Μασούρας VS Ζίβκοβιτς (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Μασούρας VS Ζίβκοβιτς (vids)

bet365

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού και ο 25χρονος «ομόλογός» του στον ΠΑΟΚ ενδέχεται να μην βρεθούν face to face στο Φάληρο, αλλά η «μάχη» τους ίσως κρίνει σε «μεγάλο βαθμό» το αποψινό ντέρμπι του Φαλήρου.  

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το μεγάλο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης», όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ. Στο Φάληρο θα συγκρουστούν 2 μεγάλες ομάδες με παίκτες αντίστοιχου βεληνεκούς, οπότε αρκετοί θέτουν «υποψηφιότητα» ώστε να αναδειχθούν MVP. Παράλληλα παιχνίδια όπως τα συγκεκριμένα ενδέχεται να κριθούν στη μία ενέργεια και οι Γιώργος Μασούρας, Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι εκ των πρώτων που μας έρχονται κατά νου.

Αμφότεροι μεσοεπιθετικοί, ακραίοι ως επί το πλείστον, «φτιαγμένοι» για τα δύσκολα και με εξαιρετική ατομική ποιότητα, η άτυπη «κόντρα/μάχη» τους θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την αναμέτρηση. Παρότι είναι πιθανό να μην βρεθούν ποτέ face to face, αφού παίζουν, κυρίως, στη δεξιά πλευρά!

Ας προσπαθήσουμε με τη βοήθεια του Wyscout να αναλύσουμε τα εγχώρια πεπραγμένα τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ
Χρόνος
: 294'
Γκολ: 1
Ασίστ: 2
Πάσες: 65/86 (75,6%)

Από τους παίκτες «κλειδιά» του Ολυμπιακού και φυσικά της Εθνικής Ελλάδος, όπου εσχάτως τον είδαμε να «καθιερώνεται» και σε θέση φορ. Μέχρι στιγμής με τα «ερυθρόλευκα» παίζει κυρίως στα άκρα δεξιά, με εξαίρεση το 2-1 των «Ζωσιμάδων» την περασμένη εβδομάδα όπου πέρασε και στον άξονα. Αλλά πρόκειται, σε μεγάλο βαθμό, για παίκτη του «ασβέστη», όπου με την ταχύτητα/εκρηκτικότητα που διαθέτει και φυσικά το πλούσιο ταλέντο του, είναι σε θέση να δημιουργεί υπεραρυθμία στην επίθεση των Πειραιωτών, ευκαιρίες αλλά και να «τελειώνει» ο ίδιος τις φάσεις,

Μετά από 4 ματς στην κατηγορία (δεν έπαιξε στα 2 πρώτα) έχει ήδη βρει στόχο 1 φορά, όταν και άνοιξε το σκορ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Παράλληλα «έφτιαξε» τα τέρματα των Τικίνιο, Καμαρά σε Τρίπολη και Γιάννινα αντίστοιχα, που αποδείχθηκαν «κομβικά» στις μετέπειτα «ερυθρόλευκες» νίκες, 2-0 και 2-1 αντίστοιχα, αφού με αυτά ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ.


Οι παραπάνω επιδόσεις του στην κατηγορία αποτυπώνουν αυτόματα το πόσο σημαντικός είναι σε δημιουργικό/εκτελεστικό σκέλος, αφού προσφέρει ποικιλοτρόπως. Μάλιστα δεν κάνει κατάχρηση της τελικής, 5 μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, ενώ πασάρει με υψηλά ποσοστά που υπερβαίνουν το 75%. Στο τελευταίο κομμάτι υπάρχει ακόμη ένα «τρανταχτό» παράδειγμα που αντικατοπτρίζει ανάγλυφα την παρουσία του μέσα στο γήπεδο.

Εκτός των 2 ασίστ που ήδη «μετρά» έχει επιπλέον φτιάξει και 5 ευκαιρίες της ομάδας του ορισμένες εκ των οποίων κλασικότατες, όπως η κεφαλιά άουτ του Τικίνιο στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» και το δοκάρι του Πασταθόπουλου με αντίπαλο τον ΠΑΣ. Οπου, μεταξύ άλλων, «έστρωσε» για τον Μπουχαλάκη που σούταρε λίγο άουτ στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, ύστερα από διεκδίκηση που βγήκε «νικητής» (κάτι ανάλογο έκανε και στην τελική πάσα στο παιχνίδι του «Θ. Κολοκοτρώνης»).

Εδώ υπάρχει ακόμη ένα δεδομένο που δεν περνά απαρατήρητο. Ως τώρα το κοντέρ του «γράφει» 9/14 κερδισμένες «εναέριες» μονομαχίες, που αφορούν ή πρώτη «ερυθρόλευκη» μπάλα ή κεφαλιά πάσα του μέσα στα αντίπαλα καρέ. Ετσι με τη «μαχητικότητά» του φτιάχνει (κλασικές) ευκαιρίες σε διεκδικούμενες μπαλιές, ενώ στα «όπλα» του συμπεριλαμβάνονται και τα καλά του χτυπήματα στις στατικές φάσεις.

Ως «κερασάκι στην τούρτα» της φετινής του παρουσίας είναι και η εκτός συνόρων εικόνα του, όπου σε 7 ματς έχει 3 γκολ, 1 ασίστ και ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις με κορωνίδα, φυσικά, όλων εκείνη της Κωνσταντινούπολης.


ΑΝΤΡΙΓΙΑ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ
Χρόνος
: 292'
Γκολ: 2
Ασίστ: 1
Πάσες: 91/115 (79,1%)

Στην περίπτωση του Σέρβου θα ξεκινήσουμε από... ανάποδα, δηλαδή από το τελευταίο του χρονικά ματς που ήταν για το Conferance League στη Δανία. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από μεγάλη νίκη (2-1) στην Κοπεγχάγη και εκείνος ήταν ο κορυφαίος του, καθώς με 1 γκολ και 1 ασίστ τον οδήγησε στην επιτυχία. Ετσι πιστοποίησε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και ότι με εκείνον «oορεξάτο» ο «Δικέφαλος του Βορρά» αποκτά άλλη δυναμική. Αλλωστε ξέρει το τόπι και το έχει αποδείξει, παίζοντας κυρίως στη δεξιά πλευρά.

Στις 8 πρώτες φετινές του εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις («έχασε» κάποια παιχνίδια λόγω κορονοϊού) έμεινε «άσφαιρος» και χωρίς ασίστ, όμως έκτοτε στα 3 τελευταία του παιχνίδια βρήκε στόχο ισάριθμες φορές και έδωσε 2 τελικές πάσες.Ας επικεντρωθούμε όμως στη Super League Interwetten.

Σε 5 τελικές του σκόραρε δις αμφότερες στο πρόσφατο 4-4 με το Βόλο, ενώ και με τον Αστέρα «έφτασε» κοντά στον στόχο, στη μεγαλύτερη, ως τώρα, χαμένη του ευκαιρία.


Πηγαίνει στα «σίγουρα» αφού το ποσοστό των εύστοχων μεταβιβάσεών του «φλερτάρει» με το 80%, ενώ «ψάχνει» την μακρινή πάσα και ως τώρα «μετρά» 5/8 αντίστοιχες ενέργειες, δείγμα πως «πιστεύει» στα πόδια του. Ευρύτερα αναζητά την ατομική ενέργεια και λόγω ποιότητας (15/21 πετυχημένες ντίμπλες, 71,4%) και παρουσιάζεται κομβικός στο δημιουργικό κομμάτι των Θεσσαλονικιών.

Επίσημα του έχει «πιστωθεί» μία ασίστ εκείνη στον Σφιντέρσκι στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ, αλλά αυτό «λένε» οι αριθμοί. Για όσους θυμούνται ο Πολωνός φορ στα 48 δευτερόλεπτα εκείνης της αναμέτρησης, πριν δηλαδή ανοίξει το σκορ, είχε απολέσει μία μεγάλη ευκαιρία σε μία φάση που ήταν πάνω-κάτω καρμπόν με εκείνη που τελικά κούνησε πλεκτό, ύστερα από άλλη τελική πάσα του 25χρονου. Μαζί με την ασίστ στον συμπαίκτη του στράικερ και της προαναφερθείσας φάσης έχει επιπλέον «φτιάξει» 5 καλές στιγμές του ΠΑΟΚ, με αμέσως μετά «κορυφαία» εκείνη του Ντάγκλας Αουγκούστο κόντρα στην ΑΕΚ.


Την ίδια στιγμή ήταν «μέσα» τόσο στο 1-1 με τον Βόλο όσο και στο 3-0 του «Γεντί Κουλέ», καθώς «έχτισε» τις φάσεις και τις πιστώνεται σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Εκτελεί πολλές στατικές μπάλες (αρκετά του χτυπήματα είναι «ξυραφιές»), βγαίνει μπροστά και πάει στο Φάληρο με το... πόδι στο γκάζι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα