Η επένδυση των 300.000 ευρώ και το χαλί του «Κλ. Βικελίδης»

Η επένδυση των 300.000 ευρώ και το χαλί του «Κλ. Βικελίδης»

Η επένδυση των 300.000 ευρώ και το χαλί του «Κλ. Βικελίδης»

bet365

Ένα καινούργιο χαλί στρώθηκε και είναι αυτό του «Κλ. Βικελίδης» καθώς σε μια επένδυση η οποία ξεπερνά τα 300.000 ευρώ ολοκληρώθηκε η διαδικασία νέας σποράς και αναζωογόνησης του χλοοτάπητα του γηπέδου.

Δεδομένου του ότι ο χλοοτάπητας αποτελεί ένα από τα κυρίως αντιπροσωπευτικά στοιχεία ενός σύγχρονου γηπέδου, οι σχετικές επενδύσεις της ΠΑΕ Άρης άρχισαν από πέρυσι, φέτος κορυφώθηκαν έως και την αγορά ειδικών μηχανημάτων συντήρησης, πράγμα μάλλον σπάνιο για την πλειοψηφία των ομάδων της Superleague. Μάλιστα τα έργα αναζωογόνησης του χλοοτάπητα συνέπεσαν με μια καταστροφή, αυτή που συντελέστηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου στο Νέο Ρύσιο, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, η οποία υποχρέωσε σε νέα έξοδα (εκτός προγράμματος) πέραν αυτών που ήδη έγιναν για την αποκατάσταση των ζημιών.
Φέτος, το «Κλ. Βικελίδης» έκλεισε μετά τον εντός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό και το σχέδιο αναζωογόνησης του χλοοτάπητα περιλάμβανε τρία στάδια, έπειτα από τη σπορά νέου χόρτου η οποία ολοκληρώθηκε στις 29 Οκτωβρίου.

Με την πολύ σημαντική «λεπτομέρεια» της αγοράς ειδικών μηχανημάτων από την ΠΑΕ Άρης η οποία βέβαια επιτάχυνε όλες τις σχετικές διαδικασίες, αλλά οδήγησε σε μια επένδυση της τάξεως των 300.000 ευρώ. Αποφασίστηκε όμως ότι αυτή ήταν απαραίτητη ως ένδειξη σεβασμού στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών αλλά και για τις ανάγκες εκσυγχρονισμού του γηπέδου.

Μηχάνημα Άρη

Μετά την ολοκλήρωση της σποράς, ο χλοοτάπητας καλύφθηκε από ειδικό πανί και στόχος ήταν η μεγιστοποίηση της φυτρωτικότητας με σκοπό την ταχύτερη ανάπτυξη του καθώς δημιουργούνται οι κατάλληλες θερμομετρικές συνθήκες προς αυτόν τον σκοπό. Μέσα από την ίδια διαδικασία και χαμηλώνοντας το ύψος του ειδικού πανιού εξασφαλίζεται η μέγιστη πυκνότητα του χρόνου που αποτελεί τον δεύτερο σκοπό και πλέον οι διαδικασίες βρίσκονται στο τρίτο και τελευταίο στάδιο καθώς από χθες (15/11) κουρεύεται το χόρτο με ειδικό μηχάνημα το οποίο αγόρασε η ΠΑΕ Άρης από αγγλική εταιρία με εξειδίκευση στη συντήρηση χλοοτάπητα.

Οι τρεις φάσεις των εργασιών και το υβριδικό σύστημα ενδυνάμωσης

Καταρχήν είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι κάθε ενέργεια της ΠΑΕ Άρης για τη βελτίωση του χλοοτάπητα εντάσσεται στο πρωτόκολλο της UEFA και πιο συγκεκριμένα είναι τα αυστηρά πρότυπα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας που αφορούν τις γηπεδικές συνθήκες. Στην πρώτη φάση των εργασιών στο «Κλ. Βικελίδης» τοποθετήθηκε υβριδικό σύστημα ενδυνάμωσης της αμμώδους ριζόσφαιρας καθώς έτσι εξασφαλίζεται μια σταθερή και ανθεκτική επιφάνεια για το σύνολο της αγωνιστικής περιόδου. Ακολουθεί η αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού ανακατασκευής και συντήρησης του αγωνιστικού χώρου με την ταυτόχρονη δημιουργία εσωτερικής ομάδας πρασίνου και σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία Διασφάλισης Ποιότητας του χλοοτάπητα σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα της UEFA.

Χαριλάου

Για να το κάνουμε πιο απλό, στον εξοπλισμό που αγόρασε η ΠΑΕ Άρης ήταν και δύο φωτιστικά σώματα υποβοήθησης τα οποία συμβάλλουν στη συντομότερη δυνατή ανάπτυξη του χλοοτάπητα, παράγοντας τη μέγιστη ισχύ. Στην 3η φάση προστέθηκαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της συντήρησης του χλοοτάπητα, δόθηκε έμφαση στις ορθές πρακτικές και μειώθηκε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των εργασιών συντήρησης.

Μάλιστα, για πρώτη φορά, σε ελληνικό γήπεδο θα τοποθετηθεί σύστημα παρακολούθησης των μικροκλιματικών χαρακτηριστικών τα οποία θα αποτυπώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και φυσικά θα δημιουργούν μια ξεκάθαρη εικόνα για τη διαχείριση του χλοοτάπητα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα