Αγκιμπού Καμαρά: Κλέβει, μοιράζει και εκτελεί

Αγκιμπού Καμαρά: Κλέβει, μοιράζει και εκτελεί

bet365

Με τη βοήθεια της κορυφαίας πλατφόρμας στατιστικών, WyScout, το Gazzetta σάς παρουσιάζει την πολύπλευρη χρησιμότητα του Αγκιμπού Καμαρά που κόντρα στον ΠΑΟΚ τα... έκανε όλα!

Κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Αγκιμπού Καμαρά ήταν ο τύπος που θα ήθελε ο κάθε προπονητής στο ρόστερ του, βοηθώντας τη ομάδα του να νικήσει με 2-1 και να φτάσει τις 200 στη Super League Interwetten. Αυτό το αγόρι από τη Γουινέα, όχι μόνο έχει αρπάξει την ευκαιρία που του έδωσε ο Μαρτίνς αλλά έχει εξελιχτεί σ' έναν πολύ σημαντικό κρίκο της ομάδας των πρωταθλητών Ελλάδας.

Σε 86' που είχε τα έκανε... ΟΛΑ. Ενα γκολ, μία ασίστ, ένα δοκάρι για τον παίκτη που τα έκανε όλα και στο εκτελεστικό και στο δημιουργικό αλλά και στο κομμάτι «καταστρέφω τον αντίπαλο παίρνοντάς του την μπάλα». Δεν είναι υπερβολή να τον χαρακτηρίσουμε «Λουπέν του Ολυμπιακού», δανειζόμενοι τον χαρακτήρα τoυ γνωστού μυθιστορήματος, που οι Τζορτζ Κέι και Φρανσουά Ουζάν το έκαναν σειρά στο Netflix και έχει κάνει... πάταγο.

Με τη βοήθεια του WyScout, θα κατανοήσουμε καλύτερα πως ο Αγκιμπού είναι πολλά παραπάνω από ένα γκολ και μια ασίστ για το παιχνίδι του Μαρτίνς. Σ' αυτό το διάστημα κατάφερε να έχει 39 επιτυχημένες από τις 68 προσπάθειες που επιχείρησε (57%).

u

Εκτός από το γκολ που πέτυχε, είχε και την ασίστ στον Μασούρα, ενώ τα δύο σουτ που επιχείρησε ήταν και τα δύο εντός εστίας.

p

Οι επιτυχημένες πάσες του άγγιξαν σε ποσοστό το 79%, ενώ η μοναδική μακρινή μεταβίβαση που έκανε βρήκε στόχο. Στις κεφαλιές που διεκδίκησε πήρε τη μία από τις τέσσερις.

Ντρίμπλαρε με ποσοστό 67% και κέρδισε τις μόλις 9 από τις 24 μονομαχίες που έδωσε, σε ποσοστό 38%.

a
Οι μονομαχίες του Αγκιμπού κόντρα στον ΠΑΟΚ

Βέβαια, δεν ξέρουμε και πολλά 10άρια που να έχουν 7 κλεψίματα στο δεύτερο μισό του γηπέδου, δηλαδή, σ' αυτό που αμύνεται ο αντίπαλος. OΚ, ξέρουμε. Τον... Αγκιμπού Καμαρά. Ο ίδιος σ' ένα ματς της εθνικής Γουινέας με τον Νίγηρα είχε 11 κλεψίματα στο μισό του αντιπάλου, ενώ με τον Παναθηναϊκό είχε... 6!

α
Στο εν λόγω γράφημα βλέπουμε τα σημεία που ο Αγκιμπού πήρε την μπάλα στο μισό του ΠΑΟΚ
Το εξωφρενικό πρέσινγκ του και τα 11 κλεψίματα που είχε στο ματς με την εθνική του
Το εξωφρενικό πρέσινγκ του και τα 11 κλεψίματα που είχε στο ματς με την εθνική του
Η βρώμικη δουλειά του με τον Παναθηναϊκό
Η βρώμικη δουλειά του με τον Παναθηναϊκό

Εξάλλου, από το δικό του κλέψιμο στο 21' (πήρε την μπάλα από τον Εσίτι), πήρε την μπάλα έφτασε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, σούταρε και με τη βοήθεια της... κόντρας στο πόδι του Βαρέλα η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του Πασχαλάκη.

Στο 31' ήταν... εκεί για να εκμεταλλευτεί ένα ακόμα λάθος του Εσίτι. Στο κακό γύρισμα του μέσου του ΠΑΟΚ στο κέντρο, ο 20χρονος διεθνής από τη Γουινέα πήρε την μπάλα, έφτασε στο ημικύκλιο του ΠΑΟΚ, «έσπασε» την μπάλα αριστερά του στον Μασούρα κι εκείνος έκανε τη δουλειά στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα