Ιωνικός - Βόλος 1-1 (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Ιωνικός - Βόλος 1-1 (vids)

bet365

Σε ματς με ρυθμό, ένταση και πολλές ευκαιρίες από τους δύο αντιπάλους, ο Βόλος ισοφάρισε στο 86' το γκολ του Βαφέα από το 51' και στέρησε από τον Ιωνικό την είσοδο στην πρώτη εξάδα και παραμένει στην τέταρτη θέση.

Χωρίς νικητή έληξε το αποψινό (1/11) ματς της Νίκαιας, όπου ο Ιωνικός και ο Βόλος έμειναν στο 1-1 ύστερα από μία αναμέτρηση που συγκαταλέγεται, άνετα, στις καλύτερες/ομορφότερες της σεζόν στην τρέχουσα Super League Interwetten.

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με τον Χουτεσιώτη κάτω από το τέρμα, τους Μύγα, Ρομαό, Βαφέα, Βαλεριάνο στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Γκοτσούλια, Ντάλσιο στον άξονα, τους Ματσούκα, Καμπράλ στα άκρα και τον Αοσμαν πίσω από τον φορ Τουράμ.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Κότνικ κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπαρτόλο, Ρίνερ, Γκρίλο, Ρομέρο στην άμυνα, τους Τσοκάνη, Μπαριέντος, Νίνη στον άξονα, τους Ρεγκατέν, Ροσέρο στα άκρα και τον Φαν Βέερτ «9άρι».


Σέντρα στο ματς και η ανάπαυλα βρήκε τις 2 ομάδες χωρίς σκορ. Ομως είδαμε ένα πολύ όμορφο 45λεπτο με το παρακάτω οξύμωρο χαρακτηριστικό. Ο Ιωνικός ήταν καλύτερος, ο Βόλος όμως είχε τις περισσότερες «καθαρές» ευκαιρίες.

Ο Ιωνικός «πατούσε» περιοχή, μεγάλη ευκαιρία με τον Βαφέα

Οι γηπεδούχοι με «μπροστάρη» τον Καμπράλ έφταναν μέχρι τα καρέ των αντιπάλων τους, όμως σα να τους έλειπε η σωστή τελική πάσα για να απειλήσουν ουσιαστικά. Σε αρκετές περιπτώσεις οι φιλοξενούμενοι ανέκοψαν τις παράλληλες που επιχειρούσαν, ενώ διατηρούσαν την κατοχή και συχνά πρέσαραν ψηλά. Η μεγαλύτερή τους ευκαιρία ήταν δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Βαφέας έκανε από πλάγια θέση το σουτ, αλλά ο Κότνικ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο 24χρονος αμυντικός στην εκτέλεσή του έβαλε ξανά, με κεφαλιά αυτή τη φορά, «δύσκολα» στον Σλοβένο γκολκίπερ που εκ νέου αντέδρασε σωστά, ενώ στο 19' ο Αοσμαν είδε το σουτ του να περνά λίγο άουτ.


Ο Χουτεσιώτης είπε «όχι» σε Ρομέρο, Φαν Βέερτ

Την ίδια στιγμή ο Βόλος προσπαθούσε να αναπτυχθεί κυρίως από την πλευρά του Ρεγκατέν, αν και δεν κρατούσε μπάλα και δεν «άπλωνε» το παιχνίδι του όπως μας έχει συνηθίσει μέχρι στιγμής. Παρόλα αυτά βρήκε 2 ευκαιρίες, αλλά... έπεσε πάνω στον Χουτεσιώτη. Η πρώτη στο 28' όταν σε φάση τρανζίσιον ο Ρομέρο έκανε το σουτ και ο 27χρονος γκολκίπερ έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε, ενώ λίγο αργότερα (32') ο Νίνης, ύστερα από εξαιρετική ατομική ενέργεια, βρήκε τον Φαν Βέερτ που «εκτέλεσε» στην κίνηση, όμως ο γκολκίπερ του Ιωνικού αντέδρασε εκ νέου σωστά.

Αοσμαν ο Mr 100%

Με αυτά τα δεδομένα και χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μισό, όπου νωρίς διαφοροποιήθηκαν τα δεδομένα. Πάνω που στον Ιωνικό τα είχαν με την τύχη τους, και λογικά, γιατί ο Ματσούκας στο 52' μετέφερε πως πονάει στον αστράγαλο που είχε τραυματιστεί και ζήτησε αλλαγή, οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ. Ο Αοσμαν το εκτέλεσε και ο Βαφέας που «έπιασε» το πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ. Ετσι οι γηπεδούχοι έφτασαν τα 6 γκολ στη σεζόν και ο Σύριος είναι «μέσα» σε όλα, αφού μετρά 3 προσωπικά και ισάριθμες ασίστ.


Ο Βόλος τα ηνία, αλλά χωρίς «καθαρή» φάση

Με το 1-0 υπέρ τους οι γηπεδούχοι είχαν, και λογικά, νέα προσέγγιση στον αγώνα. Αλλωστε αυτό που «καίει» είναι οι βαθμοί. Ετσι σταδιακά έδωσαν... χώρο στους φιλοξενούμενους, που κρατούσαν μπάλα και το παιχνίδι παίζονταν πια στο επιθετικό τους μισό. Ομως δεν έβγαζαν «καθαρές» φάσεις (ο Φαν Βέερτ δεν πήρε μπαλιές) και στην επόμενη μισή ώρα αγώνα απείλησαν με ένα σουτ του Βοϊτκόφσκι που μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης και ακόμη ένα του Μπαριέντος που αστόχησε από καλή θέση, υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ αλλά αν είχε σκοράρει η φάση θα ελέγχονταν στο VAR αφού ίσως και να καλύπτονταν (το σημαιάκι σηκώθηκε μετά την τελική του, δεν τον επηρέασε και για αυτό η ευκαιρία είναι ως μη γενόμενη). Σταδιακά ο Βόλος «γύρισε» τη διάταξή του σε 3-4-3 και φουλ επίθεση σε επίπεδο παικτών, ενώ ο Ιωνικός «έχασε» και τον Αοσμαν με τραυματισμό και ήθελε να «σβήσει» το ματς.

Το έβαλε ο Ορός, το «έβγαλε» ο Κότνικ

Μέχρι που φτάσαμε στο 86', όταν ο Ορός στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα εκτέλεσε το φάουλ από μακριά, η μπάλα κόντραρε στον Ρομαό και κατέληξε στα δίχτυα. Ετσι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση και στα εναπομείναντα 8 λεπτά είδαμε ματσάρα, με ρυθμό και το τόπι να πηγαίνει πάνω-κάτω. Ο Ιωνικός μάλιστα έφτασε κοντά στο γκολ στις καθυστερήσεις, όταν μετά από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Βαλεριάνου και κόντρες, ο Τουράμ βρέθηκε φάτσα με τον Κότνικ, αλλά ο Σλοβένος γκολκίπερ απέκρουσε το πλασέ του.

MVP: Ο Μπαριέντος. Ο χαφ του Βόλου που έπαιξε στον άξονα έκανε εξαιρετικό ματς. Κυρίως στο δεύτερο μισό έδειχνε να είναι... παντού.

Στο ύψος του: Οι δύο γκολκίπερ. Ο Χουτεσιώτης «έβγαλε» τις ευκαιρίες των Ρομέρο, Φαν Βέερτ, ο Κότνικ εκείνες των Βαφέα, Τουράμ και αμφότεροι συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να μην χάσουν οι ομάδες τους.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ρομέρο. Ο 26χρονος στο πρώτο ημίχρονο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τον Καμπράλ. Στο δεύτερο πάντως ανέβασε την απόδοσή του.

Η «γκάφα»: Προς τα τέλη του πρώτου ημιχρόνου ο Ιωνικός έκλεψε την μπάλα ψηλά και έγινε κάτοχός της με 4 παίκτες μέσα και γύρω από τα καρέ του Βόλου. Ομως δεν έβγαλε καν τελική και οι φωνές του κόουτς Σπανού... ακούστηκαν σε όλη τη Νίκαια.

Το «στραγάλι»: Το παιχνίδι δεν είχε τη «δύσκολη» φάση για τον Ευαγγέλου και τους βοηθούς του. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρξαν κάποια «δυνατά» μαρκαρίσματα και εκατέρωθεν διαμαρτυρίες για τον πειθαρχικό έλεγχο, όμως όλες οι φάσεις ελέγχθηκαν από το VAR.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ηταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Με ρυθμό, φάσεις, σασπένς τα πάντα. Στον Ιωνικό μένει η «πικρία» για το πότε και το πώς ισοφαρίστηκε, ενώ στο Βόλο ότι δεν σκόραρε στις καλές του ευκαιρίες στο πρώτο μισό. Και οι δύο θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Βαφέας, Βαλεριάνος, Γκοτσούλιας, Ντάλσιο, Αοσμαν (83’ Μπάσα), Ματσούκας (53’ Μάναλης), Καμπράλ (83’ Κιάκος), Τουράμ (90'+ 4' Σάντσες)
ΒΟΛΟΣ: Κότνικ, Ρομέρο, Ρινέρ (83' Τερεζίου), Γκρίλο, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Νίνης (65’ Βοϊτκόφσκι), Μπαρτόλο, Ροσέρο (54’ Ορός), Ρεγκατέν, Φαν Βέερτ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα