώστε η Ενωση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Τουλάχιστον αυτή η ΑΕΚ, με αυτή την αμυντική λειτουργία και αυτούς τους παίκτες στη μεσοαμυντική ζώνη της. Ο σταθερότατος Στάνκοβιτς, ο Βράνιες και ο Μοχαμαντί που έκανε απόψε το σοβαρό σφάλμα – σερβίρισμα στο 1-3 του ψυχρού εκτελεστή Ελ Αραμπί, ναι, είναι για «πρωταθληματική» ΑΕΚ. Οι υπόλοιποι, μαζί με τους δυο κλασικούς αμυντικούς μέσους Σιμόες και Λε Ταλέκ, όχι, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας ΑΕΚ η οποία θα έχει ως αποκλειστικό στόχο τον τίτλο.

Η Ενωση επί Γιαννίκη καταθέτει πολύ μεγαλύτερη ένταση, σκοράρει πάντα και παντού, είναι μια θεαματική ομάδα! Κάθε παιχνίδι της αξίζει να το παρακολουθείς! Ταυτόχρονα, όμως, δέχεται γκολ και σε όλα τα ματς της: κάποια εξ αυτών αυτά θα της κοστίσουν βαθμούς κι' έτσι πρωτάθλημα από μια ομάδα με τον χαρακτήρα και την ποιότητα του Ολυμπιακού δεν παίρνεις.

Πρώτος στην Ελλάδα μόνο με μία επιτυχημένη μεταγραφή

Οσο για τους Ερυθρόλευκους; Είναι εντυπωσιακό πώς θα τερματίσουν πρώτοι και με διαφορά στον πρώτο γύρο με μόλις μία (!) απόλυτα επιτυχημένη μεταγραφή! Και μάλιστα ενός παίκτη ο οποίος δεν προοριζόταν για βασικός, δηλαδή του Αγκιμπού. Εχει πάρει ελάχιστα από τους νέους παίκτες του ο Ολυμπιακός και δεδομένου του τραυματισμού του Φορτούνη, των τραυματισμών, της απώλειας του Σεμέδο και του ελάχιστου χρόνου που δίνει πλέον ο Πέδρο Μαρτίνς στον Βαλμπουενά, η διαφορά φαίνεται στην Ευρώπη. Ο εφετινός Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει πρόκριση στους «16» του Champions League – ο Ολυμπιακός των δύο προηγούμενων ετών μπορούσε! Ομως δεν παύει (χωρίς Σεμέδο και με Λαλά – Ρέαμπτσιουκ πια, όχι με Ομάρ – Τσιμίκα) να είναι η πληρέστερη ελληνική ομάδα, το ακλόνητο πια φαβορί για την κατάκτηση της κούπας και ένα κλαμπ το οποίο συνεχίζει να έχει και «ευρωπαϊκούς» στόχους. Γιατί - εκτός όλων των άλλων - διαθέτει πολλούς παίκτες με προσωπικότητα και 5-6 ποδοσφαιριστές επιπέδου Champions League. Οχι περισσότερους...


* Η φάση Μασούρα – Βράνιες είναι πάρα πολύ δύσκολη και έγκειται στην κρίση του VAR. Ο διαιτητής δεν μπορεί να πάρει πάνω του τόσο αμφισβητούμενη φάση σε ροή αγώνα. Κι άπαξ ο VAR δεν έστειλε τον Βερίσιμο σε onfield review, δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...