Ολυμπιακός: Ο Βαλμπουενά παραμένει «Mr. Assist» και με μειωμένο χρόνο συμμετοχής (vids)

Ολυμπιακός: Ο Βαλμπουενά παραμένει «Mr. Assist» και με μειωμένο χρόνο συμμετοχής (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Βαλμπουενά παραμένει «Mr. Assist» και με μειωμένο χρόνο συμμετοχής (vids)

bet365

Τι και εάν παίζει λιγότερο; Ο φετινός Βαλμπουενά σε 14 αγώνες έχει 4 ασίστ και 1 κερδισμένο πέναλτι για τον Ολυμπιακό πιστοποιώντας πως η ποιότητα δεν χάνεται ποτέ σε έναν παίκτη!

Τα χρόνια περνούν αλλά ο Ματιέ Βαλμπουενά δεν χάνει την ποιότητα και τα δημιουργικά χαρακτηριστικά του και αυτό φαίνεται και φέτος στον Ολυμπιακό.

Ο γεννημένος το 1984 Γάλλος μεσοεπιθετικός παρότι φέτος δεν παίζει τόσο πολύ ή τόσο συχνά έχει καταφέρει σε 14 αγώνες να καταγράψει 4 ασίστ και 1 κερδισμένο πέναλτι. Το δίχως άλλο ένας σημαντικός αριθμός για έναν παίκτη που δεν λογίζεται βασικός και μερικές φορές στον φετινό Ολυμπιακό δεν υπολογίζεται καν ως εφεδρεία.

Στην Ευρώπη με τη Νέφτσι Μπακού είχε από 1 ασίστ στο κάθε ματς. Μία στο γκολ του Μαντί Καμαρά και μία στο τέρμα του Μασούρα. Με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας είχε τη σέντρα για το κεφάλι του Ελ Αραμπί και το γκολ του Ολυμπιακού στο 2-2 εκτός έδρας. Άρα 3 ασίστ που έγιναν 4 στο 2-1 επί της Λαμίας με το φάουλ που εκτέλεσε για το γκολ με κεφαλιά του Σισέ. Σε αυτές τις 4 ασίστ προσθέστε και το κερδισμένο πέναλτι στο Αγρίνιο.

Επίσης αν και δεν ήταν ασίστ καθώς πέρασε η μπάλα από άλλα πόδια για να φτάσει στον Ελ Αραμπί από το δικό του φάουλ ξεκίνησε η φάση του 1-2 με τον ΠΑΣ. Και όλα αυτά σε μία σεζόν με 14 ματς και 642 λεπτά, δηλαδή λιγότερο χρόνο από άλλες αγωνιστικές περιόδους. Και σε μία σεζόν όπου το πιθανότερο είναι στο τέλος της να κρεμάσει τα παπούτσια του και ίσως να αναλάβει πόστο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σε έναν Ολυμπιακό όπου ο έμπειρος Γάλλος έχει καταγράψει 93 αγώνες με 11 γκολ και 35 ασίστ (το Transfermarkt τον έχει στις 36 θεωρώντας ασίστ και το πέναλτι με τον Παναιτωλικό).

Εάν θέλουμε να δούμε και τα στοιχεία του Wyscout; Ο Βαλμπουενά φέτος έχει 88 λεπτά με τον Ατρόμητο και 65 με τη Λαμία. Τα άλλα ματς του στη Λίγκα είναι με συμμετοχές με σαφώς λιγότερα λεπτά. Στην ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του σε σχέση με το πρωτάθλημα έχει ποσοστό 80.8% και στις μακρινές μπαλιές 75%. Ακόμα και να δούμε στο σύνολο τη σεζόν παρότι έχει 61.4% στο σύνολο των προσπαθειών / ενεργειών του στο γήπεδο έχει 86.1% στις μεταβιβάσεις του και 80.8% στις μακρινές μπαλιές του.

Οι χρονιές του Βαλμπουενά στον Ολυμπιακό

  • 2019-2020: 42 ματς με 9 γκολ και 23 ασίστ σε 2.823 λεπτά
  • 2020-2021: 37 ματς με 2 γκολ και 8 ασίστ σε 1.961 λεπτά
  • Φέτος: 14 ματς με 4 ασίστ σε 642 λεπτά
@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα