Το πλασματικό +3 του Ολυμπιακού στην κορυφή και οι Πολωνοί διαιτητές που μας στέλνει η UEFA

Το πλασματικό +3 του Ολυμπιακού στην κορυφή και οι Πολωνοί διαιτητές που μας στέλνει η UEFA

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος τα βάζει κάτω στο blog του στο Gazzetta και εξηγεί πώς θα έπρεπε να είναι η βαθμολογία του πρωταθλήματος με βάση τι άξιζε να είχε πάρει κάθε ομάδα.

Σκέφθηκα να κάνω ένα απολογισμό της μάχης σε επίπεδο κορυφής, με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου του πρωταθλήματος. Βάζοντας κάτω όλα τα δεδομένα, τόσο αγωνιστικά, όσο και διαιτητικά. Και προσπαθώντας να βρω τι άξιζε κάθε ομάδα να πάρει σε σχέση με αυτό που έχει πάρει.

Πού κατέληξα; Ότι είναι πλασματική η διαφορά που έχει ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή, το +3 από τη δεύτερη ΑΕΚ και το +4 από τον τρίτο ΠΑΟΚ.

Να εξηγήσω-αναλύσω:

Ο Ολυμπιακός έχει 23 βαθμούς-θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχε 25. Άξιζε να κερδίσει τα δύο παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη, με τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό, στα οποία έφερε ισοπαλίες (0-0). Οι τελικές και στα δύο αυτά παιχνίδια ήταν 18 υπέρ του και 4 εις βάρος του (!), ενώ μπορούσε εύκολα να του δοθεί από ένα πέναλτι και στα δύο! Θα έπρεπε λοιπόν ο Ολυμπιακός να είχε τέσσερις πόντους παραπάνω, αλλά και δύο λιγότερους, από το νικηφόρο παιχνίδι του 2-1 στη Λαμία, με την τοπική ομάδα να είχε τη δυνατότητα να πάρει ισοπαλία. Άρα, συν 4, μείον 2, ίσον 2 βαθμοί παραπάνω για τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ έχει 20 βαθμούς-θεωρώ ότι είναι οι βαθμοί που έπρεπε να έχει. Για την ακρίβεια, άξιζε βάσει απόδοσης να κερδίσει στις δύο εκτός έδρας ισοπαλίες της με τον ΟΦΗ (3-3) και τον Απόλλωνα (2-2), αλλά δεν άξιζε να κερδίσει τα δύο εντός έδρας παιχνίδια της με τον Ατρόμητο (3-0, με το σκορ 1-0 έως το 78’) και τον Άρη (2-1), τα οποία κέρδισε από σοβαρά διαιτητικά λάθη, που εντοπίστηκαν ευθέως κι από τον ίδιο τον Κλάτενμπεργκ, κάτι πολύ σπάνιο για τον Άγγλο αρχιδιαιτητή, ο οποίος επιπλέον τιμώρησε με αποκλεισμό από τους επόμενους ορισμούς τρεις διαιτητές και VAR αυτών των δύο αγώνων.

Ο ΠΑΟΚ έχει 19 βαθμούς-θεωρώ ότι έπρεπε να είχε ένα βαθμό παραπάνω. Άξιζε τρεις βαθμούς παραπάνω από τα παιχνίδια του στην Τούμπα με το Βόλο (4-4) και τον ΠΑΣ (0-1), υπό την έννοια ότι έπρεπε να κερδίσει το πρώτο και να μη χάσει το δεύτερο. Αλλά και κέρδισε τέσσερις βαθμούς εκτός έδρας, ενώ έπρεπε σύμφωνα με την απόδοση του να είχε δύο ισοπαλίες, τόσο στην Τρίπολη (1-0), όσο και στο Αγρίνιο (2-1). Είναι απίστευτη η ικανότητα του να κερδίζει πέναλτι, και μέσα από αυτή τη διαδικασία έκανε τα διπλά επί του Αστέρα κι επί του ΠΑΟ, αλλά και το εντός έδρας 4-1 επί του Απόλλωνα.

Ο Άρης έχει 17 βαθμούς (με τους έξι που του έχουν αφαιρεθεί)-θεωρώ ότι έπρεπε να είχε 18, ίσως και 19. Του άξιζε ένας βαθμός παραπάνω στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ (και διαιτητικά και βάσει απόδοσης) και μία νίκη στο Χαριλάου με τον ΟΦΗ η, τον Απόλλωνα, ενώ αν έφερε μία ισοπαλία με τον ΠΑΟ νομίζω ότι θα ήταν πιο δίκαιο. Και ίσως θα μπορούσε να είχε και 19 βαθμούς, με μία ισοπαλία στον Ιωνικό.

Εν κατακλείδι, στα δικά μου μάτια πιο δίκαιη θα ήταν μία βαθμολογία με τον Ολυμπιακό στους 25 βαθμούς, την ΑΕΚ στους 20, τον ΠΑΟΚ στους 19 και τον Άρη στους 18, ίσως 19. Τώρα, ως γνωστόν, η βαθμολογία λέει Ολυμπιακός 23, ΑΕΚ 20, ΠΑΟΚ 19, Άρης 17.

Άσχετο: Δεν αλλάζει και…τρόπους η UEFA. Όταν πρέπει να μπει ένα στοπ σε μία ελληνική ομάδα, στέλνει ένα Πολωνό διαιτητή και τελειώνει η ιστορία! Έτσι συνέβη και στο Ελλάδα-Ισπανία (0-1) με ένα πέναλτι που δόθηκε υπερβολικά εύκολα. Θέλετε τα αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων με Πολωνούς διαιτητές εδώ και χρόνια;

ΠΑΟΚ-Κοπεγχάγη 1-2, Γουλβς-Ολυμπιακός 1-0, Ελλάδα-Γεωργία 1-1, Μπάγερν-Ολυμπιακός 2-0, Φινλανδία-Ελλάδα 2-0, ΑΕΚ-Αούστρια 2-2, Έστερσουντ-ΠΑΟΚ 2-0, Ελλάδα-Βέλγιο 1-2, Ολυμπιακός-Μπέτις 0-0 (αποβολή Τσιμίκα), Ολυμπιακός-ΑΠΟΕΛ 0-1, AEK-Μολ Βιντεότον 1-1 (με αποβολές του Λόπες στο 80’ και του Λιβάγια στο 98’).

Οι Πολωνοί διαιτητές για κάποιο λόγο σφυρίζουν σαν ανθέλληνες τις ελληνικές ομάδες. Ειδικά ο Μαρτσίνιακ και ο Τζιλ, δίνουν την αίσθηση ότι το…ευχαριστιούνται κιόλας! Ίσως μία εξαίρεση είναι ο Στεφάνσκι και ο Ρακόφσκι. Αυτούς ενδεχομένως θα έπρεπε να τους ξαναδούμε, για να έχουμε καλύτερη εικόνα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.