ΑΕΚ: Τα σχέδια του Γιαννίκη για το ντέρμπι και η «μάχη» στη μεσοεπιθετική γραμμή

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Τα σχέδια του Γιαννίκη για το ντέρμπι και η «μάχη» στη μεσοεπιθετική γραμμή

bet365

Ο Αργύρης Γιαννίκης ετοιμάζεται για το ματς με τον Ολυμπιακό και το πρώτο του ντέρμπι στον πάγκο της ΑΕΚ. Οι σκέψεις του και ο συναγωνισμός στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Η ώρα του μεγάλου ντέρμπι για την ΑΕΚ έφτασε. Η Ένωση απέναντι στον Ολυμπιακό το απόγευμα της Κυριακής (21/11 - 19:30) στο ΟΑΚΑ καλείται να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη μετά από καιρό που όχι μόνο θα τονώσει την αυτοπεποίθησή της για τη συνέχεια, αλλά θα της δώσει τη δυνατότητα να πιάσει τους ερυθρόλευκους στην πρώτη θέση. Γενικότερα η τετράδα αγώνων που ακολουθεί για την ΑΕΚ είναι απαιτητική και σημαντική για να παραμείνει σε τροχιά κορυφής. Καθώς μετά τον Ολυμπιακό ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, έπειτα έρχεται το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για να κλείσει ο πρώτος γύρος στην Τρίπολη με αντίπαλο τον Αστέρα.

Αυτό θα είναι το πρώτο ντέρμπι του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της ΑΕΚ, με τον 41χρονο Έλληνα κόουτς να έχει βάλει δύσκολα στο παρελθόν στον Ολυμπιακό ως προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ίδιος μίλησε για το επιπλέον κίνητρο που υπάρχει στην Ένωση προκειμένου να πιάσει τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση και περιμένει από τους παίκτες του να βγάλουν τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας του στον αγωνιστικό χώρο και φυσικά να δει την ένταση που αποτελεί «κλειδί» του παιχνιδιού του. Κι αυτό μπροστά σε σχεδόν 40.000 οπαδούς των κιτρινόμαυρων, καθώς η προπώληση των εισιτηρίων βάδιζε όλες τις τελευταίες μέρες σε ρυθμούς sold out, δεδομένων και των περιορισμών που υπάρχουν στα εισιτήρια λόγω πανδημίας.

Σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στα Σπάτα... έπεφταν κορμιά, δείγμα της τεράστιας διάθεσης όλων ενόψει ντέρμπι. Οι Αραούχο και Τσούμπερ ήταν αποφασισμένοι να προλάβουν το ματς ξεπερνώντας τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και το κατάφεραν. Δεν συνέβη το ίδιο και με τον Τζαβέλλα, αν και ο έμπειρος αμυντικός το πάλεψε μέχρι τελευταία στιγμή, ενώ στην προπόνηση του Σαββάτου ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό ο Τάνκοβιτς, ο οποίος επίσης δεν θα υπολογίζεται. Κάτι βέβαια που δεν επηρεάζει τα σχέδια του Γιαννίκη καθώς ο Σουηδός εξτρέμ δεν θα βρισκόταν στα αρχικά πλάνα του.

Όσον αφορά την πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ στο ντέρμπι, υπάρχουν κάποιες σταθερές, ωστόσο ποτέ δεν μπορεί να είσαι σίγουρος με τον Γιαννίκη, από τη στιγμή που ο 41χρονος προπονητής δοκιμάζει αρκετά πράγματα σε επίπεδο προσώπων χωρίς να δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του πριν από τα παιχνίδια. Οι Αραούχο και Τσούμπερ πρέπει να θεωρούνται οι επιλογές στην κορυφή και στο αριστερό άκρο της επίθεσης αντίστοιχα και από εκεί και πέρα οι Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία και Αμραμπατ διεκδικούν τις άλλες δύο θέσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή, με τους δύο πρώτους να έχουν το προβάδισμα.

Φυσικά δεν θα είναι έκπληξη αν ο Άμραμπατ βρεθεί στο αρχικό σχήμα, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο 34χρονος Μαροκινός εξτρέμ μπορεί να δώσει πολλά ερχόμενος από τον πάγκο και να αποτελέσει game changer, όπως έχει αποδειχθεί. Στη μεσαία γραμμή ο Σιμόες είναι δεδομένο ότι θα ξεκινήσει με τον Σιμάνσκι πιθανότατα μαζί του. Στο τέρμα θα είναι ο Στάνκοβιτς και στην αμυντική γραμμή μένει να φανεί η επιλογή στο δεξί άκρο μεταξύ των Μισελέν και Ρότα. Ο Μοχαμαντί στα αριστερά και οι Βράνιες, Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας μοιάζουν να έχουν «κλειδώσει» τις θέσεις τους.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα