ΑΕΚ: Ο Γιαννίκης και ο μήνας του μέλιτος...

ΑΕΚ: Ο Γιαννίκης και ο μήνας του μέλιτος...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Ο Γιαννίκης και ο μήνας του μέλιτος...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στην ανάγκη που 'χει η Α.Ε.Κ. Να επιβεβαιωθεί στην πορεία του χρόνου (και στη στραβή) ότι βρήκε προπονητή για χρόνια και έχει ένα (και να... καίει) υστερόγραφο...

Έχουν συμπληρωθεί δυο ματς με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της ΑΕΚ και προφανώς οδεύουμε στη φάση του να κλείσει τον πρώτο του μήνα σαν τεχνικός των «κιτρινόμαυρων». Βέβαια ακόμη δεν έχουμε συμπληρώσει 20 μέρες στα Σπάτα, ωστόσο, θα το 'χει κάνει πριν την αναμέτρηση με τον Άρη. Ήδη όμως είναι ξεκάθαρο απ' όσα ακούμε, βλέπουμε και μαθαίνουμε στο ρεπορτάζ, ότι συνιστά έναν (εκτός από ικανό και ταλαντούχο) έτοιμο προπονητή για έναν δύσκολο πάγκο όπως είναι αυτός της Ένωσης.

Πιο σωστά όπως έχει αποδειχθεί να είναι ο πάγκος της ΑΕΚ. Μοιάζει πραγματικά να 'χει κατάρα η θέση του αφεντικού της τεχνικής ηγεσίας στο club. Αν όχι διαχρονικά, τότε σίγουρα τα τελευταία αυτά χρόνια, από την επιστροφή κοινώς κι έπειτα: είναι γεγονός ότι η ομάδα δεν κατάφερε να βρει έναν προπονητή να πορευτεί μαζί του για δυο με τρία χρόνια. Κι απ' όσο μπορώ να γνωρίζω συνιστά και το... μαράζι (αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη) του Δημήτρη Μελισσανίδη...

Υπάρχει ήδη μεγάλη αισιοδοξία και σεβασμός στο πρόσωπο του 41χρονου τεχνικού απ' όλη την ΑΕΚ. Δεν εστιάζω όμως σε διοικούντες, μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος και γενικά στο club. Αυτό είναι άλλωστε ίσως και κάτι το αναμενόμενο να συμβεί... Αντίθετα δεν είναι σύνηθες να συμβαίνει από τον κόσμο δίχως να 'χει ουσιαστικό αποτέλεσμα δουλειάς, παρά μόνο δείγματα τα οποία βέβαια είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Όμως ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν αρκετά για να προκαλέσουν σημαντική αναγνώριση προπονητή και δουλειάς του τόσο γρήγορα.

Αυτό που εισπράττω από τον κόσμο της Ένωσης, όχι όλους φυσικά μιας και δεν έχω τέτοια δυνατότητα (κανείς άλλωστε), είναι πολύ θετικό, κάτι παραπάνω από πολύ ζεστή υποδοχή ενός νέου προπονητή. Και οφείλω να ομολογήσω ότι μ' αρέσει πολύ... Διότι κι εγώ έχω πολύ καλή (ήδη) άποψη με όσα έχω καταφέρει να μάθω για τον Αργύρη Γιαννίκη από την παρουσία του στην ΑΕΚ, τη δουλειά του σε αυτή έως τώρα, τα αποτελέσματα φυσικά, αλλά κύρια από όσα τον αφορούν προτού έρθει στην Ένωση!

Είναι αυτός που περιμέναμε τόσο καιρό;

τσ

Βέβαια οφείλω να μην επιτρέπω στον εαυτό μου να παρασύρεται από το συναίσθημα. Αν και σα φυλή είμαστε τέτοιοι σε επίπεδο προσώπων και όχι μόνο... Μπόλικο και κυρίαρχο πάντα το συναίσθημα σε όλα όσα αφορούν την ΑΕΚ. Ωστόσο και επαγγελματικά να το δούμε, προφανώς και λέω στον εαυτό μου, «ήσυχα man, όλα καλά και προχωράμε. Μακάρι να τον βρήκαμε, να είναι αυτός, επιτέλους, αλλά ήσυχα, θα δούμε, είναι πολύ νωρίς ακόμη». Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα: είναι πολύ νωρίς ακόμη.

Όχι για να διαπιστώσουμε αν είναι καλός, κανονικός και με σπουδαίο ταλέντο προπονητής. Αυτό ΔΕΔΟΜΕΝΑ είναι... Αλλά, αν είναι ΑΥΤΟΣ που περιμέναμε τόσο καιρό! Είναι; Ιδού το ερώτημα δίχως απάντηση ακόμη. Θα πρέπει να περάσουμε το διάστημα που συνηθίζουμε να λέμε «μήνα του μέλιτος» (και βάλε) για να μπορούμε να φτάσουμε σε -όσο το δυνατόν- πιο ασφαλές συμπέρασμα. Να δούμε στη στραβή πως θα διαχειριστεί πράγματα και καταστάσεις. Και δη πρόσωπα...

Τούτη την περίοδο, με δυο σερί νίκες, με ευχάριστα αποτελέσματα και σε επίπεδο εικόνας της ομάδας, αλλά και με τη διάθεση των ποδοσφαιριστών και όλων στο club να βοηθήσουν αλλά και να αποδείξουν (οι παίκτες) στο νέο αφεντικό του καθαρά αγωνιστικού κομματιού ότι αξίζουν να είναι μέλη της ΑΕΚ, δεν γίνεται να είναι άσχημα τα πράγματα. Για κανέναν προπονητή... Μη πάμε μακριά άλλωστε, στην Ένωση ειδικά δεν χρειάζεται, αν θα δούμε τους μήνες του μέλιτος και στους προηγούμενους, καλά ήταν τα πράγματα.

Με τον Καρέρα μάλιστα ήταν... μυθικά! Ωστόσο τώρα δεν είναι το ίδιο... Διότι τώρα γνωρίζουμε το πρόσωπο από πριν. Δεν μας συστήθηκε τώρα ο Γιαννίκης... Το θέμα και το ερώτημα είναι αν θα μπορεί να ανταποκριθεί στα δύσκολα, δεν το γνωρίζουμε όχι επειδή δεν μπορεί, αλλά επειδή δεν έχουν έρθει: και να μη σώσουν να 'ρθουν τα δύσκολα ντε... Ωστόσο νομοτελειακά θα το ζήσουμε κι αυτό και εκεί θα φανούν όλα για τον 41χρονο προπονητή αλλά και για το ίδιο το club αφού θα πρέπει και εκείνο να ανταποκριθεί στα δύσκολα!

Να πορευτεί με αυτόν ως το τέλος του συμβολαίου...

γιαννικης

Όπως και να 'χει επαναλαμβάνω όσα έχω γράψει – πει απ' τη στιγμή που ανέλαβε τη τεχνική ηγεσία της ομάδας: θα είμαστε δίπλα του και επειδή το αξίζει θα στηρίξουμε! Δεν αντέχεται άλλο η κατάσταση με τις αλλαγές προπονητή. Διάολε δεν γίνεται να φταίνε πάντα αυτοί... Το μόνο σίγουρο. Αλλά κύρια διότι το αξίζει. Προσωπικά μ' έχει κερδίσει με όσα μαθαίνω για τη δουλειά του σε καθημερινή βάση, με το τρόπο σκέψης και λειτουργίας, αλλά και την αμεσότητά του.

Στη μία επαφή που 'χα μαζί του μετά το ματς με τον Βόλο έξω από την αίθουσα Τύπου ήταν τόσο απλός σε αυτό που έλεγε και το έκανε τόσο εύκολο για μένα να καταλάβω που θυμήθηκα τον Σάντος ο οποίος έλεγε «το να κάνεις το απλό και το εύκολο είναι πάντα και το πιο δύσκολο», κάτι που δεν αφορά μόνο τους ποδοσφαιριστές και μια ομάδα. Γιατί γι' αυτό το 'χε πει και ο Πορτογάλος προπονητής... Αφορά και άλλα πράγματα στη ζωή μας και στις επαφές μας. Δεν είναι πάντα αληθινοί όλοι, απλοί, κανονικοί. Δεν είναι πιστέψτε με!

Από τον Γιαννίκη είδαμε πλάνο. Όσοι το καταλαβαίνουν έχει καλώς. Δεν σημειώνω ότι είδαμε «πράματα και θάματα», προς Θεού, αλλά υπάρχει σχέδιο, συγκεκριμένο και ουσιαστική ανάγνωση του αντιπάλου είτε στο στήσιμό του είτε στις κινήσεις του από τον πάγκο. Δεδομένα παρακολουθεί το ματς και δεν το βλέπει απλά. Συμμετέχει σε αυτό... Το δουλεύει από πριν, στη διάρκειά του και παίρνει τα πάντα απ' αυτό με την ολοκλήρωσή του.

Όπως και να 'χει και ανεξάρτητα από όλα τ' άλλα ο στόχος πρέπει να είναι να πορευτεί η ΑΕΚ με τον Γιαννίκη έως το τέλος του συμβολαίου του και μετά να... τρέμουμε μη γίνει καμιά στραβή και δεν τον ανανεώσουμε! Αυτή είναι η επιθυμία και αυτός πρέπει να είναι -επαναλαμβάνω- ο στόχος!Αλλά για αρχή, είπαμε, να περάσει ο μήνας του μέλιτος και να μην αλλάξει τίποτα σχετικά με τα... feelings μας για τον 41χρονο προπονητή...

Υγ: Επαναλαμβάνω: προφανώς και στην ΑΕΚ μετά την αξίωση του Άρη για διαιτητή elite το περιμένει και το ελπίζει κιόλας. Καλά έκανε και το ζήτησε ο Καρυπίδης... Θα μπορούσε να το 'χει κάνει (και όλοι τέλος πάντων σε ότι θέλουν) προτού καν αρχίσει το πρωτάθλημα, σωστά και τίμια, απλά και όμορφα. Αν δεν ήθελε κανείς να θεωρηθεί ύποπτη η στάση του δε, θα έπρεπε να είχε πράξει το ίδιο και με τον ίδιο τρόπο και ένταση (και έμφαση) στο ματς που είχε με τον Παναθηναϊκό. Όπως και να 'χει όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο με την Ένωση που είναι και η ομάδα η οποία φέτος έχει ήδη φάει... πιστολιές (σε Κρήτη όπου στοίχισε και με Βόλο όπου δεν στοίχισε) το λες τουλάχιστον προκλητικό! Δεδομένα συμβαίνει για να προκληθεί ένταση, για να χαλάσουν το μυαλό τους όσοι πρέπει και προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχει σκοπιμότητα για τα επόμενα ματς της ΑΕΚ αφού ποντάρουν στον εκνευρισμό και στην ένταση του κόσμου. Από κει και πέρα ΜΑΚΑΡΙ από το ματς αυτό και μετά, ΣΕ ΟΛΑ, να μπουν ξένοι διαιτητές, για αρχή στα μεταξύ των έξι πρώτων και έπειτα σιγά – σιγά σε όλα αφού οι εντός συνόρων δεν κάνουν ούτε για πρωτάθλημα Τύπου: και δεν έκαναν από τότε που έπαιζα κι εγώ σε αυτό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...