Τεστ τριμήνου σε ΟΑΚΑ και Βόλο

Τεστ τριμήνου σε ΟΑΚΑ και Βόλο

Τεστ τριμήνου σε ΟΑΚΑ και Βόλο

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για δύο δοκιμασίες που θα αναδείξουν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του φετινού Άρη.

Ρίχνοντας μια ματιά στα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών που εγκαταστάθηκαν στο «Κλ. Βικελίδης» στη διάρκεια του καλοκαιριού, το συμπέρασμα ότι ο φετινός Άρης φτιάχτηκε με το σκεπτικό ανταπόκρισης σε παιχνίδια σαν αυτό με την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Παικτών που κινούνται στον χώρο, με ιδιαίτερη ικανότητα στο transition παιχνίδι, ικανοποιητικό επίπεδο ποιότητας για να βγάζουν συνεργασίες δύο και τριών παικτών αλλά και αντίστοιχο ταχύτητας.

Για παράδειγμα, οι όποιες αμφιβολίες υπήρχαν για τα αγωνιστικά στοιχεία του Αμπουμπακάρ Καμαρά μάλλον ξεπεράστηκαν έπειτα από έξι αγωνιστικές. Σε αυτά τα (περίπου) 610 αγωνιστικά λεπτά, ο Μαυριτανός επιβεβαίωσε – αυτό που (μας) είχε πει ο Ντίμη Κωνσταντόπουλος – ότι δεν είναι ο φορ περιοχής αλλά ένας περιφερειακός επιθετικός ο οποίος έχει ικανότητα στη δημιουργία φάσεων και για τους συμπαίκτες του. Κόντρα στον Παναιτωλικό το απέδειξε σε δύο φάσεις, με την τελική πάσα στον Μπερτόγλιο και την υπέροχη τροφοδότηση στον Ντάνιελ Σούντγκρεν. Επιθετικός ο οποίος κινείται υπέροχα στον χώρο και προσπαθεί να «χτίσει» γραμμή επικοινωνίας με τους συμπαίκτες του ούτως ώστε να απλοποιηθεί και η επιθετική κατάσταση για την ομάδα του.

Συνεχίζοντας επί των ποδοσφαιριστών που δεν μετρούν περισσότερους από τρεις μήνες στη Θεσσαλονίκη, ακόμη και ο ανέτοιμος Χουάν Ιτούρμπε έδειξε (μέχρι στιγμής) ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στον ανοιχτό χώρο σε σχέση με τις κλειστές άμυνες. Θέλει να έχει γήπεδο μπροστά του, να εκμεταλλευτεί το χαμηλό κέντρο βάρος του, την ταχύτητα αλλά και την επιτάχυνση που έχει με την μπάλα στα πόδια. Ενδεχομένως να παρουσιάσει αυτό το στοιχείο προϊόντος του χρόνου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει ότι μπορεί να διασπάσει αντίπαλη άμυνα. Το ένας εναντίον ενός το… έχει, αλλά κανείς αμυντικός (έως τώρα) δεν τον έχει αντιμετωπίσει δίχως βοήθεια.

Ο Καμαρα

Οι εξετάσεις αφορούν και την άμυνα

Με κριτήριο τον αριθμό των ουσιαστικών τελικών προσπαθειών αλλά και των γκολ που σημείωσαν οι επτά ομάδες που αντιμετώπισε ο Άρης, μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι η αμυντική λειτουργία συμπεριλαμβάνεται στα μέχρι στιγμής κεκτημένα. Αυτή η άποψη είναι διφορούμενη γιατί άλλες είναι οι απαιτήσεις από την αμυντική γραμμή σε αγώνες απέναντι σε Παναιτωλικό ή Απόλλωνα Σμύρνης στο «Κλ. Βικελίδης» και άλλες απέναντι στις δύο καλύτερες επιθέσεις του Πρωταθλήματος καθώς ΑΕΚ και Βόλος έχουν πετύχει από 16 γκολ. Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να αποδείξεις την ταχύτητά σου για να ανακόψεις το transition παιχνίδι του αντιπάλου και στη δεύτερη, την ανθεκτικότητά σου στην επιπλέον πίεση που θα δεχθείς. Μέχρι στιγμής, η αμυντική τετράδα δέχθηκε πίεση μόνο σ’ ένα παιχνίδι, απέναντι στον Ατρόμητο στο Περιστέρι όπου η φανταστική εμφάνιση του Χουλιάν Κουέστα ήταν από τους λόγους της νίκης. Σε ΟΑΚΑ και Βόλο, θα δώσουν τις πραγματικές εξετάσεις τους οι αμυντικοί του Άρη, ομοίως και η μεσοαμυντική γραμμή.

Ο Άκης Μάντζιος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με το δίδυμο που θα χρησιμοποιήσει στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Καθαρά ποδοσφαιρικά, δεν θα πρέπει να θεωρείται τόσο σίγουρη η διατήρηση του Μπαντού Ντιαγέ γιατί αυτή του Τζέιμς Τζέγκο (μου) φαίνεται δεδομένη. Ο Σενεγαλέζος δεν είναι σταθερός στα αμυντικά καθήκοντά του και η απόδοσή του παρουσιάζει έντονες αυξομειώσεις ανά πεντάλεπτο. Για να μην πλατειάζω, η συμμετοχή του Λούκας Σάσα θα φάνταζε σίγουρη αλλά ο Βραζιλιάνος δεν έκανε καλό ξεκίνημα χρονιάς, έδειξε εκνευρισμό στα λεπτά συμμετοχής του στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και από εκεί αντλούνται οι ενδοιασμοί του Μάντζιου.

Μπερτόγλιο με Γκάμα

Το παιχνίδι που του αρέσει

Εν τέλει, αγώνες σαν αυτούς που ακολουθούν με ΑΕΚ και Βόλο είναι από αυτούς που αρέσουν ή μάλλον ταιριάζουν στον Άρη της τελευταίας τριετίας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός το αήττητο απέναντι στην ΑΕΚ στα τελευταία τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια (ούτε ασφαλώς οι ήττες στη Θεσσαλονίκη), όπως δεν είναι τυχαία η βαθμολογική συγκομιδή που της περσινής χρονιάς σε παιχνίδια αυτού του χαρακτήρα. Το πρόβλημά του έχει εντοπιστεί στη διάσπαση κλειστών αμυνών και στη συναισθηματική διαχείριση ενός αγώνα που έχει στραβώσει καθώς εκεί αντιδρά με τσαπατσουλιά και σπασμωδικά. Συν τοις άλλοις, μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, ο Φακούντο Μπερτόγλιο δείχνει ότι πλέον πατάει καλύτερα στο γήπεδο κι αυτό έχει την αξία του γιατί ο Αργεντίνος είναι ο κινητήριος μοχλός στην επιθετική λειτουργία. Και ήρθε να προστεθεί στον Ντάνιελ Μαντσίνι, του πιο σταθερού στην επιθετική γραμμή του Άρη από την έναρξη της σεζόν.

Υγ: Δεν ήξερα ότι απαιτείται η συγκατάθεση των επικοινωνιολόγων για να κατατεθεί αίτημα για κάτι αυτονόητο, τον ορισμό ξένου διαιτητή. Αν… δεν έχεις τη μύγα δε μυγιάζεσαι και σε τελική ανάλυση, στην ποδοσφαιρική βαθμολογία (δίχως δηλαδή την αφαίρεση των έξι βαθμών) την Κυριακή θα παίξει η 2η ΑΕΚ των 16 βαθμών με τον 3ο Άρη των 14 βαθμών, οπότε είναι αυτονόητο ότι ο αγαπητός Κλάτενμπεργκ πρέπει να ορίσει ξένο διαιτητή. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση, γιατί (αν δεν έχασα το μέτρημα) είναι η 5η ή 6η φορά που ο Άρης ζητάει ξένο διαιτητή.

@Photo credits: Intime

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.