AEK - Aρης 2-1 (vids)

bet365

H AEK αγωνίστηκε από το 71' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μήτογλου, αλλά άντεξε στην τρομερή πίεση του άστοχου Αρη, επικράτησε με 2-1 και παρέμεινε στο -1 και στο «κυνήγι» του πρωτοπόρου Ολυμπιακού - Εντονα παράπονα για τη διαιτησία οι Θεσσαλονικείς.

Στο κυνήγι του Ολυμπιακού με απόσταση ενός βαθμού από την κορυφή παρέμεινε η ΑΕΚ, η οποία σημείωσε την τέταρτη σερί νίκη της (την τρίτη επί εποχή Γιαννίκη) επικρατώντας με 2-1 του Άρη στο ΟΑΚΑ. Η αποτελεσματική ΑΕΚ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο μέρος με το γκολ του Μήτογλου στο 15' και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μάνταλου στο 37', με τον Άρη να δημιουργεί και αυτός καλές στιγμές, αλλά να μην μπορεί να τις εκμεταλλευτεί. Ο Άρης ήταν σαφώς ανώτερος στο δεύτερο, με την ΑΕΚ να μένει με δέκα παίκτες στο 71' λόγω αποβολής του Μήτογλου μέσω VAR και τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 2-1 με τον Ματέο Γκαρσία στο 74', σκορ που παρέμεινε ως το τέλος, παρά την έντονη πίεση που ασκήθηκε από τους «κίτρινους».

Έτσι ξεκίνησαν Γιαννίκης και Μάντζιος

Ο Λιβάι έκανε αγώνα δρόμου για να βρίσκεται τουλάχιστον στην 20αδα της ΑΕΚ μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του στον Βόλο και έμεινε στον πάγκο με τον Αργύρη Γιαννίκη να επιλέγει τον Τάνκοβιτς στο δεξί άκρο της επίθεσης, με τον Τσούμπερ αριστερά, ενώ στην κορυφή ο 41χρονος τεχνικός της Ένωσης ξεκίνησε όπως και στο προηγούμενο ματς τον Ανσαριφάρντ αντί του Αραούχο. Σε άμυνα και μεσαία γραμμή ξεκίνησαν τα αναμενόμενα πρόσωπα. Ο Στάνκοβιτς στην εστία, Μοχαμαντί, Μήτογλου, Βράνιες και Ρότα από αριστερά προς δεξιά στα μετόπισθεν, Σιμάνσκι και Σιμόες ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι και μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Μάνταλος. Ο Άκης Μάντζιος στον Άρη δεν ξεκίνησε τελικά τον Μαντσίνι, με τους Ματέο Γκαρσία, Μπερτόγλιο και Μπρούνο Γκάμα να αποτελούν τη μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον Καμαρά. Ο Κουέστα ήταν στην εστία, Γκάνεα και Σούντγκρεν οι δύο πλάγιοι μπακ, Μπράμπετς και Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας και οι Τζέγκο, Εντιαγέ το δίδυμο στον άξονα.

Ευκαιρίες ο Άρης, αποτελεσματική η ΑΕΚ και 2-0 με Μήτογλου και Μάνταλο

Το πρώτο μέρος στο ΟΑΚΑ ήταν εξαιρετικό, με τις δύο ομάδες να έχουν επιθετικές ορέξεις και να βγάζουν μπόλικη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Αμφότερες δημιουργούσαν επικίνδυνες στιγμές, με την ΑΕΚ να διαθέτει περισσότερη αποτελεσματικότητα πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με δύο γκολ μπροστά.

Η Ένωση μπήκε δυναμικά και στο πρώτο λεπτό από σέντρα του Ρότα, ο Μάνταλος με κεφαλιά ανάγκασε τον Κουέστα να αποκρούσει, ενώ πέντε λεπτά αργότερα το γυριστό του Ανσαριφάρντ πέρασε άουτ. Ο Άρης ωστόσο απάντησε στο επιθετικό παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Στάνκοβιτς ένα λεπτό αργότερα να αποκρούει το σουτ του Μπερτόγλιο έξω από την περιοχή. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας της ΑΕΚ είναι σε μεγάλη φόρμα το τελευταίο διάστημα και στο 13' απέκρουσε ξανά το σουτ του Γκάμα αυτή τη φορά. Μάλιστα στην εξέλιξη της φάσης οι κίτρινοι άγγιξαν το γκολ, αλλά ο Μήτογλου σωτήρια έβαλε την προβολή στο πλασέ του Μπερτόγλιο.

Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στο ματς η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα. Ο Μάνταλος έφερε την μπάλα γλυκά μέσα στην περιοχή του Άρη και ο Μήτογλου στην κίνηση με σουτ βρήκε δίχτυα για το 1-0. Παρά το προβάδισμα της ΑΕΚ, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να παίρνουν το πάνω χέρι, με τους κιτρινόμαυρους να κάνουν λάθη στις μεταβιβάσεις, χάνοντας και δεύτερες μπάλες. Στο 23' μάλιστα σε ένα από τα αρκετά κόρνερ που κέρδισε ο Άρης, ο Μπράμπετς με το κεφάλι είδε την μπάλα να σταματάει στο κάθετο δοκάρι.

Φτάνοντας στα μισά του πρώτου μέρους ο Γιαννίκης άλλαξε τον Ρότα με τον Μισελέν, καθώς ο νεαρός Έλληνας μπακ έπαιζε με κάρτα και... φλέρταρε με τη δεύτερη, τη στιγμή που ο Άρης έπαιζε συνεχώς από εκείνη την πλευρά με τον Γκάμα. Η ΑΕΚ περίμενε τον Άρη στο δικό της μισό προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί μια αντεπίθεση, όπως και συνέβη. Στο 35' μετά από κλέψιμο ο Τσούμπερ έπαιξε κάθετα για τον Μάνταλο, ο οποίος ανατράπηκε στην περιοχή από τον Μπράμπετς. Ο αρχηγός της ΑΕΚ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι κάνοντας το 2-0 και δίνοντας στην ΑΕΚ ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα.

Ο Άρης με αριθμητικό πλεονέκτημα πίεσε, μπήκε ξανά στο ματς, αλλά η ΑΕΚ κράτησε τη νίκη

Ο Άρης ήταν η ομάδα που έπρεπε πλέον να ψάξει το γκολ για να μπει στο παιχνίδι και ήταν αυτός που κυκλοφορούσε την μπάλα, με την ΑΕΚ ωστόσο σε αντίθεση με το πρώτο μέρος να βγάζει περισσότερη συνοχή ανασταλτικά και να μην επιτρέπει τελικές. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα άρχισαν και οι κινήσεις από τους δύο πάγκους. Ο Γιαννίκης άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-3-3 με τον Λε Ταλέκ να περνάει στη θέση του Μάνταλου, ενώ μπήκε και ο Λιβάι Γκαρσία στη δεξιά πλευρά αντί του Τάνκοβιτς. Την ίδια στιγμή ο Μάντζιος φρέσκαρε τον άξονα με τον Σάσα αντί του Τζέγκο και τα άκρα του με τον Μαντσίνι αντί του Γκάμα.

Το ματς κυλούσε στο ίδιο τέμπο με τον Άρη να κρατάει και να κυκλοφορεί μπάλα, αλλά την ΑΕΚ να μην του επιτρέπει να πατήσει περιοχή με αξιώσεις. Στο 71' ωστόσο οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Καμαρά έφυγε στην αντεπίθεση, ο Μήτογλου τον τράβηξε εκτός περιοχής με τον Διαμαντόπουλο να δείχνει την κίτρινη. Ωστόσο, ο Έλληνας ρέφερι κλήθηκε στο VAR, τσέκαρε τη φάση και άλλαξε την απόφασή του δείχνοντας την κόκκινη και την αποβολή στον στόπερ της ΑΕΚ, η οποία έμεινε με δέκα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Άρης μπήκε ξανά στο παιχνίδι μειώνοντας σε 2-1. Ο Σούντγκρεν σέντραρε, η άμυνα της ΑΕΚ φύλαγε με τα... μάτια και ο Ματέο Γκαρσία με κεφαλιά νίκησε τον Στάνκοβιτς αυτή τη φορά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Ο Γιαννίκης λίγα λεπτά αργότερα πέρασε όπως ήταν λογικό τον Τζαβέλλα, ενώ αντικατέστησε και τον Ανσαριφάρντ με τον Αραούχο, ενώ ο Μάντζιος ψάχνοντας πλέον την ισοφάριση έβαλε και τον Ιτούρμπε στο ματς.

Στο 76' πάντως ο Άρης θα μπορούσε να είχε φτάσει στην ισοφάριση όταν έπειτα από στατική φάση και προσπάθεια του Καμαρά, ο Μισελέν έδιωξε πάνω στη γραμμή. Ο Άρης αύξανε συνεχώς την πίεση με την ΑΕΚ να κλείνεται στο δικό της μισό, αλλά δεν μπόρεσε να βρει ποτέ το γκολ της ισοφάρισης. Ο Στάνκοβιτς στο 89' μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Μαντσίνι, ενώ στο 97' το σουτ του Ιτούρμπε κόντραρε και πέρασε κόρνερ στις τελευταίες προσπάθειες του Άρη για να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Αμέσως μετά ο Σάσα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ είχε στείλει την μπάλα ψηλά άουτ από πολύ κοντινή απόσταση.

MVP: Ο Μάνταλος. Ασίστ με εκτέλεση φάουλ (ακόμα μία από στατική μπάλα) στο γκολ του Μήτογλου, ενώ είναι αυτός που παίρνει το πέναλτι και εκτελεί ο ίδιος για το δεύτερο γκολ. Ταυτόχρονα βοηθούσε και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Στο ύψος του: Ο Στάνκοβιτς πραγματοποίησε ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση κάτω από τα δοκάρια, έχοντας ξανά καίριες επεμβάσεις στο πρώτο μέρος. Δεν μπορούσε να τα βγάλει και όλα, δεχόμενος το γκολ στο δεύτερο μέρος από την κεφαλιά του Ματέο Γκαρσία.

Αδύναμος κρίκος: Ο Τάνκοβιτς δεν μπόρεσε να προσφέρει από τη δεξιά πλευρά. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι η φυσική του θέση, καθώς παίζει αριστερά, ωστόσο δεν έδωσε κάτι στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ και ανασταλτικά είχε θέματα.

Η γκάφα: Η ανασταλτική λειτουργία του Άρη στη στατική φάση με την οποία η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα καθώς ο Μήτογλου έμεινε αμαρκάριστος, σκοράροντας με το πόδι στην κίνηση.

Το στραγάλι: Ο Άρης φωνάζει έντονα για το πέναλτι που καταλόγισε ο Διαμαντόπουλος στο μαρκάρισμα του Μπράμπετς στον Μάνταλο. Ο Έλληνας ρέφερι περίμενε τι θα του πει το VAR (στο οποίο ήταν ο Ολλανδός Κλέι Ρούπερτι), ο οποίος συμφώνησε με την απόφαση του Διαμαντόπουλου και δεν τον κάλεσε να τσεκάρει τη φάση. Η ΑΕΚ από τη μεριά της έχει παράπονα για την κόκκινη στον Μήτογλου για το τράβηγμα στον Καμαρά θεωρώντας πως δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Απόφαση την οποία ο Διαμαντόπουλος πήρε μέσω VAR, καθώς ο Ρούπερτι προφανώς διαφώνησε με την κίτρινη καλώντας τον Έλληνα ρέφερι να ξαναδεί τη φάση.

Το ταμείο του Gazzetta: Μόνο οι νίκες μετράνε για την ΑΕΚ προκειμένου να χτίζεται αυτοπεποίθηση και φιλοσοφία πρωταθλητισμού και παράλληλα το σύνολο του Γιαννίκη να εξελίσσεται και να παραμένει μια ανάσα από την κορυφή. Η Ένωση εκμεταλλεύτηκε ξανά την αποτελεσματικότητά της, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα δύο γκολ από το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ο Άρης ήταν σαφώς ανώτερος, ξαναμπήκε στο ματς εκμεταλλευόμενος και το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά η ΑΕΚ δεν του επέτρεψε να έχει πολλές μεγάλες στιγμές όπως στο πρώτο 45λεπτο (μέχρι τη στιγμή της αποβολής του Μήτογλου), αντέχοντας την πίεση και παίρνοντας τελικά τη νίκη.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί, Μήτογλου, Βράνιες, Ρότα (26' Μισελέν), Σιμάνσκι (77' Τζαβέλλας), Σιμόες, Μάνταλος (60' Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Τάνκοβιτς (60' Λιβάι Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (77' Αραούχο)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Τζέγκο (61' Σάσα), Εντιαγέ (78' Ιτούρμπε), Μπερτόγλιο (88' Χαΐροβιτς), Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα (61' Μαντσίνι), Καμαρά

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα