Τα τρανταχτά λάθη του Βερίσιμο στην Πορτογαλία και οι «ελληνικές» του διαιτησίες (vids)

Newsroom
Τα τρανταχτά λάθη του Βερίσιμο στην Πορτογαλία και οι «ελληνικές» του διαιτησίες (vids)

bet365

Ο Φάμπιο Βερίσιμο, ο οποίος στην πατρίδα του δεν θεωρείται υψηλού επιπέδου ρέφερι, έχει απασχολήσει στο παρελθόν με τις διαιτητικές του αποφάσεις.

Την τρέχουσα σεζόν στην Ευρώπη ο Βερίσιμο διεύθυνε για τα προκριματικά του Europa League Ρίγα-Σέλτικ 0-1 και για τους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης Ερυθρός Αστέρας-Λίμπερετς 5-1, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Γιουνγκ Μπόις 0-1, Σέλτικ-Λιλ 3-2. Επίσης, για το Nations League διαιτήτευσε: Ουαλία-Βουλγαρία 1-0, Αγγλία-Ισλανδία 4-0.

Για το πρωτάθλημα Πορτογαλίας, μέχρι τώρα, σφύριξε έξι ματς, δείχνοντας 37 κίτρινες και μία κόκκινη. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο Βερίσιμο είναι πέμπτος σε κίτρινες κάρτες και δεύτερος σε αποβολές.

Ο 38χρονος ρέφερι είναι διεθνής από το 2015 και ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA, ωστόσο στο παρελθόν έχει απασχολεί για τις διαιτητικές του αποφάσεις στο ματς της Μποαβίστα με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Συγκεκριμένα είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων όταν στην παρακάτω φάση σφύριξε φάουλ και μάλιστα έδειξε κίτρινη κάρτα στον παίκτη της Σπόρτινγκ, με αποτέλεσμα να χάσει το ντέρμπι της ομάδας του με την Μπενφίκα, την επόμενη αγωνιστική. Μετά από από αυτό ο Βερίσιμο κλήθηκε στα δικαστήρια από το πειθαρχικό όργανο της Πορτογαλίας και παραδέχθηκε το λάθος του.

Ο «άρχων» του συγκεκριμένου αγώνα είχε πρωταγωνιστήσει ξανά σε ένα αστείο περιστατικό στο παιχνίδι της Άβες με την Μποαβίστα, τρία χρόνια πριν. Τότε, οι γηπεδούχοι είχαν πετύχει το 3-0 με τον Βίτορ Γκόμες, όμως η φάση έπρεπε να ελεγχθεί για οφσάιντ. Στην μοναδική λήψη που υπήρχε από την πλαϊνή κάμερα, το πλάνο καλύφθηκε από μία… σημαία που κυμάτιζε ένας οπαδός της Άβες. Ο 38χρονος ρέφερι, έπειτα από αρκετή ώρα συζήτησης με το VAR και την χρήση των άλλων καμερών, μέτρησε τελικά το γκολ.

Επίσης, ο Βερίσιμο είχε διευθύνει την αναμέτρηση του Βόλου με τον Ολυμπιακό (1-2) τον περασμένο Μάρτιο, στο Πανθεσσαλικό. Τότε, οι γηπεδούχοι είχαν έντονα παράπονα από τη διαιτησία του, τα οποία και είχαν εκφράσει μέσω ανακοίνωσης. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Μαγνησίας υποστήριζε πως ο Πορτογάλος διαιτητής διαμόρφωσε το αποτέλεσμα με τις αποφάσεις του, ενώ τόνιζε πως ένας Έλληνας διαιτητής δεν θα μπορούσε να τα είχε πάει χειρότερα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα