ΠΑΟΚ με το βλέμμα και το μυαλό… ψηλά

ΠΑΟΚ με το βλέμμα και το μυαλό… ψηλά

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει τον μεγάλο αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και μερικά στοιχεία που μπορεί να τον κρίνουν

ΠΑΟΚ-Βόλος 4-4 από… θαύμα, σε εξέλιξη ανεπανάληπτη για το άθλημα, αφού ΚΑΙ μετά το 4-1, μόνο ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλες φάσεις, ενώ τέσσερις μέρες μετά Κοπεγχάγη-ΠΑΟΚ 1-2 με το σκορ (βάσει ευκαιρίων) να αδικεί ΚΑΙ ΠΑΛΙ τον Δικέφαλο του Βορρά! Έστω κι’ έτσι η ομάδα του Λουτσέσκου πήρε προβάδισμα στον ευρωπαϊκό όμιλο, αλλά και καλή ψυχολογία ενόψει του μεγάλου ντέρμπι που γίνεται σήμερα!

Παρά το ότι ο ΠΑΟΚ είχε κι’ έχει -εκ νέου- μεγάλες απουσίες, μετά από αυτό το διπλό ξέχασε το απίστευτο σοκ της περασμένης Κυριακής και πάει να δώσει ένα ντέρμπι στο οποίο ξέρει ότι μπορεί να κερδίσει. Εξάλλου σε αυτό το γήπεδο το έχει κάνει περισσότερες φορές από κάθε άλλη ελληνική ομάδα.

Κατ’ αρχάς για να είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς, το κενό του Κούρτιτς ΔΕΝ καλύπτεται με ΤΙΠΟΤΑ στον ΠΑΟΚ. Αυτά που προσφέρει ο Σλοβένος ίσως και να μην καταμετριούνται στατιστικά, αφού μιλάμε για προσωπικότητα που εμπνέει σιγουριά σε όλη την ομάδα. Είναι πλέον η κολώνα της ομάδας που δυναμώνει την αυτοπεποίθηση και των άλλων. Την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε χωρίς αυτόν μια και το ματς… ταίριαξε απόλυτα στον Εσίτι! Το Τανκ από τη Νιγηρία όρθωσε τείχος στο κέντρο, έκοβε και τον… αέρα που περνούσε, βγάζοντας τον ΠΑΟΚ γρήγορα μπροστά πάνω από 10 φορές, αφού βέβαια οι Δανοί είναι λίγο (έως πολύ)… ανισσόροποι όταν χάνουν την μπάλα… ( Ο αργός ΠΑΟΚ όπως λέγαμε και οι μπαλαδόφατσες το καλοκαίρι, που σε δύο ματς αυτή την εβδομάδα έβγαλε πάνω από 20 γρήγορες επιθέσεις στην μετάβαση, άσχετα αν από… αστοχία έβαλε μόνο έξι γκολ…).

Ολυμπιακός ΠΑΟΚ

Μήπως όμως είναι ο Ολυμπιακός απόλυτα ισορροπημένος ως ομάδα; Αν για παράδειγμα παίξει 4-4-2 όπως με τον Παναθηναϊκό, τι νομίζετε θα παρουσιάσει στις αμυντικές του μεταβάσεις; Αλήθεια είναι ότι ήταν κακός αμυντικά και όταν έπαιξε με τρία στόπερ. Όπως και στον τελικό του κυπέλλου. Αλλά και σε φετινά παιχνίδια του. Πιστεύω ότι επειδή το ματς θα πάει στις λεπτομέρειες ή ακόμη-ακόμη κι’ αν ο ΠΑΟΚ προηγηθεί, κάποια στιγμή ο Μαρτίνς θα παίξει και με τους δύο επιθετικούς του. Γιατί; Μα για να πιέσει από τον αέρα… Το κάνει έτσι και αλλιώς ως ομάδα, απέναντι στον ΠΑΟΚ που έχει αδυναμία εκεί, θα το επιχειρήσει πολύ περισσότερο. Το έκανε και η Κοπεγχάγη προχθές. Οι Δανοί σήκωναν την μπάλα προς την περιοχή του Πασχαλάκη ακόμη και από τα πλάγια άουτ. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε καλύτερα από άλλες φορές. Από τα 20 γεμίσματα, έχασε ένα μετά το 80΄. Και ο Ολυμπιακός θα το κάνει σήμερα. Πολλές φορές. Το μισό παιχνίδι θα παιχθεί στον αέρα και μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Κάθε γέμισμα και δοκιμασία για τους ασπρόμαυρους, ΕΙΔΙΚΑ σε στημένες μπάλες όπου ανεβαίνουν και οι υψηλόσωμοι αμυντικοί του. Όπως λένε και στο μπάσκετ… «δεν έχει σημασία πόσο ψηλός είσαι, αλλά πόσο… ψηλά πηδάς». Συμπληρώνω και… πόσο καλά πηδάς, σε επίπεδο timing και συγχρονισμού.

Αυτό είναι το ντέρμπι σε μεγάλο ποσοστό… Οι μεταβάσεις του ΠΑΟΚ και η ευστοχία του που πρέπει να ανέβει, αλλά και τα… στημένα του Ολυμπιακού.

Όλα δείχνουν ότι ο Λουτσέσκου που έχει κερδίσει πάρα πολλά ντέρμπι στην Ελλάδα, θα στηριχθεί στον κορμό των τελευταίων ημερών, αλλά και στις προσωπικότητές του. Θα ποντάρει πολλά σε Βιεϊρίνια-Βαρέλα- Ελ Καντουρί. Αυτοί αν δεν έχουν κερδίσει ντέρμπι… Αυτοί κι’ αν δεν ξέρουν τη συνταγή, για να την μεταφέρουν και στους άλλους, στους πιο νέους που… ο τι και αν συμβεί την ώρα του αγώνα, θα πρέπει να σκέφτονται μόνο τον τρόπο που θα τους οδηγήσει στη νίκη.

Λουτσέσκου

Είναι μια μεγάλη μάχη των δύο κορυφαίων προπονητών που βρίσκονται στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Με μια διαφορά όμως όσον αφορά το timing. Ο ένας στην Τούμπα στηρίζεται και αναγνωρίζεται ως ο κορυφαίος παράγοντας της πορείας του ΠΑΟΚ, ενώ ο άλλος στον Πειραιά αντιλαμβάνεται κάθε εβδομάδα και περισσότερο την προσπάθεια που γίνεται να αμφισβητηθεί η δουλειά του και να δημιουργηθούν σιγά σιγά εκείνες οι συνθήκες που θα τον οδηγήσουν στην έξοδο. Όλο αυτό το κλίμα γύρω από τους προπονητές, θα παίξει μεγάλο ρόλο στη διάρκεια της χρονιάς.

* Τελικά το βρήκαν οι μπαγάσηδες! Προβοκάτσια από ΠΑΟΚτσήδες ήταν όσα έγιναν και στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, αλλά και στο Παναθηναϊκός-Ιωνικός με σκοπό να τιμωρηθούν οι δύο και να τους βρει ο ΠΑΟΚ χωρίς κόσμο! Εκείνο που δεν βρήκαν ήταν ότι όλο αυτό ήταν σχέδιο από την κλήρωση του πρωταθλήματος! Ε βέβαια… Από τότε ο ΠΑΟΚ είχε… οργανώσει έτσι το πρόγραμμα και είχε… σχεδιάσει να βρει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό χωρίς κόσμο την έβδομη και ένατη αγωνιστική...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.