Super League Interwetten: Λιγότερες απολύσεις προπονητών από την Premier League στα μέσα Νοεμβρίου!

Super League Interwetten: Λιγότερες απολύσεις προπονητών από την Premier League στα μέσα Νοεμβρίου!

bet365

Η πλειονότητα των ομάδων της Superleague πορεύεται με τον ίδιο προπονητή στο πρώτο τρίτο τη σεζόν, την ώρα που στην Premier League μία στις τέσσερις έχει ήδη προχωρήσει σε αλλαγή! Τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές λίγκες, από τη Γαλλία του... μηδέν (!), στην Τουρκία των εννέα.

Πέρασαν αισίως τρεις μήνες από την έναρξη των περισσότερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Διάστημα το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 1/3 και έχει καθορίσει εν πολλοίς τις ταχύτητες στις οποίες τρέχει η κάθε λίγκα, αναφορικά με τον τίτλο, τις ευρωπαϊκές θέσεις και τη μάχη της σωτηρίας. Και στα δικά μας μέρη, πέραν του αμφίρροπου στοιχείου και του ενδιαφέροντος που βρίσκεται στα υψηλότερα ίσως επίπεδα των τελευταίων χρόνων, υπάρχει ένας μονοψήφιος αριθμός που προκαλεί (ευχάριστες) εντυπώσεις.

Τρεις, μόλις τρεις ομάδες αποχαιρέτισαν τον προπονητή με τον οποίο ξεκίνησαν τη σεζόν, αριθμός που για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος είναι αισθητά χαμηλότερος σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές. Η ΑΕΚ πήρε «διαζύγιο» με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς και τον αντικατέστησε με τον Αργύρη Γιαννίκη, Ατρόμητος και Απόλλων Σμύρνης έδειξαν την πόρτα της εξόδου σε Άνχελ Λόπεθ - Γιάννη Πετράκη προσλαμβάνοντας τους Γιώργο Παράσχο - Τζιανλούκα Φέστα αντίστοιχα και... αυτό ήταν.

Τι συμβαίνει, όμως, την ίδια ώρα στα πρωταθλήματα του εξωτερικού; Πώς το 1/4 των ομάδων της Premier League έχει φτάσει αισίως στην αντικατάσταση προπονητή και πώς η Ligue 1 έχει σημειώσει ρεκόρ 10ετίας χωρίς το παραμικρό κενό από το αρχικό παζλ; Οι λόγοι ποικίλλουν, από υπερβολική... υπομονή

Premier League, τις διπλάσιες αλλαγές από τη Superleague!

Πέρυσι, σε ολόκληρη τη σεζόν απολύθηκαν μόλις τέσσερις προπονητές από ισάριθμες ομάδες. Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, μάλιστα (σε χρονιά που καθυστέρησε να αρχίσει λόγω κορονοϊού), καμία ομάδα δεν είχε αλλάξει τον τεχνικό της. Ήδη, όμως, μετά από τρεις μήνες στη φετινή περίοδο, τα κλαμπ της PL έχουν ξεπεράσει το όριο, με την Άστον Βίλα να γίνεται η τελευταία χρονικά που απομακρύνει τον προπονητή της (Ντιν Σμιθ) και τον Στίβεν Τζέραρντ να αναλαμβάνει τα ηνία της.

Είχαν προηγηθεί οι αποχωρήσεις των Σίσκο (Γουότφορντ, στη θέση του ο Κλαούντιο Ρανιέρι), Στιβ Μπρους (Νιούκαστλ), Νούνο (Τότεναμ, στη θέση του ο Αντόνιο Κόντε) και ο υπηρεσιακός Γκρέιαμ Τζόουνς που μεσολάβησε μεταξύ του Μπρους και του νεοφερμένου Έντι Χάου στις Καρακάξες. Συνολικά, λοιπόν, έξι αλλαγές προπονητών σε τρεις μήνες, αριθμός διπλάσιος από αυτόν του ελληνικού πρωταθλήματος!

ΟμάδαΈφυγεΑνέλαβε
ΓουότφορντΣίσκοΚλαούντιο Ρανιέρι
ΝιούκαστλΣτιβ ΜπρουςΓκρέιαμ Τζόουνς (υπηρεσιακός)
ΤότεναμΝούνοΑντόνιο Κόντε
ΝόριτςΝτάνιελ Φάρκε- (πιθανώς ο Φρανκ Λάμπαρντ)
ΝιούκαστλΣτιβ ΜπρουςΈντι Χάου
Άστον ΒίλαΝτιν ΣμιθΣτίβεν Τζέραρντ

Από κοντά Serie A και La Liga

Τη σκυτάλη από τις Top-5 λίγκες παίρνει η Serie A, με τέσσερις ομάδες ως τώρα να έχουν αντικαταστήσει τον προπονητή τους. Πιο πρόσφατη περίπτωση αυτή της Τζένοα, η οποία απέλυσε τον Ντάβιντε Μπαλαρντίνι και προσέλαβε έναν παλαίμαχο θρύλο του Calcio, τον Αντρέι Σεβτσένκο. Κάλιαρι, Σαλερνιτάνα, αλλά και η Βερόνα την οποία ανέλαβε ο άλλοτε τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ίγκορ Τούντορ, συμπληρώνουν το καρέ.

Την ίδια ώρα στην Ισπανία, η μεγάλη επιστροφή του Τσάβι στη Μπαρτσελόνα από το πόστο του πρώτου προπονητή σήμανε και την τέταρτη αλλαγή τεχνικού σε τρεις ομάδες της La Liga. Από τις πρώτες δύο, η μία αφορούσε τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ, ο οποιός απολύθηκε από τη Χετάφε μετά το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας της με έναν βαθμό σε οκτώ αγωνιστικές. Ο Χάβι Περέιρα αντί του Πάκο Λόπεθ στη Λεβάντε και ο υπηρεσιακός, Σέρτζι Μπαρτζουάν που ανέλαβε προσωρινά τη Μπάρτσα μετά την αποχώρηση του Ρόναλντ Κούμαν, είναι οι άλλες δύο περιπτώσεις.

Serie A

ΟμάδαΈφυγεΑνέλαβε
ΚάλιαριΛεονάρντο ΣέμπλιτσιΒάλτερ Ματσάρι
ΒερόναΕουσέμπι Ντι ΦραντσέσκοΊγκορ Τούντορ
ΣαλερνιτάναΦαμπρίτσιο ΚαστόριΣτέφανο Κολάντουονο
ΤζένοαΝτάβιντε ΜπαλαρντίνιΑντρέι Σεβτσένκο

La Liga

ΟμάδαΈφυγεΑνέλαβε
ΛεβάντεΠάκο ΛόπεθΧαβιέρ Περέιρα
ΧετάφεΜίτσελΚίκε Φλόρες
ΜπαρτσελόναΡόναλντ ΚούμανΣέρτζι Μπαρτζουάν (υπηρεσιακός)
ΜπαρτσελόναΣέρτζι ΜπαρτζουάνΤσάβι


Μοναδική ως τώρα ομάδα στη Bundesliga που άλλαξε προπονητή είναι η Βόλφσμπουργκ, απομακρύνοντας τον Μαρκ Φαν Μπόμελ μόλις μετά από τέσσερις μήνες. Απόφαση που ήταν μάλλον για καλό, καθώς υπό τις οδηγίες του διαδόχου του, Φλόριαν Κόχφελντ μετράει τρεις σερί νίκες σε Γερμανία και Champions League.

Ιστορικό μηδενικό στη Γαλλία, η μισή τουρκική Λίγκα έχει αλλάξει προπονητή!

Το απόλυτο κοντράστ εντοπίζεται μεταξύ γαλλικού και τουρκικού πρωταθλήματος. Από τη μία, στη Ligue 1 διατηρούν τη θέση τους οι προπονητές και των 20 ομάδων στα μέσα Νοεμβρίου (μετά από 13 αγωνιστικές), κάτι είχε να συμβεί από το 2011! Υπ' ατμόν τεχνικοί υπάρχουν, όπως ο Κλοντ Πιέλ στη Σεντ-Ετιέν, ωστόσο, ακόμη δεν έχει σημειωθεί η παραμικρή απόλυση/παραίτηση.

Κι από την άλλη, σχεδόν η μισή τουρκική Super Lig έχει αλλάξει coach! Συγκεκριμένα, εννέα από τις 20 ομάδες συνεχίζουν με διαφορετικό τεχνικό στην άκρη του πάγκου απ' ό,τι στην αρχή τη σεζόν και μάλιστα, η Κασίμπασα έχει κάνει διπλή αλλαγή. Βιτσέντζο Μοντέλα στην Αντάνα Ντέμιρσπορ και Εμρέ Μπελόζογλου στην Μπασάκσεχιρ από τα πιο διάσημα ονόματα που ανέλαβαν μεσούσης της περιόδου.

Μόνο ο ΑΠΟΕΛ από Κύπρο

Πιο σταθερά τα πράγματα κι από τη Superleague στην κυπριακή Α' Εθνική. Μετά από 9 αγωνιστικές, μόνο ο ΑΠΟΕΛ έχει αλλάξει προπονητή, αντικαθιστώντας τον Σάββα Πουρσαϊτίδη με τον Σοφρώνη Αυγουστή.

Το παράδειγμα της Ligue 1 ακολουθεί και η Eredivisie, δίχως αλλαγή προπονητή ως τώρα. Τρεις ομάδες από το Βέλγιο (Κότραϊκ, Σταντάρ, Μπέερσοτ), δύο από την Πορτογαλία (Μπελενένσες, Σάντα Κλάρα) είναι ο απολογισμός από μερικές ακόμη λίγκες του Top-10.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα