Και πώς να μην βάλει τον Αγκιμπού στον Ολυμπιακό με την ΑΕΚ ο Μαρτίνς;

Και πώς να μην βάλει τον Αγκιμπού στον Ολυμπιακό με την ΑΕΚ ο Μαρτίνς;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τον Αγκιμπού που ήρθε τελευταίος από τους διεθνείς του Ολυμπιακού, ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο τελευταίος διεθνής του Ολυμπιακού που είχε υποχρέωση με την Εθνική του ομάδα ήταν ο Αγκιμπού Καμαρά το βράδυ της Τρίτης, στο Μαρόκο, όπου η Γουϊνέα ηττήθηκε με 0-3 στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Αφρικής.

Ο Αγκιμπού γύρισε την Αθήνα την Τετάρτη και έκανε ένα πρόγραμμα προπόνησης χθες Πέμπτη, με συνέπεια να υπάρχει μία αμφιβολία κατά πόσο ο Πέδρο Μαρτίνς θα τον εμπιστευθεί για την αρχική ενδεκάδα του κυριακάτικου ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Με τη λογική, πάντως, να λέει ότι θα τον βάλει κανονικά στη θέση του στη μεσαία γραμμή, είτε πίσω από τον σέντερ φορ, αν επιλέξει το 4-2-3-1, είτε ως εσωτερικό χαφ, αν επιλέξει το 4-3-3.

Με το σκεπτικό ότι…

Πρώτον ναι μεν ο Αγκιμπού έπαιξε δύο (σχεδόν ολόκληρα 90λεπτα) με την Εθνική του, διότι είχε και την Παρασκευή παιχνίδι (0-0) εντός έδρας με τη Μπισάου, αλλά δεν ταλαιπωρήθηκε πολύ στο ταξίδι της επιστροφής του στην Αθήνα (από το Μαρόκο πήγε στο Παρίσι, που δεν είναι πολύ μακρινή η απόσταση κι από το Παρίσι γύρισε στην Αθήνα)…

Και δεύτερον τις δύο φορές που ο Μαρτίνς δεν χρησιμοποίησε τον Αγκιμπού μάλλον το μετάνιωσε. Αναφερόμαστε στο παιχνίδι Λούντογκορετς-Ολυμπιακός 2-2 και Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0. Δύο παιχνίδια που για τον Ολυμπιακό ήταν μεγάλα πλήγματα, κυρίως βέβαια εκείνο στη Βουλγαρία αφού σήμανε τον αποκλεισμό του από το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και το άλλο με το Περιστέρι, που αποδείχθηκε σε μεγάλη γκέλα στο πρωτάθλημα, βλέποντας εκτός των άλλων την μετέπειτα πορεία του Ατρόμητου, που είναι ουραγός. Με μία νίκη στην πρεμιέρα, ο Ολυμπιακός τώρα θα ήταν πέντε πόντους μακριά από την ΑΕΚ κι έξι από τον ΠΑΟΚ…

Στη ρεβάνς με τη Λούντογκορετς ο Μαρτίνς είχε στη διάθεση του αλλά δεν εμπιστεύθηκε τον νεαρό Αφρικάνο, παρότι μάλιστα μία εβδομάδα νωρίτερα ήταν αυτός ο οποίος είχε μπει αλλαγή στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου αγώνα με τους πρωταθλητές Βουλγαρίας και είχε ισοφαρίσει στο 87’, κρατώντας, προσωρινά, ζωντανό, τον Ολυμπιακό. Στη Βουλγαρία ο Πέδρο είχε προτιμήσει την κλασική από πέρυσι τριάδα στα χαφ (Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Μαντί Καμαρά) και στα πλάγια της επίθεσης τον Βρουσάι μαζί με τον Μασούρα. Και τον Αγκιμπού δεν τον είχε χρησιμοποιήσει ούτω ως αλλαγή. Ίσως γιατί από το 54’ άλλαξε το σύστημα από 4-3-3 σε 3-4-3, βάζοντας τον Πααπσταθόπουλου αντί του Μπουχαλάκη…Ίσως γιατί από το 64΄πέρασε τον Βαλμπουενά αντί του Βρουσάι, καθώς ο Ολυμπιακός από εκεί που κέρδιζε 1-0 στο ημίχρονο βρέθηκε να χάνει 1-2 στο 57’…Ίσως γιατί αποβλήθηκε στο 85’ ο Μπα και πέρασε από τον πάγκο τον Σισέ αντί του Μασούρα στο 88’…Κατά βάθος, όμως, νομίζω ότι ο Πορτογάλος προπονητής φοβήθηκε να τον ρίξει στη μάχη σε ένα εκτός έδρας τόσο σημαντικό παιχνίδι, αν κρίνουμε π.χ. από το ότι όταν έβγαλε τον Εμβιλά στο 91’, πέρασε στη θέση του τον Κούντε.

Καμαρά

Στο 0-0 με τον Ατρόμητο το πρόβλημα ήταν ότι ο Αγκιμπού με τον Μαντί, με δική του ευθύνη, άργησαν πολύ να επιστρέψουν από τη Γουϊνέα, μετά από ένα παιχνίδι της Εθνικής που τελικά δεν είχε γίνει λόγω πραξικοπήματος. Η καθυστερημένη άφιξη τους στην Αθήνα, έκανε τον Μαρτίνς να μην τους βάλει ούτε λεπτό, για την ακρίβεια να μην τους δηλώσει ούτε στην 20άδα, προτιμώντας ακόμη και τον 18χρονο Αλγκασίμ Μπα. Μία απόφαση που πιθανότατα στοίχισε στην ομάδα, αν και από πλευράς σοβαρότητας και συνέπειας ήταν η σωστή.

Για να επιστρέψουμε στα του ντέρμπι με την ΑΕΚ: όταν ο Αγκιμπού από τον περασμένο Αύγουστο δεν έχει παίξει μόνο σε δύο ματς από τα συνολικά 16 (από τότε) του Ολυμπιακού και σε αυτά τα δύο ματς ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει, πώς να μην τον βάλει απέναντι στην ΑΕΚ;… Ειδικά όταν βλέπει τα στατιστικά του, που τον φέρνουν ως τον δεύτερο παίκτη του Ολυμπιακού αμέσως μετά τον Μασούρα σε συμμετοχή στα γκολ της ομάδας!

Ο Αγκιμπού, έστω κάποιες φορές και με τη βοήθεια της τύχης (που πάει όμως σε όσους την κυνηγάνε), έχει καταφέρει να είναι μέσα σε εννιά γκολ του Ολυμπιακού (σε δέκα είναι ο Μασούρας), σκοράροντας ο ίδιος τέσσερα από αυτά και έχοντας εμπλοκή σε άλλα πέντε. Από αυτά τα πέντε, τα δύο προήλθαν από πάσες του (ασίστ) και τα τρία από δικά του σουτ που αποκρούστηκαν, πήραν τα ριμπάουντ συμπαίκτες του και σκόραραν.

Η αλήθεια είναι ότι για παιδί 20 ετών, που μέχρι πέρυσι έπαιζε αραιά και που και δη σε επίπεδο μικρών κατηγοριών (Γ΄και πιο κάτω) Γαλλίας, ο Αγκιμπού έχει παραχρησιμοποιηθεί φέτος, έχοντας 16 συμμετοχές στον Ολυμπιακό (οι δύο πρώτες αλλαγή και οι άλλες 14 βασικός) κι άλλες πέντε (τέσσερις βασικός) στη Γουϊνέα. Από την άλλη, εξίσου αλήθεια είναι ότι ανταποκρίνεται!

Και κατά κοινή ομολογία, στα καλύτερα παιχνίδια φέτος του Ολυμπιακού, ο μικρός ήταν πάνττα από τους πρωταγωνιστές: στο 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε, στο 2-1 επί του ΠΑΟΚ, στο 1-2 από την Άιντραχτ…

Άσχετο: «Λίγο» καθυστερημένο, αλλά καλό! Ο Παπασταθόπουλος έπαιξε πέρυσι για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού εναντίον της πρώην ομάδας του, της ΑΕΚ κι έφυγε νικητής από το ΟΑΚΑ με το εντυπωσιακό 5-1. Στη Γερμανία, όταν είχε φύγει από την Βέρντερ Βρέμης κι είχε πάει στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, το πρώτο του παιχνίδι με τη νέα του ομάδα εναντίον της Βέρντερ ήταν ένα Βέρντερ-Ντόρτμουντ. Με αποτέλεσμα, 1-5!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.