Ξαδέρφια, συμμαθητές, συμπαίκτες και πάνω από όλα φίλοι

Γιώργος Ντυμένος
 Ξαδέρφια, συμμαθητές, συμπαίκτες και πάνω από όλα φίλοι

bet365

Οι Ροντρίγκες και Καμπράλ μεγάλωσαν μαζί, τους συνδέσουν δεσμοί αίματος και στο Φάληρο όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Ιωνικό θα βρεθούν για πρώτη φορά αντίπαλοι.

Ιδιαίτερο θα είναι το αυριανό (7/11) ματς του «Γ. Καραϊσκάκης» όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Ιωνικό. Βλέπετε στο Φάληρο θα εξελιχθεί ένα ωραίο και πρωτότυπο ποδοσφαιρικό «σενάριο», από εκείνα που μόνο η «μπάλα» μπορεί να σκαρώσει και για 90 λεπτά θα «δοκιμαστεί», χαριτολογώντας πάντα, μία φιλία δεκαετιών που τη συνδέουν μάλιστα και δεσμοί αίματος.

Βλέπετε ο Γκάρι Ροντρίγκες με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων» θα φιλοξενήσει τον Τζέρσον Καμπράλ των Νικαιωτών και τα μέλη μίας ολόκληρης οικογένειας με «έδρα» το Ρότερνταμ θα εύχονται να υπάρξει ένας... μαγικός τρόπος και αμφότεροι να κερδίσουν. Γιατί; Μα επειδή ο πρώτος που είναι γνώριμός μας από παλιά και ο δεύτερος που μας έχει «συστηθεί» φέτος είναι συγγενείς και «κολλητοί» ταυτόχρονα, που κατά μία σύμπτωση βρέθηκαν αντίπαλοι στην ίδια χώρα και κατηγορία! Υπό αυτές τις συνθήκες φαντάζει λογικό στη φαμίλια τους να μην ξέρουν ποιον να (πρωτο)υποστηρίξουν...

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι λοιπόν. Οι «ήρωες» της ιστορίας μας είναι πρώτα ξαδέρφια καθώς οι πατεράδες τους είναι αδέρφια και μάλιστα πέρασαν μαζί τα παιδικά και εφηβικά τους χρόνια. Τα σπίτια τους στην ολλανδική πόλη απέχουν περίπου 100 μέτρα και επειδή ηλικιακά βρίσκονται στα ίδια επίπεδα (ο Ροντρίγκες είναι μεγαλύτερος περίπου 2,5 μήνες) μεγάλωσαν μαζί.

«Αυτοκόλλητοι» στη γειτονιά, συμμαθητές στην ίδια τάξη μέχρι τα 16 τους, ενώ εκτός των άλλων έπαιζαν για μία διετία πλάι πλάι μπάλα στα τμήματα υποδομής της Φέγενορντ! Για να ακριβολογούμε πρόκειται για «αδέρφια» που λόγω ποδοσφαίρου οι δρόμοι τους χώρισαν πριν ενηλικιωθούν.
...

Βέβαια η απόσταση δεν κατάφερε να αποδομήσει ότι «έχτισαν» και συνέχισαν να κρατούν στενές επαφές. Με την πάροδο των χρόνων αμφότεροι έφυγαν εκτός συνόρων, ο Ροντρίγκες πήγε στην Ισπανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, ενώ ο Καμπράλ στη Γαλλία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο. Μάλιστα με διαφορά λίγων ετών φόρεσαν τη φανέλα της Λέφσκι Σόφιας. Μέχρι που η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο Καμπράλ υπέγραψε τον Ιούλιο στον Ιωνικό και ο Ροντρίγκες τον Σεπτέμβριο στον Ολυμπιακό.

Περιττό να ειπωθεί πως όλο το διάστημα της κοινής τους συνύπαρξης στη χώρα μας έχουν βρεθεί αρκετές φορές για καφέ ή φαγητό και ότι επικοινωνούν σε καθημερινή, σχεδόν, βάση.

Υπό αυτές τις συνθήκες γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί θα βιώσουν μία εμπειρία που θα διηγούνται στα παιδιά τους (χαζομπαμπάδες γαρ) και τα δύο ξαδέρφια ή κολλητοί (όπως θέλετε πείτε το, σωστό είναι) θα υπάρξουν αντίπαλοι για πρώτη φορά στην καριέρα τους.

Ισως μάλιστα τους δούμε και face to face μέσα στο χορτάρι, αφού ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων παίζει κυρίως δεξιά και εκείνος των φιλοξενουμένων αριστερά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα