Ο 10λογος του Καμπράλ (pic & vid)

Ο 10λογος του Καμπράλ (pic & vid)

Γιώργος Ντυμένος
Ο 10λογος του Καμπράλ (pic & vid)

bet365

Ο 30χρονος εξτρέμ ήρθε το καλοκαίρι στη χώρα μας για λογαριασμό του Ιωνικού και δείχνει μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που θα μας απασχολήσει αρκετά.

Στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα μπήκε το τρέχων καλοκαίρι ο Τζέρσον Καμπράλ. Ο 30χρονος εξτρέμ υπέγραψε στον Ιωνικό και η Ελλάδα θα γίνει η 5η χώρα που θα παίξει μπάλα, αφού εκτός της Ολλανδίας πέρασε ακόμη από Γαλλία, Βουλγαρία και Κύπρο.

Με μακρά θητεία στο Ντε Κάιπ του Ρότερνταμ της πολής που γεννήθηκε και μεγάλωσε, αξίζει να τον γνωρίσουμε αφού τα πρώτα δείγματα γραφής του... αναφέρουν πως κατά πάσα πιθανότητα θα μας απασχολήσει αρκετά. Αλλωστε και η διαδρομή του στο χώρο «λέει» κάτι ανάλογο.

1) Ξεκίνησε από τη Φέγενορντ σε ηλικία 5 ετών και έμεινε στην ομάδα μέχρι το 2012, οπότε στα 21 του έφυγε με προορισμό την Μπρέντα. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Ντεν Χάαγκ, Βίλεμ, Μπαστιά, Σπάρτα Ρότερνταμ, Λέφσκι Σόφιας και Πάφο.

2) Πιτσιρικάς ο Ράιν Γκιγκς ήταν το είδωλό του. Οσο για την ομάδα της καρδιάς του δεν είναι άλλη από τη Φέγενορντ.

3) Μεταξύ άλλων στην καριέρα του έχει 129 συμμετοχές στην Eredivisie (16 γκολ/19 ασίστ), 47 στην πρώτη κατηγορία της Βουλγαρίας (9 γκολ/7 ασίστ) και 28 στο Πρωτάθλημα Cyta (4 γκολ/3 ασίστ). «Γεμάτα» στατιστικά.

4) Eίναι 29 φορές διεθνής με όλες τις «μικρές» Εθνικές της Ολλανδίας (2 γκολ) και συμμετείχε μαζί τους σε EURO U17 και EURO U19.

5) Παρότι παίζει ως επί το πλείστων στην αριστερή πλευρά το κατά τεκμήριο, βάσει παραγωγικότητας, κορυφαίο παιχνίδι της καριέρας του το έκανε ως δεξιός εξτρέμ. Πιο συγκεκριμένα το 2011 όταν η Φέγενορντ κέρδισε 3-0 τη Ρόντα και εκείνος σημείωσε 2 γκολ και έδωσε την ασίστ για εκείνο του Λερόι Φερ που πλέον αγωνίζεται στην Αλάνιασπορ. Γενικότερα μπορεί να αγωνιστεί με ευχέρεια και στα δύο «φτερά». Ακόμη μία φορά έχει κάνει «έμμεσο» χατ-τρικ, στο 4-1 της Φέγενορντ επί της Χέρακλες την ίδια σεζόν (2011/12) όταν βρήκε δίχτυα στο 20’ και παράλληλα έδωσε τις ασίστ για τα τέρματα των Σεκού Σισέ και Ρούμπεν Σάκεν.

6) Αν και μόλις 30 ετών, ξέρει από μικρός στο πώς να ανταπεξέρχεται στα οικογενειακά «βάσανα» και έχει 3 παιδιά (2 κόρες και 1 γιο). Η οικογένεια είναι για εκείνον... τα πάντα.

7) Είναι λάτρης των τατουάζ και έχει πάρα πολλά σε όλο το κορμί του. Ξεκίνησε να κάνει από μικρός και τα πρώτα του ήταν τα ονόματα της μητέρας του και του αδερφού του. Στην πορεία έκανε και εκείνα των αγαπημένων του παιδιών και πολλά άλλα σχέδια.


8) Το ποδόσφαιρο δεν είναι το μόνο άθλημα που αγαπά. Πιο συγκεκριμένα του αρέσει πάρα πολύ και το τένις και συχνά πυκνά παίζει με φίλους, όποτε του δοθεί η ευκαιρία. Οσο για τον καλύτερο του χώρου δείχνει... απόλυτος. Ρότζερ Φέντερερ.
....

9) Του αρέσει πολύ η χιπ-χοπ μουσική και κυρίως οι «Broederliefde». Πρόκειται για ένα εκ των κορυφαίων συγκροτημάτων του είδους στην Ολλανδία και διατηρεί «αδερφικούς» δεσμούς με τα 5 μέλη του. Γνωρίστηκαν όταν ήταν παιδιά και τα μέλη του συγκροτήματος έκαναν πρόβες στο διπλανό σπίτι που έμενε. «Η μητέρα μου έκανε παράπονα για το θόρυβο από τη μουσική και εκείνοι της ζητούσαν ευγενικά ‘συγνώμη’», σχολίασε σε ανύποπτη φάση στο παρελθόν για τον τρόπο της γνωριμίας τους.

10) Είναι πρώτος ξάδερφος του γνώριμού μας Γκάρι Ροντρίγκες, που τη διετία 2015-2017 αγωνίζονταν στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα οι δυο τους συνυπήρξαν στα τμήματα υποδομής της Φέγενορντ. Ο δίδυμος αδερφός του ήταν επίσης μαζί του στους «μικρούς» του Ρότερνταμ, αλλά δεν ασχολήθηκε επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα