ΑΕΚ: Τεράστια γκέλα και τώρα... πίεση!

ΑΕΚ: Τεράστια γκέλα και τώρα... πίεση!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Τεράστια γκέλα και τώρα... πίεση!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το παιχνίδι της Ριζούπολης στο οποίο η Α.Ε.Κ. πλήρωσε την αναποτελεσματικότητά της, γράφει για το ντέρμπι που ακολουθεί και έχει ένα προσωπικό υστερόγραφο

Τι είχες... ΑΕΚ, τι είχα πάντα! Έμοιαζαν όλα ιδανικά για να φτάσει η ομάδα σε μία επίδοση που θα έγραφε πέντε σερί νίκες, θα την έφερνε στην κορυφή (χωρίς συγκάτοικο) έως ότου αγωνιζόταν ο Ολυμπιακός και ταυτόχρονα θα τη διατηρούσε -έστω- σε απόσταση αναπνοής -στον πόντο κοινώς- πριν το ντέρμπι στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Θα είχε τη δυνατότητα να πάει σε μια (ακόμη αφού συνέβη την προηγούμενη και παρά τη νίκη στο Αγρίνιο αντικατέστησε προπονητή) διακοπή με ηρεμία και δίχως πίεση και... μουρμούρα!

Έπαιζε στην γειτονιά της -όπου αναμφισβήτητα και όπως αναφέρουν τα αποτελέσματα- 9 στις 10 κερδίζει (δεδομένα δεν χάνει) με τον κόσμο στο πλευρό της και είχε... σβήσει και σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα σε επίπεδο απουσιών αφού ήταν πλέον στο 100% ο Λιβάι Γκαρσία και έτοιμος ο Άμραμπατ. Δυο ποδοσφαιριστές οι οποίοι στο χορτάρι απέδειξαν ξανά πόσο σημαντικοί είναι για την ΑΕΚ και πόσο βάθος και ποιότητα της έχουν προσθέσει στο ρόστερ της...

Είχε τον κόσμο ξανά και μαζικά στο πλευρό της. Δεν είναι αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «έπαιζε στην έδρα της χάρη στον κόσμο της» με υπερβολή για να αναδείξουμε πόσο σημαντικό ρόλο είχε η παρουσία οπαδών της εκτός έδρας. Εδώ αν εξαιρέσουμε ότι το γήπεδο είναι του Απόλλωνα Σμύρνης τότε πραγματικά χάρη στην παρουσία των φίλων της ΑΕΚ η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη αγωνιζόταν στην... έδρα της! Η εξέδρα είχε μετατρέψει τους γηπεδούχους σε... φιλοξενούμενους και το μόνο που αναμενόταν ήταν το αποτέλεσμα.

Για να... επιστρέψουμε στην πρώτη πρόταση του συγκεκριμένου άρθρου, παρά το γεγονός ότι όλα τα παραπάνω ήταν υπέρ της ΑΕΚ σε επίπεδο δεδομένων και συνθηκών αγώνα, φτάσαμε στο μάλλον αναμενόμενο ισόπαλο αποτέλεσμα. Αναμενόμενο για όσους γνωρίζουμε καλά την ομάδα και τη... μοίρα της σε τέτοια παιχνίδια και αφού έχουν προηγηθεί όσα είπαμε. Στα παραπάνω προσθέστε παρακαλώ ότι οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετώπιζαν μια ομάδα η οποία ήταν προτελευταία, με πέντε μόλις βαθμούς και μην έχοντας βάλει ξανά δυο γκολ σε αντίπαλο έως το ματς με την Ένωση!

Ηχηρό... χαστούκι και ο παράγοντας τύχη!

1

Για τους παραπάνω λόγους και... άλλους τόσους το συγκεκριμένο αποτέλεσμα συνιστά τεράστια γκέλα για την ΑΕΚ το οποίο πολύ φοβάμαι πως θα της στοιχίσει περισσότερο απ' ότι αρχικά φαίνεται. Μακάρι να διαψευστώ βέβαια... Ωστόσο είναι ένα πολύ ηχηρό χαστούκι για την ομάδα που δείχνει ακόμη δυσκολία να αλλάξει την κατάσταση σε επίπεδο νοοτροπίας και σ' αυτό το κομμάτι έχει πολλή δουλειά ο 41χρονος τεχνικός ο οποίος οφείλει να αποδείξει στο άμεσο μέλλον ότι αντιλαμβάνεται τα λάθη του, τα διορθώνει και δεν επιμένει από... καπρίτσιο σε πρόσωπα!

Αγωνιστικά και βαθμολογικά είναι προφανέστατα μικρό το κακό μέχρι να 'ρθει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το αποτέλεσμα αυτού να αποδείξει πόσο τελικά θα... πονέσει την ΑΕΚ η συγκεκριμένη στραβή στην γειτονιά της. Αγωνιστικά και αν κρίνουμε συνολικά από την εικόνα της ομάδας θαρρώ δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση από κανέναν ότι άξιζε και έπρεπε να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Όμως γι' αυτό αγαπάμε το ποδόσφαιρο ντε, διότι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, είναι ξεκάθαρο αυτό.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα έπρεπε να 'χουν καθαρίσει την αναμέτρηση από το πρώτο 45λεπτο. Έχει απόλυτο δίκιο σε αυτό που υποστήριξε ο Έλληνας προπονητής σχετικά με το ότι η ομάδα πρέπει να μάθει να κλειδώνει – τελειώνει αυτά τα ματς όταν έχει τις ευκαιρίες. Ήταν άτυχη αφού τη σταμάτησε εκτός άλλων και το δοκάρι, μα κύρια, ήταν αναποτελεσματική και σπατάλησε σημαντικές στιγμές για να φτάσει σε δυο και τρία γκολ διαφορά από τον αντίπαλό της που είχε μπόλικη τύχη και σχέδιο φυσικά στην κόντρα επίθεση.

Ωστόσο όταν σημειώνεις δυο γκολ σε ισάριθμες σημαντικές στιγμές που δημιουργείς χρειάζεται και τύχη. Βασικά θες ΜΟΝΟ τύχη για να το πετύχεις! Τέτοια που είχε η ΑΕΚ στα ματς με τον Βόλο (όταν χρειάστηκε στο πρώτο κομμάτι του αγώνα) και τον Άρη και κατάφερε να πάρει έξι βαθμούς. Τέτοια που τελικά δεν είχε με τον Απόλλωνα Σμύρνης και απώλεσε μια σημαντική ευκαιρία με αποτέλεσμα να 'ρθει η τεράστια αυτή γκέλα που την έκανε να πονέσει και χαμήλωσε απότομα τον κόσμο της σε επίπεδο ψυχολογίας και πίστης στην ομάδα!

Τα πρόσωπα και τώρα πίεση...

γα

Τώρα μεταξύ των υπολοίπων που 'χει να δουλέψει η ομάδα είναι και η σημαντική πίεση που προστίθεται για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό που για περισσότερους από ένα και δυο λόγους (θα τα πούμε στη διάρκεια της εβδομάδας αυτά) μετατρέπεται σε must win παιχνίδι... Διακοπή και γκέλα είναι κάτι που ποτέ δεν κάνει καλό σε οποιαδήποτε ομάδα. Το σημαντικό είναι πως δεν παρατηρήθηκε εικόνα μέτρια όπως είχε προηγηθεί σε διαστήματα στον αγώνα στον Βόλο και σε μεγαλύτερη διάρκεια στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη. Ωστόσο έπαιζες και με τον Απόλλωνα, οπότε, αυτό έλειπε...

Δεν υπάρχει λόγος να εστιάσουμε αρκετά στα πρόσωπα. Ήταν απ' αυτά τα ματς που κανείς δεν θα μας μείνει... αξέχαστος. Αν η ΑΕΚ έφτανε στη νίκη θα εστιάζαμε σε εκείνους που ξεκλείδωσαν το ματς με μια ασίστ, ένα γκολ και μια καλή εικόνα. Ωστόσο και πάλι δεν θα γινόταν λόγος για κάποιον που μας έκανε να τρίβουμε τα μάτια μας, ίσως πλην Άμραμπατ, ο οποίος απ' όταν μπήκε και στο διάστημα που αγωνίστηκε ήταν ξεκάθαρο στα μάτια όλων μας ότι ο τύπος θα κάνει ότι μπορεί για να μη χάσει η ομάδα.

Η επιμονή στα όρια της... εμμονής του Γιαννίκη στον Ρότα δεδομένα δεν τον δικαιώνει σε τέτοιο βαθμό που να μοιάζει με δεδομένη επιλογή για κάθε ματς. Είναι στα γκολ μέσα δυστυχώς και δεν κατάφερε να δώσει με τις κινήσεις του περισσότερο πλάτος στο γήπεδο από τα δεξιά. Άργησε να τον αλλάξει ο κόουτς και αυτό είναι και το μόνο λάθος του για μένα. Κατά τα λοιπά το δούλεψε πολύ το παιχνίδι από τον πάγκο και έκανε απόλυτα ΣΩΣΤΕΣ κινήσεις οι οποίες λίγο έλειψε να του φέρουν τη νίκη, χάρη στη δική του συμμετοχή απ' τον πάγκο και έχει σημασία αυτό να συμβαίνει...

Η διακοπή σημαίνει και ότι ο κόουτς δεν θα 'χει στη διάθεσή του αυτούς και όσους πρέπει για να δουλέψει, δεν είναι καλή σε κανένα κομμάτι της και δεν βοηθάει όπως συνηθίζουν να λένε – γράφουν. Θέλει προσπάθεια και δουλειά στις στατικές μπάλες για να παίρνει περισσότερα πράγματα η ΑΕΚ διότι στην Ριζούπολη είχε πάνω από 15 στατικές φάσεις και πήρε μόλις ένα γκολ (κι ένα δοκάρι). Δουλειά θέλει και εγκεφαλικά – πνευματικά η ομάδα αφού δεν γίνεται να δικαιολογηθεί το κενό – νεκρό διάστημα από το 56' και το δοκάρι του Σιμόες έως το γκολ της ισοφάρισης, σ' αυτό το σημείο η Ένωση έβγαλε αδικαιολόγητο εκνευρισμό και ασυνέπεια στη συνοχή και απουσίασε το καθαρό μυαλό!

αε

Υγ: Για μένα όμως και την οικογένειά μου η αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην γειτονιά μας ήταν μια υπέροχη ευκαιρία που έκανε πράξη το όνειρό μου. Να δω το αγόρι μου, τον Πανούλη μου, ντυμένο στην πιο όμορφη διχρωμία και να τον πάρω απ' το χεράκι για να πάμε να δούμε την ΑΕΚ μαζί. Πατέρας και γιος... Μαζί με τη μαμά φυσικά αφού χωρίς την Ηρώ ούτε αυτό θα ήταν εφικτό να συμβεί. Ήταν η πρώτη φορά του αγοριού μου στο γήπεδο και είχα άγχος σα να ήταν η δική μου... πρώτη! Ένιωσα όμως κι εγώ ξανά το συναίσθημα της πρώτης φοράς, θυμήθηκα πραγματικά πως ήταν και τον είδα να μαγεύεται από όλα όσα έβλεπε, μα κυρίως, από την ένταση, τον παλμό και το τραγούδι της εξέδρας με τους φανατικούς. Όπως ακριβώς συνέβη και σε μένα όταν στο πρώτο μου ματς χάζευα 90 λεπτά τότε την Σκεπαστή! Χάρηκε, φώναξε ΑΕΚ, τραγούδησε τον ύμνο της και άντεξε για πρώτη φορά από τις 18:30 στο γήπεδο έως και πριν την ισοφάριση των γηπεδούχων. Πέντε λεπτά πριν έρθει το 1-1 είχε φτάσει η ώρα να ζητήσει να φύγει, ευτυχώς όχι με γκρίνια, επιπρόσθετα έφυγε και κέρδιζε η ομάδα. Στα δικά του μάτια κερδίσαμε, τα δικά μου πάλι, γέμισαν δάκρυα αλλά τα κράτησα. From father to son ντε... Δεν ήθελα να 'ρθει ΟΑΚΑ και δεν θα το δει ποτέ σαν έδρα της ΑΕΚ ειδικά τώρα που μετράμε αντίστροφα για το νέο σπίτι μας. Γι' αυτό και επέλεξα να κάνει την πρώτη του (είχαμε και απαγορεύσεις για να την έκανε από πέρυσι) σε ένα άλλο γήπεδο στην γειτονιά μας. Ήταν και άριστη η στάση του κόσμου μας και η συμπεριφορά του για ένα ακόμη ματς με μοναδικό πάντα γνώμονα την προστασία της ομάδας...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...