Είχαμε να δούμε τέτοιες κινήσεις εξτρέμ στον Ολυμπιακό από τον Γκαλέτι!

Είχαμε να δούμε τέτοιες κινήσεις εξτρέμ στον Ολυμπιακό από τον Γκαλέτι!

Είχαμε να δούμε τέτοιες κινήσεις εξτρέμ στον Ολυμπιακό από τον Γκαλέτι!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta κάποια πράγματα για τον Γκάρι Ροντρίγκες και το ξεκίνημα του στον Ολυμπιακό.

Ειλικρινά δεν το γράφω για να συγκρίνω, αλλά μου ήρθε αυθόρμητα βλέποντας τον Γκάρι Ροντρίγκες σε κάποιες κινήσεις του σε αυτό το α΄ ημίχρονο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ένα πράγμα λοιπόν σκέφθηκα, όταν από δεξιά μπούκαρε, ντρίμπλαρε και σέντραρε ο Γκάρι-ότι τέτοιες κινήσεις εξτρέμ είχαμε να δούμε στον Ολυμπιακό από την εποχή του Γκαλέτι, από εκείνα τα 2,5 χρόνια στα οποία φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» ο Αργεντίνιος.

Προσέξτε, μπορεί έκτοτε, άλλωστε έχουν περάσει σχεδόν 12 χρόνια, να έπιαξαν στον Ολυμπιακό καλύτεροι εξτρέμ η, τέλος πάντων ακραίοι κυνηγοί που να πρόσφεραν πολλά-εγώ επικεντρώνω στο στιλ του Γκαλέτι, αυτή την μπούκα του, άλλος παίκτης δεν την ξαναείχε μέχρι που τώρα μας την θύμισε ο Ροντρίγκες. Να έχουμε δε υπόψιν μας ότι ο Γκάρι παίζει καλύτερα από τα αριστερά, με το ανάποδο πόδι, το δεξί, γιατί του αρέσει να κλίνει προς τον άξονα και να σουτάρει η, να περνάει κάθετες πάσες. Όμως, το μπουκάρισμα το έχει από δεξιά, αφού από τα αριστερά όταν έρθει η ώρα να σεντράρει η, να γυρίσει την μπάλα, δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικός με το «κακό» του πόδι.

Για τον 31χρονο πια Γκάρι πρέπει, όμως, να γνωρίζουμε ένα πράγμα: χρειάζεται διαχείριση, όπως είδαμε από το πρώτο του κιόλας παιχνίδι ως βασικός στον Ολυμπιακό, καθώς έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό (ευτυχώς όχι σοβαρό, αλλά με τις πιθανότητες να είναι ότι θα χάσει το Σάββατο το ματς στο Αγρίνιο). Δεν είναι για να παίζει τρία 90λεπτα σε μία εβδομάδα, πολύ απλά γιατί θα βγάλει μία θλάση βαριάς μορφής και θα σου μείνει έξω ένα-δύο μήνες…

Να ξέρετε κάτι: γενικά οι πολύ γρήγοροι κυνηγοί βγάζουν τέτοια θέματα τραυματισμών. Ο Ποντένσε, που είναι και πέντε χρόνια νεαρότερος, έχει ήδη χάσει 18 παιχνίδια στη Γουλβς λόγω τραυματισμών κι ακόμη δεν έχει συμπληρώσει διετία στην Αγγλία…Και βλέπετε και στην ΑΕΚ ότι ο Λιβάι Γκαρσία όλο και βγάζει προβλήματα τραυματισμών (δεν αναφέρομαι φυσικά στον τελευταίο).

Ο Ροντρίγκες είναι παίκτης που αν τον κρατάς σε καλή κατάσταση και σε φρεσκάδα μπορεί ξεκάθαρα να σου κάνει τη διαφορά και δη σε πολλά παιχνίδια. Κι όχι μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη, αν όλα πάνε καλά και συνεχίσει και μετά το Δεκέμβρη ο Ολυμπιακός. Διότι έχει την ντρίμπλα και τη διείσδυση που δεν την έχουν πολλοί κυνηγοί. Και μπορεί να σου βάλει και κάποια γκολ, όπως έκανε σε όλες τις ομάδες της καριέρας του μέχρι τώρα (βλέπε Γαλατασαράι, Φενέρμπαχτσε, ΠΑΟΚ, Λέφσκι, Αλ Ιτιχάντ κ.α.).

Ροντρίγκεζ

Σίγουρα σε άλλα ματς της ελληνικής Λίγκας ο Ολλανδός διεθνής με το Πράσινο Ακρωτήρι άσος δεν θα βρει τους χώρους που βρήκε εναντίον του ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι ομάδα που προσπαθεί να επιτεθεί. Αλλά ακόμη και σε κλειστές άμυνες, ο γρήγορος εξτρέμ, που έχει σέντρα και ντρίμπλα, μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω.

Ατυχώς για τον Ολυμπιακό ο Γκάρι είναι εν ενεργεία διεθνής και ήδη τον έχει καλέσει το πράσινο Ακρωτήρι για τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του παγκοσμίου Κυπέλλου, στη ζώνη της Αφρικής, τον άλλο μήνα. Και υπάρχει, ακόμη πιο ατυχώς, και το Κόπα Άφρικα το Γενάρη.

Άσχετο: στο παιχνίδι του Πανθεσσαλικού μάθαμε ότι η ΑΕΚ φέτος έχει τερματοφύλακα, τον Στάνκοβιτς! Ακόμη ότι έχει και τον καλύτερο, σε αυτές τις εφτά πρώτες αγωνιστικές, καλύτερο παίκτη του φετινού πρωταθλήματος, τον Τσούμπερ-καθότι σε γενικές γραμμές ισχύει το ό,τι πληρώσεις παίρνεις, όπως και για τον γκολκίπερ της.

Αυτό που δεν μάθαμε είναι τι εξέλιξη θα είχε το ματς αν ο Μπαρτόλο στο 17’ αξιοποιούσε την γκάφα του Μήτογλου και νικούσε τον γκολκίπερ της ΑΕΚ η, έκανε κάτι πιο απλό, πάσαρε στον Ρεγκατέν που βρισκόταν δίπλα του.

Το παιχνίδι γενικά είχε ενδιαφέρον, με το Βόλο από το α΄ ημίχρονο να έχει κιτρινισμένους τους τρεις από τους τέσσερις αμυντικούς του και τον τέταρτο νοκ άουτ με θλάση! Ένα Βόλο που μία εβδομάδα νωρίτερα είχε βάλει τέσσερα γκολ μέσα στην Τούμπα, αλλά αυτή τη φορά για να σκοράρει μία φορά εις βάρος της ΑΕΚ χρειάστηκε να κάνει αυτογκόλ ο Βράνιες.

Ούτε με πέναλτι δεν μπόρεσε να βάλει γκολ ο Βόλος. Με ένα ερώτημα που μου έχει μείνει, και πραγματικά χωρίς να θέλω να υπονοήσω τίποτα-όλα τα πέναλτι μέχρι στιγμής στην ομάδα, τα εκτελούσε ο σέντερ φορ, ο Βαν Βέερτ και τα εκτελούσε με επιτυχία. Τώρα, γιατί το εκτέλεσε ο Ρεγκατέν, που έστειλε την μπάλα στα…πουλιά;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.