Ολυμπιακός και ΑΕΚ κερδίζουν με εννιά γκολ διαφορά στα α΄ ημίχρονα τους! Αλλά στο β’….

Ολυμπιακός και ΑΕΚ κερδίζουν με εννιά γκολ διαφορά στα α΄ ημίχρονα τους! Αλλά στο β’….

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος συνεχίζει να καταγράφει στο blog του στο Gazzetta δεδομένα ενόψει του ντέρμπι των δύο πρωτοπόρων της βαθμολογίας.

Συνεχίζοντας την ανάλυση του παιχνιδιού του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ ενόψει του μεταξύ τους κυριακάτικου ντέρμπι, μπορούμε…εύκολα να σταθούμε σε ένα σημείο, που χαρακτηρίζει και τους δύο πρωτοπόρους της βαθμολογίας, με την απόσταση των τριών βαθμών να τους χωρίζει. Οι δυο ομάδες έχουν ξεκάθαρα καλό τους ημίχρονο το α΄! Σε βαθμό που να μοιάζουν να λειτουργούν με…καρμπόν!

Στα α΄ ημίχρονα τους λοιπόν στο πρωτάθλημα έχουν…

Ο Ολυμπιακός συγκομιδή 21 βαθμών, τη μεγαλύτερη από κάθε άλλη ομάδα, με έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες, διαφορά τερμάτων +9 (10-1) και αποτελέσματα ειδικά εκτός έδρας (καθότι θα παίξει στο ΟΑΚΑ) τρεις νίκες και μία ισοπαλία με γκολ 6-1…

Η ΑΕΚ συγκομιδή 20 βαθμών, με έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, διαφορά τερμάτων επίσης +9 (11-2) και αποτελέσματα ειδικά εντός έδρας (καθότι θα είναι γηπεδούχος) τρεις νίκες και μία ισοπαλία με γκολ 4-0…

Εάν τέλειωναν δηλαδή οι αγώνες στο ημίχρονο, τώρα η βαθμολογία θα ήταν έτσι!

Για να καταλάβουμε καλύτερα: η διαφορά γκολ της ΑΕΚ στο β΄ημίχρονο είναι 9-8, δηλαδή από +9 μόλις +1 και του Ολυμπιακού είναι 5-4, δηλαδή επίσης από +9 μόλις +1!

Στην ΑΕΚ το β΄ ημίχρονο κόστισε κυρίως στο παιχνίδι της με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, αφού πήγε στην ανάπαυλα προηγούμενη με 2-0 και το ματς τέλειωσε 3-3, ενώ γλίτωσε για ένα κλικ κι από ριπλέι απώλειας δύο βαθμών στο 2-1 με τον Άρη, προηγούμενη επίσης με 2-0 στο ημίχρονο, με τον Άρη στο τέλος να μειώνει το σκορ και να πλησιάζει μία ανάσα από την ισοφάριση. Αντίθετα, δεν απέφυγε στην Ευρώπη την ήττα 1-2 στο β΄ ημίχρονο από τη Βέλεζ, κάτι που της κόστισε τον αποκλεισμό από το Κόνφερενς Λιγκ, έστω μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι, καθώς στο γήπεδο της κέρδισε 1-0 εντός έδρας με γκολ στις καθυστερήσεις.

Να προσέξουμε ότι η ΑΕΚ σκοράρει με μεγάλη ευκολία στα πρώτα λεπτά των περισσότερων αγώνων της: με τον Ιωνικό άνοιξε το σκορ στο 7’, στη Ριζούπολη και στο Αγρίνιο στο 13’, στην Κρήτη στο 15’, με τον Άρη στο 15’! Και με τη Βέλεζ το καλοκαίρι είχε ανοίξει το σκορ στο 12’. Ακόμη και με τον Ατρόμητο στο 24’…

Στον Ολυμπιακό, τουλάχιστον ακόμη, δεν έχει κοστίσει σε επίπεδο πρωταθλήματος η διαφορά απόδοσης του στα β΄ ημίχρονα σε σχέση με τα α΄, καθώς οι μόνες του απώλειες είναι οι λευκές ισοπαλίες με Ατρόμητο και ΠΑΟ. Επανειλημμένως, όμως, ζορίστηκε καθώς αφενός μεν του μείωσαν το σκορ, ενώ έχαναν 0-2 στην ανάπαυλα, τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και η Λαμία με γκολ μετά το 80ο και μετά το 70ο λεπτό αντίστοιχα, αφετέρου δε τον ισοφάρισαν τόσο ο Παναιτωλικός, όσο και ο ΠΑΣ, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να τρέχει και να μην φτάνει για να πετύχει το νικητήριο γκολ στο 70’ στο Αγρίνιο και στο 84’.

Ανσαριφάρτ

Του κόστισαν, ωστόσο, για τα καλά του Ολυμπιακού τα άσχημα β΄ ημίχρονα του στην Ευρώπη, εκεί που τα πράγματα είναι πιο δύσκολα: έτσι αποκλείστηκε από τη Λούντογκορετς στο Τσάμπιονς Λιγκ (έφερε 2-2, ενώ την κέρδιζε 1-0 κι έτσι πήγε στα πέναλτι κι έχασε) κι έτσι έχασε μέσα στο Καραϊσκάκη από την Άιντραχτ τη μάχη για την πρώτη θέση στον όμιλο (έχασε 1-2 με το γκολ στο 91’, μετά από 1-1 στο ημίχρονο).

Κοινώς, τους δύο μεγαλύτερους στόχους του στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός τους έχασε φέτος στα β΄ ημίχρονα του…Το μοναδικό, στην κυριολεξία, παιχνίδι, που ο Ολυμπιακός πήρε σε β΄ ημίχρονο ήταν το 2-1 με την Άντβερπ (με 0-0 στα πρώτα 45 λεπτά) και με γκολ τελικά στο 87’, την στιγμή που οι Βέλγοι στα αμέσως προηγούμενα λεπτά είχαν χάσει τρεις ευκαιρίες να κάνουν αυτοί το 1-2… Άλλωστε, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο α΄ημίχρονο είχε διαφορά τερμάτων +4 (8-4) και στο β΄ ημίχρονο η διαφορά έγινε +2 (9-7).

Προς ακόμη μεγαλύτερη κατανόηση του προβλήματος: ο Ολυμπιακός στα β΄ ημίχρονα των φετινών αγώνων του σε Ευρώπη και πρωτάθλημα έχει φάει 11 γκολ, ενώ στα α΄ ημίχρονα του έχει φάει πέντε, ούτε τα μισά…

Να επισημάνουμε και την άλλη ομοιότητα των δύο αντιπάλων της Κυριακής: και ο Ολυμπιακός, όπως και η ΑΕΚ, σκοράρει με μεγάλη ευκολία στα πρώτα λεπτά των αγώνων του! Άνοιξε το σκορ στο 6’ στην Κωνσταντινούπολη, στο 7’ στην Τρίπολη, στο 8’ με τον Απόλλωνα, στο 12’ με την Άιντραχτ, στο 12’ στη Λαμία, στο 13’ στο Αγρίνιο, στο 15’ με τη Νέφτσι, στο 17’ με τον Ιωνικό. Ακόμη και με τον ΠΑΟΚ στο 22’…

Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι και οι δύο ομάδες θα κάνουν τα πάντα για να ανοίξουν το σκορ στα πρώτα λεπτά, καθώς πολύ απλά το «έχουν». Με την ΑΕΚ να έχει και το πλεονέκτημα της έδρας, την ορμή του κόσμου κλπ, αλλά και τον Ολυμπιακό το αβαντάζ της εμπειρίας.

Άσχετο: Τι ήθελαν στον ΠΑΟΚ και δεν συμφωνούσαν στην μετάθεση για αργότερα του αγώνα τους στο Περιστέρι, όπως είχε ζητήσει ο Ατρόμητος λόγω της απουσίας ολόκληρου του τεχνικού τιμ λόγω κορονοϊού; Τώρα στον πάγκο του Ατρόμητου θα είναι ο Κορακάκης, προπονητής του Περιστερίου σε εκείνο το φοβερό ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-4 στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ προηγούμενο 3-1 έως το 70ο λεπτό και το Περιστέρι να το γυρίζει με τρία γκολ στο τέλος!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.