Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-3: Πρώτη άλωση της Λεωφόρου με σφραγίδα Κούρτιτς!

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-3: Πρώτη άλωση της Λεωφόρου με σφραγίδα Κούρτιτς!

bet365

Σε συναρπαστικό ματς με πολλές ευκαιρίες από τους δύο αντιπάλους, ο ΠΑΟΚ κατέστη η πρώτη ομάδα που νικά εφέτος στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό (3-1), χάρη σε πέναλτι του Κούρτιτς στο 85' που καταλογίστηκε μέσω VAR και εκπληκτικό φάουλ του Σλοβένου στο 97'

Έτσι έπαιξαν

Με μοναχά μία αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ, παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Τον Σεμπάστιαν Παλάσιος αντί του Τάσου Χατζηγιοβάνη. Ο Μπρινιόλι υπερασπίστηκε την εστία του Τριφυλλιού. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Κότσιρας, στο αριστερό ο Χουάνκαρ και ο Βέλεθ με τον Σάρλια στο κέντρο των μετόπισθεν. Ρούμπεν και Αλεξανδρόπουλος οι δύο κεντρικοί μέσοι. Στο αριστερό φτερό της επίθεσης ο Βιτάλ, στο δεξί ο Παλάσιος, σε ελεύθερο ρόλο ο Καρλίτος και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου φρέσκαρε την ενδεκάδα του, μιας και την Πέμπτη ο δικέφαλος του βορρά είχε ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Κοπεγχάγη στη Τούμπα. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ. Αριστερός μπακ ο Βιερινία, δεξιός ο Τέιλορ και στόπερ οι Μιχαηλίδης, Βαρέλα. Κούρτιτς και Εσίτι οι κεντρικοί μέσοι. Αριστερό εξτρέμ ο Μούργκ, δεξί ο Ζίβκοβιτς, σε ελεύθερο ρόλο ο Μπίσεσβαρ και... φουνταριστός ο Άκπομ.

Ο Άκπομ... πάγωσε την Λεωφόρο, χωρίς απάντηση ο Παναθηναϊκός

Με τον... αέρα της κατάμεστης Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, πήρε τον έλεγχο της μπάλας και πατούσε καλύτερα, πιέζοντας ψηλά και βάζοντας δύσκολα στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, είναι μια ομάδα που θέλουν μια στιγμή για να τιμωρήσουν το παραμικρό λάθος. Ο Βιτάλ πουλούσε την μπάλα στην μεσαία γραμμή, ο Ζίβκοβιτς έκανε την ατομική ενέργεια από δεξιά και με τέλεια πάσα, έβγαλε τον Άκπομ στο 1vs1 με τον Βέλεθ. Ο Άγγλος είναι πολύ δυνατό κορμί, έβαλε... πλάτη τον Ισπανό στόπερ και εκτέλεσε τον Μπρινιόλι για το 1-0 του δικεφάλου του βορρά.

Το Τριφύλλι πίεσε, είχε ανά διαστήματα που έβαλε δύσκολα στην άμυνα του Πασχαλάκη αλλά του έλειψε σε πολύ μεγάλο βαθμό, αυτό που του λείπει σε μόνιμη βάση έξω από την περιοχή. Οι σωστές επιλογές, οι επαφές εκείνες που κάνουν την διαφορά. Μία μεγάλη στιγμή δημιούργησε ο Παναθηναϊκός χάρη στον κορυφαίο του παίκτη, Χουάνκαρ, ο οποίος έβγαλε την τέλεια σέντρα από αριστερά αλλά ο Παλάσιος αμαρκάριστος έκανε την χειρότερη δυνατή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ περίμενε τον Παναθηναϊκό, με καλή οργάνωση πίσω από την μπάλα και τρανζίσιον... φωτιά, έχοντας μια φοβερή διπλή στιγμή στο 27᾽ με τον Βέλεθ να βάζει δύο φορές το σώμα του μετά τις προσπάθειες του Μπίσεσβαρ στο ύψος του πέναλτι.

Ματσάρα και μεγάλο διπλό ο ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει, πήρε περισσότερο ρίσκα, ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο και Χατζηγιοβάνη και το Τριφύλλι απέκτησε μεγαλύτερη πνοή επιθετικά.

Στο 59᾽ έπειτα από κούρσα του Χουάνκαρ, ο Καρλίτος έστρωσε στον Μαουρίσιο και ο Βραζιλιάνος με... φωτοβολίδα έκανε το 1-1! To παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά, με τον ΠΑΟΚ να είναι αποτελεσματικός στους χώρους, να πατάει περιοχή αλλά να πέφτει πάνω στον Μπρινιόλι που απέκρουσε τις προσπάθειες των Άκπομ, Μουργκ και Ζίβκοβιτς. Ο Μαουρίσιο έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-1 στο 73' και το ντέρμπι κρίθηκε από το VAR. Σε γενικές γραμμές μετά το 1-1 ο ΠΑΟΚ έβγαλε μεγάλη αντίδραση, αντίδραση ομάδας που είναι πολύ καλά στο ψυχολογικό κομμάτι και σίγουρη για τον εαυτό της.

Ο Ντελ Θέρο Γκράντε υπέδειξε πέναλτι σε επαφή του Βιγιαφάνιες με τον Μιχαηλίδη και ο Κούρτιτς στο 85’ έκανε το 2-1, για να διαμορφώσει ο ίδιος το τελικό 3-1 στις καθυστερήσεις με τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ.

MAN OF THE MATCH: Γιάσμιν Κούρτιτς. Ο αμυντικός μέσος του ΠΑΟΚ έδειξε κρύο αίμα στην εκτέλεση του πέναλτι, το οποίο έβαλε μπροστά την ομάδα του στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Ο Σλοβένος άσος στις καθυστερήσεις με μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, διαμόρφωσε το τελικό 3-1 απόψε στην Λεωφόρο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Χουάνκαρ. Ο Ισπανός αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού ήταν λες και έπαιζε... μόνος του την άμυνα του ΠΑΟΚ, με πολλές και ουσιαστικές κούρσες από την πλευρά του. Σε μία από αυτές δημιουργήθηκε το γκολ της ισοφάρισης για τους πράσινους. Για τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε ο Εσίτι με την δουλειά που έκανε στην μεσαία γραμμή, στο πρώτο ημίχρονο ο Τέιλορ ενώ πολύ καλό ματς έκανε και ο Άκπομ που άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ματέους Βιτάλ και Σεμπάστιαν Παλάσιος. Τα δύο βαριά χαρτιά στους εξτρέμ του Παναθηναϊκού απογοήτευσαν με την απόδοσή τους και δεν προσέφεραν παρά ελάχιστα στο σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η ΓΚΑΦΑ: Πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης του Παναθηναϊκού με ένα φοβερό διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή αλλά σπατάλησε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο 1-1, όταν μόνος του από το ύψος της μικρής με το κεφάλι έστειλε την μπάλα άουτ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ντελ Θέρο Γκράντε έκανε μια υπέροχη διαιτησία στο πρώτο ημίχρονο όπου έδωσε ρυθμό στο ματς, χωρίς να σφυρίζει συνέχεια. Στο δεύτερο οι αποφάσεις για να σταματήσει το παιχνίδι έρχονταν πιο εύκολα. Η φάση που επί της ουσίας κρίνει το ματς στο 1-1 είναι η επαφή εντός περιοχής του Βιγιαφάνιες με τον Μιχαηλίδη. Ο Ισπανός πήγε στο on field review και έκρινε πως υπάρχει παράβαση του Αργεντινού μέσου.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Σε ένα ροκ παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ήταν πιο αποτελεσματικός, νίκησε 3-1 τον Παναθηναϊκό και κατάφερε να διατηρηθεί στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, σε αντίθεση με τους πράσινους που έχασαν κι άλλο έδαφος από κορυφή και τετράδα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Mπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (58’ Μαουρίσιο), Παλάσιος, Καρλίτος (78’ Μακέντα), Βιτάλ (58’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (66’ Βιγιαφάνιες).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (33’ Ροντρίγκο), Εσίτι (86’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μουργκ (70’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (86’ Σβιντέρσκι)

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα