Βιτάλ VS Μπίσεσβαρ (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Βιτάλ VS Μπίσεσβαρ (vids)

bet365

Στο ντέρμπι της Λεωφόρου ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ περιμένουν πολλά από δύο παίκτες που έχουν αποδείξει πως ξέρουν... πολλή μπάλα.

Παναθηναϊκός εναντίον ΠΑΟΚ σε λίγη ώρα στη Λεωφόρο, όπου το «τριφύλλι» και ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα συγκρουστούν στο υπ' αριθμόν 167 μεταξύ τους ντέρμπι στη μεγάλη και πλούσια ιστορία τους.


Παιχνίδια όπως αυτό ενδέχεται να κριθούν στη «μισή» φάση ή στη μία ενέργεια που θα κάνει κάποιος εκ των «πρωταγωνιστών» του και επειδή οι δύο ομάδες διαθέτουν... πολύ ποιότητα, υπάρχουν αρκετοί «υποψήφιοι» για να το πράξουν. Οι Ματέους Βιτάλ και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αποτελούν χαρακτηριστικές, εκατέρωθεν, περιπτώσεις.

Πρόκειται για παίκτες «κλειδιά» σε «πράσινους» και «ασπρόμαυρους» αντίστοιχα, οι οποίοι αγωνίζονται αριστερά (κυρίως) αλλά και στον άξονα και από τα πόδια τους περνά μεγάλο «κομμάτι» του δημιουργικό και εκτελεστικού σκέλους των ομάδων τους. Μέσω του Wyscout θα επιδιώξουμε να «αποκωδικοποιήσουμε» τα εντός των τεσσάρων γραμμών πεπραγμένα τους, πάντα σε ότι αφορά την παρουσία τους στη Super League Interwetten.


ΜΑΤΕΟΥΣ ΒΙΤΑΛ
Χρόνος συμμετοχής
: 665'
Γκολ: 1
Ασίστ: 1
Βιτάλ

Ο Βραζιλιάνος χαφ αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό και με το «καλημέρα» πήρε φανέλα βασικού. Ηταν στην ενδεκάδα και στα 8 παιχνίδια του στο πρωτάθλημα, ενώ βρήκε δίχτυα με αντίπαλο τον Βόλο, όταν στο 45' ευστόχησε από την άσπρη βούλα. Συνολικά στη σεζόν έχει βγάλει 8 τελικές εκ των οποίων οι 4 ήταν on target, ενώ οι περισσότερες αφορούν μακρινά του σουτ (ορισμένα ιδιαίτερα επικίνδυνα). Ωστόσο υπάρχουν και φορές που απείλησε από θέση φορ, όπως π.χ. στην αναμέτρηση με τον Ιωνικό.


Πάντως το... πόδι του ορισμένες φορές δείχνει «φαρμάκι» και δεν είναι τυχαίο πως το πρώτο «πράσινο» γκολ της σεζόν προήλθε από δική του «βολίδα» και ασθενή απόκρουση του Βέρχουλστ, που έδωσε τη δυνατότητα στον Μαουρίσιο να σκοράρει από κοντά.

Βέβαια... δηλώνει «παρών» και στον τομέα της δημιουργίας. Συνολικά πασάρει με ποσοστό επιτυχίας ύψους 83,8% (161/192), ενώ φαίνεται πως ψάχνει πολύ την κάθετη. Με ανάλογο τρόπο βρήκε τον Καρλίτος για το 3-0 επί της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στην ασίστ που έχει καταγράψει, ενώ συνολικά το κοντέρ του γράφει, μέχρι στιγμής, 5/9 αντίστοιχες μεταβιβάσεις.

Εκτός της τελικής πάσας στον Ισπανό ήταν «μέσα», σε πολύ μεγάλο βαθμό, σε ακόμη δύο «πράσινα» τέρματα του ίδιου παίκτη και πιο συγκεκριμένα στο 2-0 με αντίπαλο εκ νέου τον Απόλλωνα και το 5-1 κόντρα στη Βόλο. Στην πρώτη περίπτωση άπλωσε όμορφα στον κενό χώρο για τον Χουάνκαρ που έκανε την ασίστ, ενώ στην έτερη ύστερα από δική του εκτέλεση σε στατική φάση ο Βελέθ έδωσε, με κεφαλιά, πάσα «πάρε-βάλε» στον 31χρονο επιθετικό.
Ακόμη ένα χαρακτηριστικό του είναι πως πάει συχνά στο 1 vs 1 και ήδη «μετρά» 43/74 πετυχημένες ντρίμπλες, ποσοστό που ξεπερνά οριακά το 58% και είναι μεγάλο. Απόρροια προφανώς της καλής του τεχνικής κατάρτισης, που του επιτρέπει να ξεμαρκαρίζεται και να δημιουργεί υπεραρυθμία στην επιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού.
Μάλιστα έχει «φτιάξει» 3 καλές στιγμές των «πράσινων», με πλέον χαρακτηριστική τη χαμένη ευκαιρία του Χατζηγιοβάννη στον αγώνα με τον Ιωνικό.
biseswar

ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ
Χρόνος συμμετοχής
: 638'
Γκολ: 1
Ασίστ: 1
Μπίσεσβαρ

Ηταν καλοκαίρι του 2016 όταν ο Ολλανδός χαφ με καταγωγή από το Σουρινάμ ήρθε στα μέρη μας από την Καϊσερισπόρ και αμέσως ξεχώρισε για δύο πράγματα. Την χαρακτηριστική του κόμη και το ότι ξέρει... πολλά κιλά μπάλα. Εκτοτε παίζει στον ΠΑΟΚ, με μόνη εξαίρεση το δεύτερο μισό της περασμένης περιόδου που ήταν δανεικός στον Απόλλωνα Λεμεσού.
Ο 33χρονος έχει αγωνιστεί σε όλα τα φετινά ματς των Θεσσαλονικιών στο πρωτάθλημα (στα 7 ήταν βασικός) και ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ευρύτερα έχει 7 τελικές εκ των οποίων οι 3 βρήκαν στόχο, ενώ από δικό του σουτ και απόκρουση του Κλέιμαν βρήκε δίχτυα ο Ακπομ με αντίπαλο το Βόλο.

Βέβαια είναι σημαντικός/κομβικός και στο δημιουργικό σκέλος. Πασάρει με πολύ υψηλά ποσοστά (245/298, 82,2%), ενώ έχει ήδη μία ασίστ, εκείνη στον Ζίβκοβιτς με αντίπαλο την ομάδα από τη Μαγνησία.

Ευρύτερα «εμπιστεύεται» πολύ τα πόδια του και «φτιάχνει» παιχνίδι από τα άκρα. Επειδή εκτελεί αρκετές στατικές μπάλες έχει 10/24 εύστοχα γεμίσματα, ενώ συχνά πλαγιοκοπεί και δεν είναι τυχαίο πως οι 23 από τις 245 εύστοχες μεταβιβάσεις του είναι στο σημείο του πέναλτι της αντίπαλης περιοχής, δηλαδή «βρίσκει» σε καίρια θέση κάποιον συμπαίκτη του (σε σύνολο 37 αντίστοιχων περιπτώσεων που το επιχείρησε, ποσοστό 62,1%, ιδιαίτερα υψηλό).

«Επίσημα» είναι «μέσα» στα 2 από τα 17 γκολ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα (1 προσωπικό/1τελική πάσα), αλλά η σχετική αναλογία είναι πιο υψηλή. Ο κυριότερος λόγος έγκεινται στο γεγονός πως ύστερα από μαρκαρίσματα που του έγιναν καταλογίστηκαν τα πέναλτι που σκόραραν οι Βιεϊρίνια, Κούρτιτς απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΚ αντίστοιχα.
Παράλληλα όπως αναφέραμε παραπάνω ο Ακπομ βρήκε δίχτυα κόντρα στο Βόλο όταν πήρε το «ριμπάουντ» σε δικό του σουτ, ενώ στις φάσεις που έγινε το 4-1 επί του Βόλου και το 1-2 στο Αγρίνιο είναι εκείνος που «βρήκε» τους Αουγκούστο και Σφιντέρσκι που με τη σειρά τους έδωσαν την ασίστ σε Ζίβκοβιτς και Σίντκλεϊ αντίστοιχα. Ετσι πίσω... από την κουρτίνα «συμμετέχει» στα 7 από τα 17!

Παράλληλα έχει «φτιάξει» 11 τελικές της ομάδας του που δεν έγιναν γκολ, με εκείνη του Σβαμπ στο ντέρμπι των «Δικεφάλων» να είναι η πιο «τρανταχτή».

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα