Η ΑΕΚ έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος μαζί με τον Βόλο (vid)

Η ΑΕΚ έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος μαζί με τον Βόλο (vid)

Κώστας Τόπας
Η ΑΕΚ έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος μαζί με τον Βόλο (vid)

bet365

Μετά την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής, η ΑΕΚ βρίσκεται στην 2η θέση του πρωταθλήματος με 16 βαθμούς, διαθέτοντας ωστόσο την καλύτερη επίθεση, μαζί με τον Βόλο.

Η Ένωση επικράτησε με 3-1 του Βόλου και πέτυχε την τρίτη της στη σειρά νίκη στο πρωτάθλημα. Με αυτόν τον τρόπο «σκαρφάλωσε» και στην 2η της βαθμολογίας, και στο -1 από τον Ολυμπιακό. Με τα τρία τέρματα που πέτυχε στο «Πανθεσσαλικό» η ΑΕΚ, έφτασε τα 16 στο σύνολο και πλέον είναι η πρώτη ομάδα μαζί με τον Βόλο, που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ έως τώρα στο πρωτάθλημα. Ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με 14, ο ΠΑΟΚ με 13, ο Ολυμπιακός με 12 και ο Άρης μετά τα πέντε γκολ που πέτυχε απέναντι στον Παναιτωλικό, έφτασε τα 10.

Ωστόσο, η ΑΕΚ σε αυτά τα πρώτα επτά πρωταθλήματος, έχει δει την εστία της να παραβιάζεται ισάριθμες φορές, με αποτέλεσμα να διαθέτει την πέμπτη χειρότερη άμυνα μέχρι στιγμής. Ο Βόλος είναι η ομάδα που έχει δεχθεί τα περισσότερα γκολ, μιας και μετράει 15, όπως και ο Παναιτωλικός. Ακολουθεί ο Ατρόμητος με 14 και ο Απόλλωνας Σμύρνης με 12.

Σε σύγκριση με την περυσινή σεζόν, η ΑΕΚ φέτος έχει πετύχει έξι τέρματα περισσότερα, αλλά έχει δεχθεί επίσης και τρία περισσότερα, σε επτά παιχνίδια πρωταθλήματος.

Πολυφωνία στην επίθεση με πρωτάρη τον Τσούμπερ

Μπορεί η ΑΕΚ να συνηθίζει να βρίσκει δίχτυα κυρίως με τους επιθετικούς της, ωστόσο συνεισφορά στο σκοράρισμα υπάρχει κι από άλλους ποδοσφαιριστές του ρόστερ, οι οποίοι δεν αγωνίζονται στην αιχμή του δόρατος. Σε επτά αγωνιστικές, μετράει ήδη οκτώ διαφορετικούς σκόρερ, με τον Στίβεν Τσούμπερ να ηγείται στη λίστα των σκόρερ με πέντε τέρματα, όντας ο δεύτερος σκόρερ της Super League Interwetten, πίσω από τον Καρλίτος (8) του Παναθηναϊκού. Ακολουθεί ο Σέρχιο Αραούχο με τρία, οι Καρίμ Ανσαριφάρντ και Όγκνιεν Βράνιες με δύο, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν οι Λε Ταλέκ, Λιβάι Γκαρσία, Νόρντιν Άμραμπατ και Εσάν Χατζισαφί.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα