Παναθηναϊκός: Το... τρις εξαμαρτείν με το κάκιστο αμυντικό transition! (pics)

Παναθηναϊκός: Το... τρις εξαμαρτείν με το κάκιστο αμυντικό transition! (pics)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Το... τρις εξαμαρτείν με το κάκιστο αμυντικό transition! (pics)

bet365

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα στο αμυντικό transition και έχει δεχθεί τρία ίδια γκολ, τα οποία του έχουν κοστίσει πολύ ακριβά στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προβληματίζει με την βαθμολογική του συγκομιδή στις πρώτες εννιά αγωνιστικές, έχει μείνει αρκετά πίσω και παρά την βελτίωση στη δημιουργία, αντιμετωπίζει ανασταλτικά προβλήματα, τα οποία έχει πληρώσει ακριβά στις αναμετρήσεις όπου ηττήθηκε. Ένας τομέας στον οποίο υστερούν πολύ οι «πράσινοι» είναι αυτός του αμυντικού transition όταν χάνουν την μπάλα στο μεσαίο τρίτο του γηπέδου. H συμπεριφορά δηλαδή της ομάδας από φάση επίθεσης σε φάση άμυνας είναι προβληματική και αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τα τρία πανομοιότυπα γκολ που έχει δεχθεί το «τριφύλλι» και στα οποία θα αναφερθούμε σήμερα.

Σε αυτή την τριάδα των φάσεων ο Παναθηναϊκός είναι στην επίθεση είτε σε ροή παιχνιδιού είτε στατικά μετά από ελεύθερο, χάνει την μπάλα και δεν μπορεί να βρει απαντήσεις στην άμεση επίθεση του αντιπάλου και ενώ έχει αριθμητικό πλεονέκτημα στο ξεκίνημα τους ή έστω ισορροπία.

Τρία γκολ copy paste

Στο παιχνίδι με τον Άρη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Λάθος βολέ του Διούδη, χαμένη κατοχή στη μεσαία γραμμή, 2 vs2, ο Μπερτόγλιο περνάει τον Πούγγουρα και σε κενό τέρμα ο Καμαρά σκοράρει σαν σε προπόνηση. Ούτε σε πρώτη φάση αλλά ούτε και σε δεύτερη φάση ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να ανταπεξέλθει. Ένα γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

xxx

;

Συνεχίζουμε με το παιχνίδι της Τρίπολης. 6η αγωνιστική. Λάθος βολέ του Μπρινιόλι, ο Σίτο γίνεται κάτοχος της μπάλας στο κέντρο. Πηγαίνει προς τα αριστερά. Υπάρχει κατάσταση 1 εναντίον 3. Κοντά του είναι οι Αλεξανδρόπουλος, Σάντσες, Σάρλια. Κανείς εκ των τριών δεν πηγαίνει επιθετικά πάνω του, κανείς δεν πηγαίνει aggresive να του κλέψει την μπάλα ή να του κάνει έστω ένα φάουλ. O Ισπανός κάνει... πασαρέλα, βγάζει την σέντρα και ο Σονί πάλι σαν σε προπόνηση, όπως και ο Καμαρά, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ένα γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

aaa

χχχχ

Το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός έχει «πνίξει» στο πρώτο δεκάλεπτο τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν μπορεί να κρατήσει την μπάλα και έχει περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Ο Βιτάλ αντί να φύγει αριστερά να παίξει 1vs1 με τον Τέιλορ, κλείνει προς την πολυκοσμία του άξονα και χάνει την μπάλα. Ο Ζίβκοβιτς γίνεται κάτοχος στα δεξιά της άμυνας των «πρασίνων». Κοντά του είναι τέσσερις παίκτες του «τριφυλλιού«. Τέσσερις! Σαν τώρα έρχονται στο μυαλό μας οι φωνές του Γιοβάνοβιτς στην προετοιμασία του Χορστ για το επιθετικό μαρκάρισμα που θέλει από τους παίκτες του όταν χάνουν την μπάλα. Αυτό το κουαρτέτο των παικτών του Παναθηναϊκού(Κότσιρας, Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος, Βέλεθ) μαρκάρει με τα... μάτια, αφήνουν τον Σέρβο να φτάσει σε ιδανικό σημείο για σέντρα και ακόμη και ο Βέλεθ αντί του κλείσει το γύρισμα βρίσκεται σε έναν χώρο που δεν προσφέρει τίποτα και σε κανέναν. Όπως σε πρώτη φάση, έτσι και σε δεύτερη η ανασταλτική συμπεριφορά του συνόλου είναι κάκιστη. Ο Σάρλια χάνει τον Άκπομ και ενώ δεν είχε στα νώτα του άλλον αντίπαλο και ο Νιγηριανός φορ που είναι 1 στο «κουτί» εναντίον 4, σκοράρει όπως και οι προηγούμενοι. Σαν σε προπόνηση. Χωρίς καμία πίεση.

χχχ

αααα

Tactics telestrator: Wyscout

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα