Άπαντες παρόντες!

Άπαντες παρόντες!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Άπαντες παρόντες!

bet365

«H μεγαλύτερη αναγνώριση στην προσπάθεια που καταβάλει η ομάδα είναι οι παίκτες στο ματς με τα Γιάννενα το Σάββατο να μπουν σε ένα γήπεδο γεμάτο από κόσμο κι από παλμό». Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.

Το είχα γράψει σε προηγούμενο blog, θα το επαναλάβω για μια ακόμα φορά. Το πρωτάθλημα ουσιαστικά τώρα αρχίζει για τον Άρη. Τώρα που έσβησε την ποινή, που άδικα χρεώθηκε, και ο κάθε πλέον πόντος καταχωρείτε άνευ κρατήσεων.

Μια ποινή που καλό είναι να θυμόμαστε όλοι ότι κρέμονταν σαν την Δαμόκλειο Σπάθη από την περσινή περίοδο ακόμα πάνω από το κεφάλι της ομάδας.

Δεν ενεργοποιήθηκε γιατί δεν συνέτρεξαν οι λόγοι. Τρόπον τινά η βαθμολογία αποκατάστησε την τάξη , τουλάχιστον όπως αντιλαμβάνονται την τάξη οι θεσμικοί εκφραστές της.

Για να το πούμε λαϊκά την κράτησαν καβάτζα “οι δίκαιοι’” ώστε να την ρίξουν στο τραπέζι την κατάλληλη στιγμή.

Και δεν υπήρχε πιο κατάλληλη στιγμή από την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου με σκοπό ο Άρης να μπει στο πρωτάθλημα με το μειονέκτημα των 6 βαθμών πίσω από όλους.

Όταν η ποινή επισημοποιήθηκε δεν ήταν λίγοι αυτοί, ακόμα και φίλοι της ομάδας , που προεξόφλησαν μέχρι και τον αποκλεισμό του Άρη από τις θέσεις που εξασφαλίζουν έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σύντομα διαψεύστηκαν γιατί ως σύντομο κρίνεται το διάστημα συμπλήρωσης των 9 πρώτων αγωνιστικών.

Τους διέψευσε η ίδια η ομάδα με τις αποδόσεις της , καταφέρνοντας εννέα στροφές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος να βρίσκεται στην 7η θέση και μόλις τρεις βαθμούς μακριά από την τέταρτη θέση και δυο από την πέμπτη.

Αν ο Άρης ξεκινούσε κανονικά ,χωρίς τους έξι βαθμούς φορτωμένους στην πλάτη του , έχοντας ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις, που κατέγραψε μέχρι τώρα , θα βρισκόταν μόνος 4ος και οι βαθμοί που θα τον χώριζαν από την τρίτη θέση θα ήταν μόλις δυο!

Δεν ξέρω , αλλά κάτι μου λέει, πως κάποιοι σκέφτονται μήπως τελικά οι -6 βαθμοί ήταν λίγοι! Ας φροντίσουν την επόμενη φορά να τους κάνουν δώδεκα ώστε να έχουν πιθανότητες να τους “κάτσει” ως χορηγός το γνωστό ούζο!!

Βέβαια υπάρχει πάντα στο τραπέζι το ενδεχόμενο της δικαίωσης και οι βαθμοί να επιστραφούν, αφού η υπόθεση εκκρεμεί δικαστικά.

Καλό είναι όμως στον Άρη να πορεύονται με τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει πραγματικά και όχι με οράματα και υποθέσεις.

Η ομάδα έπραξε το καθήκον της. Έκλεισε τα βιβλία με τις εκκρεμότητες και συνεχίζει κοιτώντας μακριά.

Ναι σίγουρα , πολλοί θα το ισχυριστούν , ότι ο Άρης θα μπορούσε να συγκεντρώσει ακόμα περισσότερους βαθμούς , να βρίσκεται ακόμα ψηλότερα στον πίνακα , αν κέρδιζε παιχνίδια στην έδρα του , όπως αυτό την πρώτη αγωνιστική με τον ΟΦΗ , η με τον Απόλλωνα, αν δεν έχανε την δεύτερη αγωνιστική στην Νίκαια!

Πολλά είναι τα αν! Κάποια από αυτά βάσιμα κάποια άλλα λιγότερο.

Ο Άρης μπήκε στο πρωτάθλημα με πολλά πρέπει κι αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε.

Με το πρέπει να αποδείει ότι η περσινή χρονιά δεν ήταν πυροτέχνημα , πως η ομάδα αξίζει , έχει τα φόντα όχι μόνο να φιγουράρει στα ρετιρέ αλλά ικανή και ανταγωνιστική ώστε να χτυπήσει πρωτιές.

Με το πρέπει της κάλυψης όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και χωρίς άλλες απώλειες , των -6 βαθμών γεγονός που βάρυνε τόσο το μυαλό όσο και το σώμα των παικτών.

Και τέλος το πρέπει στο κομμάτι της ενσωμάτωσης των νέων παικτών , των νέων σημαντικών προσθηκών στην ομάδα. Κάτι που αντικειμενικά δεν είναι εύκολο και απαιτεί χρονικά περιθώρια.

Αλλά ο φετινός Άρης δεν είχε τον χρόνο σύμμαχο ακριβώς επειδή ξεκινούσε με ποινή.

Ο γέγονε , γέγονε! Λάθη έγιναν , από όλους όσους απαρτίζουν τον οργανισμό Άρης , τα σημείωσα κι εγώ από αυτή την γωνιά, αλλά τώρα η ομάδα βρήκε τον βηματισμό της.

Τα τελευταία αποτελέσματα αρχή γενομένης από το διπλό στην Λαμία, αλλά ιδιαίτερα οι εμφανίσεις του Άρη στις τέσσερεις γραμμές του γηπέδου , το πιστοποιούν , καταδεικνύουν την επιστροφή στην κανονικότητα. Μια κανονικότητα που αναδεικνύει τον Άρη πρωταγωνιστή , τον Άρη ανταγωνιστικό.

Δεν ήταν εύκολες αναμετρήσεις από κάθε σκοπιά. Και αν δεν στερούσαν τα “αόρατα χέρια” από τον Άρη το θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ η εικόνα θα ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Η συνέχεια βέβαια απέδειξε ότι η απόδοση την ομάδας δεν ήταν προϊόν συγκυρίας. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό!

Η ομάδα έπραξε το καθήκον της , τηρουμένων των συνθηκών και των αναλογιών.

Ας το αναγνωρίσει ο κόσμος. Και η μεγαλύτερη αναγνώριση στην προσπάθεια που καταβάλει η ομάδα είναι οι παίκτες στο ματς με τα Γιάννενα το Σάββατο να μπουν σε ένα γήπεδο γεμάτο από κόσμο κι από παλμό!

Σε ένα γήπεδο με τον κόσμο να τους σπρώχνει να πάνε ακόμα πιο ψηλά. Γιατί ο κόσμος κάνει τους παίκτες να αισθάνονται πιο δυνατοί, κι αυτοί από το όνειρο του κόσμου θα συμπαρασυρθούν ! Το έχει ανάγκη η ομάδα. Την έχει ανάγκη η ομάδα αυτή την συμπαράσταση, αυτή την ζεστασιά!

Την έχει ανάγκη για να ξεπεράσει ακόμα μια δυσκολία, γιατί εύκολες αναμετρήσεις δεν υπάρχουν , ούτε οι νίκες καταγράφονται στις ασκήσεις επί χάρτου, αλλά στο πραγματικό πεδίο αναμετρήσεων που είναι ο αγωνιστικός χώρος, την έχει ανάγκη αυτή την συμμετοχή ενόψει ενός ντέρμπι που ακολουθεί , ενός ντέρμπι που πάντα αποτελεί κριτήριο!

Θα το γράψω όσο πιο απλά γίνεται! Δεν έχει πέρα από τον κόσμο κάποιον η ομάδα να πιαστεί. Δεν είχε ποτέ της. Ακόμα και η διοίκηση από τον παλμό του κόσμου θα αντλήσει δυνάμεις!

Δεν είχε ποτέ του ο Άρης από κάποιον άλλον να πιαστεί εκτός από τον λαό του!

Γι’ αυτό και αποτελεί μοναδικό φαινόμενο για την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα, παρά μόνο αν αναζητήσουμε ανάλογες περιπτώσεις στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Αγγλία, που να μην έχει κερδίσει εδώ και χρόνια τίτλους και εν τούτοις όχι μόνο να διατηρεί την δυναμική της στην κερκίδα αλλά και να την πολλαπλασιάζει χρόνο με τον χρόνο.

Δεν είχε και δν έχει ο Άρης ανθρώπους του στους φορείς , στους θεσμούς , στα μέσα και στα έξω! Μόνο τον κόσμο στην κερκίδα είχε πάντα και σε αυτόν θα στηρίζεται και θα χρωστά!

Η διοίκηση στην προσπάθεια της να προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο προχώρησε στην αξιέπαινη πρωτοβουλία της μείωσης κατά 30% των εισιτηρίων στην αναμέτρηση με τα Γιάννενα και μείωση 20% όλων των προϊόντων στην μπουτίκ.

Ο κόσμος οφείλει να ανταποκριθεί σε αυτή την κίνηση άμεσα! Γιατί και η διοίκηση έχει ανάγκη από την συμπαράσταση του κόσμου στον αγώνα που δίνει να κρατήσει την ομάδα όρθια.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα της διοίκησης είναι τρόπον τινά το ευχαριστώ του κόσμου στην διοίκηση που πολεμά με νύχια και με δόντια όλους αυτούς που θέλουν να δουν ξανά τον Άρη να μικραίνει!

Το ευχαριστώ για την ανάληψη από μεριάς διοίκησης όλων των αμαρτιών , όλων των χρεών των περασμένων αμαρτωλών διοικήσεων, που δεν έχουν σταματημό, χωρίς ποτέ της να προβεί σε εκπτώσεις όσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας.

Ένα ευχαριστώ τουλάχιστον από μεριάς κόσμου της αξίζει. Κι αυτό το ευχαριστώ βρίσκεται στα εκδοτήρια.

Αυτό το Σάββατο πρωταγωνιστής να είναι ο κόσμος! Αυτό το Σάββατο ο οργανισμός Άρης να γίνει ΕΝΑ. Τώρα που για τον Άρη το πρωτάθλημα αρχίζει!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!