Ολυμπιακός - Ιωνικός 1-0: Σε ρηχά νερά, αλλά μόνος πρώτος!

Ολυμπιακός - Ιωνικός 1-0: Σε ρηχά νερά, αλλά μόνος πρώτος!

bet365

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός αλλά είναι μόνος πρώτος κι αυτό μετράει. Οι «ερυθρόλευκοι», που υποχρεώθηκαν σε τρεις αναγκαστικές αλλαγές, πήραν το τρίποντο (1-0 τον Ιωνικό) με το γκολ του Μασούρα.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Ιωνικού για την 9η αγωνιστική της Super League Interwetten, χάρη σε γκολ του Μασούρα στο 17'. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πλέον στο +3 από την ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟΚ και παραμένουν η μοναδική ομάδα που δεν έχει ηττηθεί εφέτος. Τρεις αναγκαστικές αλλαγές έκανε ο Μαρτίνς. Τέταρτη διαδοχική νίκη για τον Ολυμπιακό, 15 ματς αήττητος από τις 18 Απριλίου στο πρωτάθλημα και 24 εντός έδρας από τον Ιούνιο του 2020.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1. Ο Βατσλίκ ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιός μπακ ο Λαλά, αριστερός ο Ρέαμπτσιουκ, ενώ οι Σισέ και Παπασταθόπουλος αγωνίστηκαν στο κέντρο της άμυνας. Εμβιλά και Κούντε ήταν οι αμυντικοί μέσοι. Στο «φτερά» ήταν οι Ροντρίγκες και Μασούρας, ενώ ο Αγκιμπού Καμαρά πήρε θέση πίσω από τον Τικίνιο.

Και ο Ιωνικός παρατάχθηκε με 4-2-3-1 από τον Δημήτρη Σπανό. Η άμυνα από δεξιά προς αριστερά συγκροτήθηκε από Μύγα, Βαφέα, Τσιγκρίνσκι και Βαλεριάνο. Ντάλσιο και Ρομαό ήταν οι ανασταλτικοί χαφ, Ματσούκας και Καμπράλ έπαιξαν στα «φτερά» και ο Άοσμαν πίσω από τον Τουράμ.

Μασούρας με τη δεύτερη

Η φοβερή μπαλιά του Αγκιμπού στην πλάτη του Βαφέα, δεν αξιοποιήθηκε από τον Μασούρα που είχε βγει σε θέση τετ α τετ με τον Χουτεσιώτη. Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού έκανε το κοντρόλ, πλάσαρε, αλλά ο άλλοτε «ερυθρόλευκος» κίπερ κατάφερε να αποκρούσει και να κρατήσει το μηδέν. Ο Ιωνικός απάντησε δύο λεπτά αργότερα στην καλύτερη ευκαιρία που δημιούργησε στο πρώτο 45λεπτο. Από φοβερή ενέργεια του Μύγα, η μπάλα έφτασε στον Ματσούκα, εκείνος την πέρασε στον Τουράμ, ο οποίος νικήθηκε σε θέση τετ α τετ από τον Βατσλίκ. Λίγο πριν από το συμπλήρωση του δεκαλέπτου ο Ροντρίγκες είχε περάσει αριστερά και το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή ήταν άστοχο. Δύο λεπτά μετά δέχτηκε κλωτσιά από τον πρώτο του ξάδερφο, Καμπράλ, με αποτέλεσμα ο εξτρέμ του Ιωνικού να δεχτεί κίτρινη. Ο Ολυμπιακός ανέβαζε ψηλά τους δύο μπακ του, Ρέαμπτσιουκ και Λαλά, τους οποίους επεδίωκαν να μαρκάρουν οι εξτρέμ των φιλοξενούμενων, Καμπράλ και Ματσούκας. Ό,τι δεν πέτυχε στην αρχή ο Μασούρας, το κατάφερε στο 17'. Ο Αγκιμπού πέρασε ωραία μπαλιά στον Ροντρίγκες, ο οποίος έκανε το γύρισμα από δεξιά και η μπάλα αφού κόντραρε, έφτασε στον Μασούρα. Αυτός πλάσαρε από κοντά και σκόραρε, ενώ και πάλι η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο (Μύγα). Ο Μασούρας κατέγραψε τελική και στο 22' (άστοχη γυριστή κεφαλιά), ενώ η δεύτερη άξια αναφοράς ευκαιρία του Ιωνικού έγινε στο 23', με το πλασέ του Καμπράλ που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Ροντρίγκες στα... κόκκινα

Ο Γκάρι Ροντρίγκες έπαιζε στα... κόκκινα. Έπαιρνε μπάλες διαρκώς και επεδίωκε να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα του Ιωνικού. Στο 29' έκανε εξαιρετική σέντρα στον Λαλά, που βρέθηκε σε θέση φορ, αλλά το πλασέ του Γάλλου κατέληξε στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη. Στο 32' θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα. Αντί να σπάσει τη μπάλα στους αμαρκάριστους Κούντε και Μασούρα, προτίμησε να τελειώσει μόνος τη φάση, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ των Νικαιωτών κατάφερε να αποκρούσει. Όλα τα λεφτά βέβαια σε αυτή τη φάση ήταν ο τρόπος με τον οποίο πέρασε τη μπάλα στον Γκάρι ο Τικίνιο. Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο ο Ολυμπιακός έχασε τον Κούντε με τραυματισμό από μαρκάρισμα του Βαλεριάνου (στο 41' μπήκε στη θέση του ο Μαντί).

Νοκ άουτ Σωκράτης - Γκάρι

O Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με δεύτερη αναγκαστική αλλαγή. Ο Παπασταθόπουλος ένιωσε ενοχλήσεις και στη θέση του μπήκε ο Αβραάμ. Ο Ροντρίγκες έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 στο 49', όταν ο Τικίνιο του πέρασε ξανά με πανέμορφο τρόπο τη μπάλα, αλλά το σουτ του εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χουτεσιώτη. Στο 61' ο MVP των γηπεδούχων τέθηκε νοκ άουτ και γινόταν η τρίτη αναγκαστική αλλαγή. Μετά από μονομαχία με τον Βαλεριάνο, ο Γκάρι ένιωσε ενοχλήσεις και στο 63' αντικαταστάθηκε από τον Ονιεκούρου.

Τρίλεπτη... καταιγίδα

Ο Ιωνικός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ με τους τραυματισμούς του Ολυμπιακού και απείλησε στο 63' με τον Τουράμ και στο 67' με τον Καμπράλ, ενώ στο μεσοδιάστημα (74') αρπάχτηκαν οι Αγκιμπού - Ρομαό, με αποτέλεσμα αμφότεροι να «κιτρινιστούν». Ο Ολυμπιακός είχε τελική στο 52' (άστοχη κεφαλιά του Μαντί) και χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά για να απειλήσει ξανά, με το άστοχο σουτ του Ονιεκούρου. Η επόμενη ευκαιρία ήταν μεγάλη. Ο Αγκιμπού στο 74' πέταξε στον Ονιεκούρου, αυτός μπήκε στην περιοχή, άδειασε τον Μύγα, έδωσε στον Ανδρούτσο, η μπάλα από κόντρα έφτασε στον Αραμπί, το κοντινό σουτ του οποίου απέκρουσε ο Χουτεσιώτης. Στο επόμενο λεπτό το σουτ του Αγκιμπού πέρασε πάνω από το δοκάρι. Τρεις τελικές σε τρία λεπτά για τους «ερυθρόλευκους» σε ένα σημείο που πίεζαν πολύ τον Ιωνικό.

Από εκείνο το σημείο και μετά δεν έκανε ευκαιρίες ο Ολυμπιακός, αλλά δεν απειλήθηκε κιόλας. Ο Ιωνικός έκλεισε το ματς παίζοντας με δύο επιθετικούς (δίπλα στον Τουράμ προστέθηκε ο Μάναλης), αλλά το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους.

MVP: Μέχρι να τραυματιστεί ο Γκάρι Ροντρίγκες ήταν απολαυστικός. Από τα πόδια του περνούσαν όλες οι σημαντικές ευκαιρίες του Ολυμπιακού. Είτε τις δημιουργούσε, είτε τις τελείωνε ο ίδιος. Αυτός είχε την ασίστ στο ένα και μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Στάθηκε όμω άτυχος και πέρασε πρόωρα εκτός αγώνα, όπως είχε κάνει και κόντρα στον ΠΑΟΚ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Βαλεριάνος προσπάθησε πολύ, αλλά από την πλευρά του απείλησε ο Ολυμπιακός, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Στη φάση του γκολ, προτού γίνει κάτοχος της μπάλας ο Ροντρίγκες, η πάσα του Αγκιμπού έγινε στην πλάτη του. Ο αριστερός μπακ του Ιωνικού έδωσε πολλές μάχες (από δικά του μαρκαρίσματα τέθηκαν νοκ άουτ Κούντε και Ροντρίγκες)

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αγκιμπού Καμαρά. Ένα ακόμη μεστό παιχνίδι από τον νεαρό μεσοεπιθετικό. Αστείρευτες δυνάμεις, ακατάπαυστο τρέξιμο, πολύ ωραίες μπαλιές κατά τη διάρκεια του 90λεπτου. Το μέλλον ανήκει στον διεθνή ποδοσφαιριστή από τη Γουινέα. Πολύ καλός ήταν και ο Μασούρας, ειδικά στο πρώτο 45λεπτο, κι αυτός φυσικά που έκρινε το παιχνίδι με το γκολ του. Εκ μέρους του Ιωνικού, ο Χουτεσιώτης ήταν ο καλύτερος παίκτης, κρατώντας τον στο ματς με τις αποκρούσεις του.

Η ΓΚΑΦΑ: Δεν πρόκειται για γκάφα ακριβώς, αλλά στο 32' ο Γκάρι θα μπορούσε να μην τελειώσει ο ίδιος τη φάση. Αν έσπαγε τη μπάλα σε Κούντε ή Μασούρα, που ήταν σε θέση βολής, ίσως εκεί να είχε γίνει το 2-0 και να μην κουβαλούσε άγχος μέχρι τέλους ο Ολυμπιακός.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα ο Μανούχος (Αργολίδας). Ήταν κοντά στις φάσεις, μοίρασε σωστές κίτρινες κάρτες και δεν επηρέασε την εξέλιξη της αναμέτρησης με τις αποφάσεις του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Έστω με το ισχνό 1-0, ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του. Κατέκτησε την έβδομη νίκη του και υποχρέωσε τον Ιωνικό στην 4η ήττα του. Δεν ενθουσίασαν οι «ερυθόλευκοι», αλλά ήταν καλύτεροι. Η ομάδα της Νίκαιας ναι μεν είχε παθητικό ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά ηττήθηκε με το κεφάλι ψηλά.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος (46' λ. τρ. Παπαδόπουλος), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε (41' λ. τρ. Μαντί Καμαρά), Εμβιλά, Ροντρίγκες (63' Ονιεκούρου), Α. Καμαρά, Μασούρας (72' Ανδρούτσος), Τικίνιο (73' Αραμπί).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δ. Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Βαφέας (90'+2' Μάναλης), Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ρομαό, Ντάλσιο, Καμπράλ (76' Λένις), Ματσούκας (76' Ντελγκάδο, 90'+2' Κάνιας), Άοσμαν, Τουράμ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα