Οι διαφορές του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ μετά από 9 αγώνες πρωταθλήματος

Οι διαφορές του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ μετά από 9 αγώνες πρωταθλήματος

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta διαφορές και ομοιότητες του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ με βάση τη μέχρι στιγμής εικόνα τους στο πρωτάθλημα.

Μετά από εννιά αγωνιστικές πρωταθλήματος, μπορούμε να συγκρίνουμε τον Ολυμπιακό με την ΑΕΚ; Για τις διαφορές, τις ομοιότητες κλπ, κλπ, ενόψει βεβαίως του μεταξύ τους αγώνα την Κυριακή στο ΟΑΚΑ;

Κατ΄αρχάς, υπάρχει η βαθμολογική διαφορά των τριών πόντων υπέρ του Ολυμπιακού, που από τη μία έχει έναν αγώνα παραπάνω εντός έδρας (πέντε έναντι τεσσάρων της ΑΕΚ), από την άλλη έχει παίξει ήδη δύο ντέρμπι (στο Καραϊσκάκη πάντως και τα δύο, ισοπαλία με ΠΑΟ και νίκη με ΠΑΟΚ), έναντι ενός της ΑΕΚ (την ήττα της στην Τούμπα).

Από τη μία ο Ολυμπιακός έχει διπλά και στα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια του, από την άλλη η ΑΕΚ έχει νίκες και στα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια της (!), με κύριο χαρακτηριστικό και των δύο ότι σε αυτά τα παιχνίδια τους έχουν μικρό παθητικό-οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δεχθεί τρία γκολ κι οι «κιτρινόμαυροι» μόλις ένα!

Η πιο μεγάλη διαφορά φαίνεται να αποτυπώνεται στη διαφορά τερμάτων τους, με την ΑΕΚ να έχει βάλει πέντε παραπάνω (20 έναντι 15) και τον Ολυμπιακό να έχει δεχθεί πέντε λιγότερα (πέντε έναντι 10)!

Άρα, η πρώτη σημαντική διαφορά είναι ότι ο Στάνκοβιτς, παρά τις αρκετά πειστικές γενικά εμφανίσεις του έχει διπλάσιο παθητικό από τον Βατσλίκ! Κυρίως πάντως λόγω των αγώνων μακριά από το ΟΑΚΑ, όπου έχει φάει τρία γκολ από τον ΟΦΗ, δύο από τον ΠΑΟΚ κι άλλα δύο από τον Απόλλωνα. Με τον Βατσλίκ, αντιθέτως, να μην έχει φάει σε κανένα αγώνα πάνω από ένα γκολ.

Από εκεί και πέρα, για να συνεχίσουμε σε ατομικό επίπεδο, διαπιστώνουμε…

Οι πιο βασικοί φορ Τικίνιο κι ο Αραούχο έχουν σκοράρει από τέσσερα γκολ.

Οι φορ που έπονται, ο Ελ Αραμπί κι ο Ανσαριφάρντ από δύο γκολ.

Οι πιο βασικοί εξτρέμ, ο Τσούμπερ έχει πέντε γκολ κι ο Μασούρας τρία.

Από τους άλλους εξτρέμ, ο Βρουσάι έχει ένα γκολ κι ο Άμραμπατ ένα

Αλλά οι παίκτες πίσω από τον φορ, ο Αγκιμπού έχει τρία κι ο Μάνταλος ένα.

Από τους κεντρικούς χαφ, ο Μπουχαλάκης έχει ένα γκολ κι ο Λε Ταλέκ επίσης ένα.

Από τους στόπερ, ο Σισέ έχει ένα γκολ κι ο Μήτογλου άλλο ένα.

Βρουσάι

Βλέπουμε, μέχρι εδώ, μία ισορροπία, που όταν πήγε να…χαλάσει από τα +2 γκολ του Τσούμπερ από το Μασούρα, αμέσως…αποκαταστάθηκε από τα +2 γκολ του Αγκιμπού έναντι του Μάνταλου.

Διαφορά υπάρχει από εδώ και κάτω. Διότι…

Ένας εξτρέμ της ΑΕΚ, ο Λιβάι Γκαρσία, έχει δύο γκολ, έναντι…κανενός των Ονιεκουρού, Ροντρίγκες, Λόπες…

Ένας στόπερ της ΑΕΚ, ο Βράνιες, έχει επίσης δύο γκολ, έναντι…κανενός των Παπασταθόπουλου, Μπα, Αβραάμ…

Κι ένας ακραίος μπακ της ΑΕΚ, ο Χατζισαφί, έχει ένα γκολ, έναντι κανενός των Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Ανδρούτσου, Καρμπόβνικ…

Αφού λοιπόν παρατηρήσουμε επιπλέον την ένδοια στο σκοράρισμα των περισσότερων κεντρικών μέσων των δύο ομάδων (μηδέν γκολ οι Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Σιμόες, Σιμάνσκι), να κάνουμε την τελική διαπίστωση ότι οι πιο μεγάλες διαφορές τους είναι από την πίσω γραμμή, με τους γκολκίπερ να έχουν σοβαρή απόσταση στο παθητικό τους, αλλά τους αμυντικούς της ΑΕΚ να είναι πιο επικίνδυνοι στο σκοράρισμα, όπως είναι και οι εξτρέμ της πιο κοντά στο γκολ. Ο δε Ολυμπιακός μοιάζει να έχει «κρυφό» όπλο τον Αγκιμπού.

Αυτά, ως μία πρώτη προσέγγιση στο ντέρμπι…

Άσχετο: Μετά από μία αρκετά μακρά περίοδο προσαρμογής στο ολλανδικό πρωτάθλημα, ο Γιάννης Μασούρας φαίνεται να «πατάει» πια καλύτερα στην Σπάρτα του Ρότερνταμ. Έχει παίξει και στα τρία τελευταία παιχνίδια της ομάδας στην οποία τον έχει δανείσει ο Ολυμπιακός, χωρίς να γίνει αλλαγή ούτε λεπτό, είτε στο Κύπελλο, είτε στο πρωτάθλημα.

Εξίσου, ίσως σημαντικό: μετά το πρώτο ματς, στο Κύπελλο, στο οποίο χρησιμοποιήθηκε ως εξτρέμ, που σίγουρα δεν είναι η καλύτερη του θέση, στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος έπαιξε δεξί μπακ και δη σε άμυνα τεσσάρων. Όχι όπως πέρυσι στην Πολωνία, που έπαιζε όλη την πλευρά, με άμυνα τριών στην Γκόρνικ Ζάμπρζε. Στους δύο αγώνες του πρωταθλήματος έβγαλε μία αρκετά καλή αμυντική συμπεριφορά, αλλά στις προωθήσεις του δεν είχε καλές πάσες, σέντρες κλπ.

Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να παίζει βασικός και να βελτιώνεται ο Μασούρας, γιατί στα 25,5 χρόνια του πλέον πρέπει να κάνει το κάτι παραπάνω, είτε για να ενισχύσει το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Ολυμπιακό ως υπολογίσιμος αμυντικός, είτε για να κάνει μία καλή μεταγραφή στο εξωτερικό και να κάνει κι ο Ολυμπιακός μία απόσβεση της μεταγραφής του από τη Λάρισα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.